eBay expanderande leverans samma dag karta till 25 städer med Shutl köpa

eBay utökar sin portfölj än en gång, men den här gången köpet om tillfredsställande omedelbar tillfredsställelse i en annan än mobil handel sätt.

Ingenjörer från Google Wallet-teamet erbjuda några enkla men viktiga tips för att bygga mobila upplevelser handel på I / O 2013.

Online auktionshuset har köpt Shutl, en Londonbaserad privat företag med samma dag (och ibland samma timme) leveransresurser på Manhattan och Chicago.

Lovande en mer personlig upplevelse än andra leveranstjänster är Shutl system som inrättats för att dirigera varje leverans till bästa möjliga bärare baseras på följande statistik som presenteras i realtid: produkt pris, prestanda historia, kvalitetsbetyg och kundrespons.

Shutl grundare och VD Tom Allason förklaras närmare i ett blogginlägg på tisdag om premissen bakom hans företag, anmärka, “E-handel är snabb och bekväm, två saker som leveransen är det inte.”

Med eBay nu ger både mer arbetskraft och finansiella resurser, kommer Shutl vara fodrade med den befintliga eBay nu täckning, som kommer att utökas till 25 marknader i slutet av 2014. eBay planerar också att utnyttja Shutl befintliga samma dag schema leverans i Chicago börjar idag.

De finansiella villkoren för affären har inte tillkännagivits.

Förvärvet av Shutl pekar också på en annan e-handel trenden inte begränsat till eBay: Online detaljhandeln jättar fortsätter att kämpa med vad som kan vara det enda som håller dem bakom tegel och murbruk butiker: omedelbar service.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Visst, sådana som eBay och Amazon har förmågan att erbjuda förmånliga källaren priser på helt nya produkter – och även ha dem redo och transporteras över natten. Men det är fortfarande inte riktigt en ersättning för att kunna gå in i en butik och göra ett köp direkt och spontant.

Amazon har dabbling med sina egna leverans samma dag tjänster runt sin hemmabas i Seattle under en tid nu, medan Google har testat sin shopping Express runt Bay Area.

Devin Wenig, VD för eBay Market berört ämnet i tisdagens tillkännagivande, erkänner att “världen förändras, med linjerna mellan online och offline handel oskärpa och förväntningar köpare och säljare ökar snabbt.”

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard