Dropbox under eld för “DMCA borttagning” av personliga mappar, men rädslan är väldigt uppblåst

Wow. @dropbox DMCA takedown i personliga mappar … är detta nytt för mig. pic.twitter.com/fSKxJUrFus

Dropbox policy för upphovsrätt och användarvillkor kom under kontroll av en community under helgen, efter en av sina företagskunder skrivit skärmdump som visar en fil i hans personliga mapp förhindras att fördelas enligt amerikansk upphovsrättslagstiftning.

Reaktionen på tweet var förvånande att dess poster, formgivare Darrell Whitelaw, som berättade webbplatsen i ett e-postmeddelande: “Världen är att hitta det är mycket mer intressant än jag gjorde.”

Whitelaw, som använder betalda för företag version av lagringstjänst online, sade han “bara skrivit skärmdumpen eftersom jag aldrig hade sett det förut.”

Tweet var retweeted mer än 2.900 gånger på mindre än 24 timmar, och fick mer än 330 svar vid skrivande stund. Många luftade sin oro, medan andra sade att de “kan behöva utforska nya alternativ.”

Dropbox är fortfarande en av de mest populära online moln lagring och, företagsbaserade tjänster tillgängliga, fullt i klass med Apples iCloud, Microsofts OneDrive och företags fokuserat samarbete företaget Box. Under de senaste åren, började företaget att erbjuda mer för sin spirande företag kundbas för att tjäna pengar på tjänsten och expandera ytterligare.

Men företaget har också inför sin beskärda del av kontroverser och frågor från, flera, avbrott, till, dataintrång, och som ett resultat, kundernas förtroende frågor.

Den senaste sammanbrottet började när Whitelaw genererade en delningslänk till one.MP4 videofil i sin Dropbox, som han sedan skickas till en vän över en meddelandetjänst.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Men när mottagaren klickar på länken, webbsidan Dropbox varnade mottagaren

Vissa filer i denna mapp kan inte delas på grund av en borttagning begäran i enlighet med DMCA.

Digital Millennium Copyright Act (DMCA), till vilken meddelandet syftade tillåter rättighetsinnehavare att begära platser och företag att ta ner innehåll som det äger, för att förhindra hjälp till olaglig fildelning.

Dropbox, som en amerikansk-baserade företaget, måste följa DMCA, som måste något annat företag som är verksamt i USA

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Dropbox nått ut till Whitelaw i en tweet för att förklara situationen.

@darrellwhitelaw Hey Darrel – innehåll avlägsnades under DMCA påverkar endast andels länkar. DM oss om du ser något annorlunda så att vi kan hjälpa

“Inte en stor sak för mig, men tydligen viss försiktighet”, svarade han en kort tid senare.

Whitelaw bekräftade videofilen upphovsrättsskyddat – vilket innebär att det inte var hans – men blev ändå överraskad av Dropbox varning, som han sade att han hade aldrig sett förut. Han också att filerna i sin Dropbox inte togs bort eller tas bort, eller hindras från tillgång, men bolaget inaktivera delningsfunktioner som kan användas till olaglig fildelning.

Dropbox blockerade filen från delas “omedelbar [ly]”, sade Whitelaw.

Dropbox använder deduplication teknik, gör det möjligt att lagra endast en kopia av filer eller delar av filer som är lika stora. I ett sådant fall, Whitelaw skulle sannolikt inte ha varit mottagare av DMCA-anmälan. Om han lagrat exakt samma fil som någon som hade fått klagomål, skulle hans kopia av filen också hindras från att delas.

Moln lagring företaget sägs ha drog in ytterligare $ 250.000.000 efter en runda av riskkapital fundraising.

Detta är inte en Dropbox problem “Whitelaw berättade webbplatsen.” [Företaget] är bara att följa lagar som anges.

Det väcker dock frågan, återigen, om online-lagring och hosting, lagra och dela upphovsrättsskyddat material.

En Dropbox talesman berättade webbplats via e-post att det “ibland få [s] meddelanden att ta bort länkar på upphovsrättsliga skäl.” Dessa länkar behandlas “enligt lagen och inaktivera den identifierade länken.

Dropbox bekräftade det har ett “ett automatiserat system som sedan hindrar andra användare från att dela samma material med en annan Dropbox länk”, som genomförs genom att jämföra filen hashar.

San Francisco, Kalifornien-baserade företaget inte förklara var den tar emot information om filen hash från när bad i en följdfråga. Men det är sannolikt musik och video industrigrupper som äger upphovsrätten till filerna ge dessa till Dropbox och andra företag.

“Vi ser inte på filerna i dina privata mappar och är fast beslutna att hålla saker säker,” talesmannen till.

Dropbox gör det klart på sin webbplats som användare – det inbetalda för företagsanvändare och för fria konsumentanvändare – bör bara dela filer “som du har laglig rätt att dela med andra.”

Det står

Dropbox har antagit en policy att avsluta räkenskaperna för användare som upprepade gånger bryter mot upphovsrätt eller vars konton är föremål för flera överträdelse påståenden. Om du upprepade gånger dela filer som kränker andras upphovsrätt, kommer ditt konto att avslutas.

Företaget säger också att det kan vidta ytterligare åtgärder, inklusive borttagning av innehåll från sina servrar.

Dropbox kommer att vidta åtgärder, i eget gottfinnande, anser att det är lämpligt, inklusive borttagning av det omtvistade innehåll från webbplatsen.

För bolaget, som förväntas, göra börsdebut senare i år, är dess bottom-line enkel: Att äga en laglig kopia av en video, musikfil, eller annan handling inte ge användarna rätt att dela det – om du betalar för tjänsten eller inte.

Allt som allt var det en helg storm i ett vattenglas. Som för Dropbox? Det är inte det värsta sättet att hantera förfrågningar om upphovsrätt enligt DMCA, men ändå oroande för konsumenter och företag som använder sina Dropbox mappar som en hårddisk.

Men som kritiker har upprepade gånger varnat, kan upphovsrättssystemet leds till oskyldiga användare lider om de delar en fil de har rättigheter att använda, men har felaktigt redovisats som DMCA kränkning.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip