Eftpos maskiner som accepterar bitcoin med CoinJar s Svep kortet

CoinJar har meddelat den allmänna lanseringen av CoinJar Svep, en Eftpos kort som gör det möjligt för människor att använda sina Bitcoins för att göra inköp på alla australiska butik med ett Eftpos terminal.

CoinJar Linje kortinnehavare kommer att ha omedelbar tillgång till sina Bitcoins, och kommer inte längre att behöva vänta dagar för en bank att rensa en överföring till australiensiska dollar.

Den allmänna frisläppandet av CoinJar Svep – tillgänglig för en avgift på AU $ 29 – följer företagets framgångsrika fem månader lång rättegång i systemet förra året. Under rättegången, 61 CoinJar Svep kortinnehavare använt sina kort för att göra nästan AU $ 30.000 värde av vardagliga transaktioner på Eftpos terminaler.

CoinJar marknadsföring bly Samuel Tate sade CoinJar Svep möjliggör Bitcoin innehavare att använda sin digital valuta än handel eller peer-to-peer-överföringar.

Människor använder redan sina kort dagligen för att dra ut kontanter eller göra dagliga inköp, men det kommer att bli fantastiskt att ge alla möjlighet att använda sin CoinJar varje dag.

Tidigare denna månad, CoinJar introducerade säkrade konton för att tillåta användare att knyta priset på bitcoin mot ett antal valutaoptioner, inklusive australiska dollar, dollar, brittiska pounds och euro.

Detta innebär att användare som köper eller innehar bitcoin på AU $ 400, till exempel, kommer att kunna behålla exakt AU $ 400 värde av bitcoin i sitt säkrade konto, oavsett om värdet på bitcoin fluktuerar.

Bitcoin nystartat företag har successivt blivit allt sitt fotavtryck, och fattat beslut om att flytta sitt huvudkontor till London Docklands region i slutet av förra året. Man tror att flytten skulle hjälpa den utnyttja Storbritanniens “progressiva” digital valuta sektorn.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?