E-TEN Glofiish X800 Review

E-TEN är en produktiv tillverkare av Windows Mobile handdatorer, och företaget har en tendens att komma med robusta och väl specificerade enheter. GPS, till exempel, är integrerat i alla dess handdatorer, från nybörjar till flaggskepp.

E-TEN X800 packar säkert i funktioner, och visar något annat företaget tycker om att uppnå – ett första. Det är den första handhållna att kombinera sin särskilda sortiment av top-end specifikationer med hög upplösning. Vårt urval översyn kom från Expansys.

Design; Detta är en ganska stor handhållen mäter 113.5mm tall med 60.5mm bred 15,8 mm tjock och väger 147g: du kommer säkert att märka i en ficka. Åtgärderna skärmen bara 2.8in. från hörn till hörn, och det finns gott om plats ovanför och nedanför den. E-TEN har arbetat hårt för att klämma funktionalitet inuti enheten, dock, och vi måste anta att det inte finns en millimeter över.

När det gäller utseende, går E-TEN för en klassisk silver och svart styling, men har lagt till några röda blomstrar. Det finns en röd ram på framsidan videokamera och en annan på bakåtvänd huvudkameran, röda ikoner aslo märke fyra knappar de under skärmen. E-TEN säger att professionella användare är lika sannolikt som någon annan att ha en bit av stil från sin handdator, och de röda handen är förvisso ganska tilltalande.

Under skärmen sitter inte mindre än åtta genvägsknappar. I sitt centrum är en mini-joystick. De samtal och avsluta knapparna på längst till vänster och höger kant knappområdet, och är stora och lätt att slå korrekt. Längst ner sitter Windows Mobile Start och OK. Båda dessa är mycket nära den undre kanten av X800, och de är inte lätt att slå i hög hastighet, även om upphöjda åsar på var och hjälper lite.

Till vänster och höger om mini-joysticken är de två softmenu knappar, en med en hemikonen och en med en GPS-ikonen. Den senare funktion är ganska uppenbart: det aktiverar GPS-mottagaren och GPS Viewer, som ger dig information om din aktuella position. Den förra lanserar en ikon rutnät på skärmen som låter dig välja mellan nio funktioner med ett enda tryck skärm. Dessa inkluderar att byta till liggande läge, ändra profil med hjälp av LED-blixt på kameran som en fackla, tillgång till miniräknare och föra upp Windows Mobile Task Manager.

I allmänhet minispakar är inte vår önskad navigationsmetod, och detta gör lite för att ändra denna uppfattning. Det ligger nära den nedre kanten av enheten, och så kan det vara svårt att få ett köp på. Vi finner platt navigeringsknapparna mycket mer ergonomic.The joystick sticker ganska väg från fascia också, och kan vara känsliga för skador.

Den Glofiish X800 är en av ett fåtal utvalda Windows Mobile handdatorer för att idrotten en 640-by-480 (VGA) skärm. Enligt vår mening, de extra pixlarna verkligen gör en skillnad, särskilt när du tittar på komplexa webbsidor eller kalkylblad. Pennan, som bor i ett hus på botten tillbaka högra kanten av enheten, är lite lätt och kort för vår smak.

Den Glofiish X800 levereras med en nätadapter, en USB PC-kabel, en stereo headset (en 2,5 mm kontakt är på det nedre vänstra kanten av enheten), en tuff påse med bälteshållare, ett skärmskydd och en reserv penna. En tryckt snabbstartsguide ingår, men helt manuell är på CD.

Funktioner, E-TEN Glofiish X800 kör Windows Mobile 6 Professional. Det är en quad-band GSM-telefon med GPRS / EDGE och 3G / HSDPA-stöd. Det är E-TEN första 3.5G handdator.

Processorn är Samsungs SC3 2442 körs på 500MHz. Enheten har 256 MB flash-ROM och 64 MB SDRAM. Out of the box, vår prov rapporterade 145MB ledigt lagringsminne. Det finns en microSD-kortplats på nedre kanten, som skyddas av ett ledat lock. Att få kort i facket var inga problem, men vi fann det ganska krångliga att ta bort dem, både på grund av att spåret i sig är infälld en lång väg tillbaka och eftersom locket kom i vägen. Inte planerar att byta kort ofta om du vill undvika frustration.

Både Bluetooth (2,0) och Wi-Fi (802.11b / g) är inbyggd, och vi har redan noterat den integrerade GPS-mottagare, som är den sedvanliga SiRFstar III chipset. X800 gjorde ett mycket bra jobb med att hitta och bevara satellitförbindelser, även göra så när man sitter på ett skrivbord halv meter från den ena änden av ett burspråk med endast en ofullständig bild av himlen.

Den framsidan 0,3 megapixel kamera är främst för videosamtal, medan bakåtvänd kamera är en 2 megapixel enhet som kan ta stillbilder och video. Det finns en LED-blixt enhet, vilket är ganska kraftfull, och även ett självporträtt spegel. Huvudkameran har en bra autofokus anläggning och används även i en av de många tilläggsprogram som erbjuds av E-TEN, Name Manager. Detta är ett visitkort scanner som kan extrahera information från visitkort och sätt in den i Windows Mobile Kontakter. Vi fann att det är anmärkningsvärt effektiva. Bara för bra åtgärd, har E-TEN även byggt en FM-radio i X800.

Vi har redan nämnt några av programvaran E-TEN bidrar till Windows Mobile 6 Professional. Det finns mycket mer. Skärmen fördelar idag från vad E-TEN kallar sin “Mobile Shell. Detta är faktiskt ett snitt -EGNA version av en kommersiell tillämpning, SPB Mobile Shell. Det finns fyra tappable ikoner som ger tillgång till foto kontakter, väderprognoser (hämtat over the air), larmhantering och tre olika tidszoner klockor, plus en batteritid ikon som, när utnyttjas, ger tillgång till en rad av applikationer på anordning.

Om Windows Mobile Today-skärmen är inte att passa dig, ett alternativ, är M-Desk från E-TEN. Denna grupp applikationer i fyra flikar områden: Telefon, PDA, Fun och System. Varje program eller system område representeras av en stor ikon. De övriga medföljande program inkluderar: ett verktyg för säkerhetskopiering, plats SMS, som kan användas för att skicka ett textmeddelande som bär din aktuella position i latitud och longitud till en annan enhet, en samtalsfiltrering program som låter dig definiera “blocket” och “tillåta” listor för både röstsamtal och sms, och en snabbvals verktyg som sträcker sig tio kontakter på en gång över skärmen, som ger tillgång till varje via en stor tappable ikon.

Prestanda och batteritid, trots sin 500MHz processor, fann vi X800 ibland lite trög i sitt svar på skärm kranar. Prestanda är inte en affär-breaker, men ibland kan det vara lite irriterande.

E-TEN ger detaljerade batteri betyg för X800 citera alla följande: 5-7 timmar samtalstid, 120-150 timmar standby, 10-15 timmar Pocket PC användning, 2,5-5 timmar GPS användning.

Vi testade batteriets livslängd genom att be X800 att spela musik kontinuerligt från ett microSD-kort med sin skärm permanent. Det levererade drygt sju timmars musik från en fulladdat batteri, som sätter det en timme före HTC: s Touch Dual och 90 minuter före den samma företagets TyTN II. Detta uppnås trots X800: s högre skärmupplösning, vilket är en betydande batteriet laddas ur.

Slutsats; Den X800 är mycket anges både vad gäller hårdvara och mjukvara. Vissa affärsanvändare kan finna det lite för konsumentinriktad för deras behov, men kombinationen av 3.5G-anslutning, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, högupplösta skärm, främre och bakre digitala kameror, och visitkort scanner skulle visa sig tilltalande .

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator