Dropbox kallar det avslutas för två stora produkter: karusell, Brevlåda

Moln lagring företaget sägs ha drog in ytterligare $ 250.000.000 efter en runda av riskkapital fundraising.

Dropbox är form produkter från två av dess mest framstående versioner antyder en fortsatt fokus på företagstjänster över dem för konsumenterna.

San Francisco-baserade företag meddelade på måndagen att det skulle stänga fotodelning app karusell och brevlåda, ett försök att revidera den traditionella e-postbrevlåda.

Dropbox grundare Drew Houston och Arash Ferdowsi bad om ursäkt till lojala användare i ett blogginlägg, förklarar Dropbox har “ökat vårt team fokus på samarbete och förenkla människors sätt att arbeta tillsammans.”

Den privata Bolagets vd och teknik tjänstemän tillade utan specifikation att vissa funktioner från brevlåda kommer att integreras i den nya pappersdokumenthanterings app medan andra i karusellen föras över till huvud Dropbox-appen.

“Med båda, strävade vi att utöka enkelheten i Dropbox till andra delar av våra användares liv”, skrev Houston och Ferdowsi.

Dropbox förvärvade brevlåda först 2013 som moln lagring leverantören började växa ut sitt mobila portfölj.

Den inledde Carousel 2014, även om bilddelning online rymden har blivit allt trångt med moderniseringsprojekt av jämförbara tjänster på Google och Yahoo att inte tala om Facebook och Instagram.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Ändå enligt spekulationer om att det är ute efter att blidka Wall Street inför en börsintroduktion, har Dropbox gjort sina företag ambitioner och engagemang tydliga under det senaste året.

I november gjorde Houston inte hålla tillbaka från dela hullingar om cloud konkurrent Box, som ståtar med Dropbox Business har lockat cirka 150 tusen affärsanvändare hittills.

Dessutom Houston tippad Dropbox lagt 50.000 betalande företagskunder under de senaste 10 månaderna ensam, hävda Box har bara tilläggas att antalet kunder i hela sin livstid.

Dropbox vice vd för produkt Todd Jackson hänvisas på samma scen som det har varit 2,8 miljarder anslutningar på plattformen, inklusive i genomsnitt 100.000 nya delade mappar och länkar varje timme.

Efter några veckor i hemlighetsfull, inbjuder skyddat läge, Dropbox också bort höljet från papper, som Jackson beskrivs som en “helt nytt sätt att arbeta tillsammans, men band tillbaka till befintliga verktyg.”

Även detaljer är fortfarande åtminstone papper ser initialt som Dropbox svar på Box Notes, Google Dokument, Evernote och även kommunikationsverktyg Slack. (Det innebär dock inte, likna eller titta för att motverka Facebooks identiskt namngav papper app, som riktade digitala nyhetsläsare som blädderblock och Linkedin-ägda Pulse.)

Papper utlovas att bli tillgängliga för alla Dropbox användare inom nästa år, men Dropbox Företagsanvändare kan antingen ansöka om inbjudan på egen hand eller tala med respektive IT-chefer.

Slutligen, Dropbox Enterprise debuterade som en ännu kraftfullare moln plattform grupp med ytterligare funktioner som syftar till att skala, såsom domänadministration, visuella insikter i hur människor samarbetar på plattformen, stöd för integration med befintliga IT-system och löpande support.

Houston beskrev Dropbox Enterprise som “vår mest kraftfulla uppsättning verktyg för våra största kunder, någonsin.”

Brevlåda med stängdes den 26 februari 2016, följt av Carousel på 31 mars 2016.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin