Drone leveranser? Allt beror på försäkringen

Leverans drönare kommer.

mera robotteknik

Drone nejsägare, jag har dåliga nyheter. Du har förlorat kriget. Drones har redan blivit en nödvändighet i en handfull sektorer (infrastruktur och jordbruks inspektion, och sök och räddning, för att nämna några). När leveranser hem drone anländer, vilket de kommer under de närmaste åren, de buzzy jävlarna kommer att vara överallt.

Välkommen till en ålder av kommersiella drönare.

Så låt oss tala oundviklig. Vad händer när en kille för en joggingtur blir brained av en leverans drönare? Eller när en McDonalds flygblad douses en kvinna med skållning kaffe? Även som rättsliga hinder hösten kommer ansvaret att vara den huvudsakliga begränsande faktorn för att drönare täckning.

Det finns redan en handfull företag som erbjuder kommersiella drone försäkring. Jag fick en chans att prata med Mike Kelly, försiktigt rubriken Media Risk Control Manager på ProSight Tema Insurance, som försäkrar företag som använder kommersiella drönare. Det var en lysande konversation. Det visade sig att även små företag kan erbjuda drone tjänster.

Vilka är de nuvarande reglerna när det gäller att flyga kommersiella drönare över människor?

FAA har godkänt UAV flygning över människor, men endast i tätt reglerade förhållanden, där alla över vilka drönare flyger arbetar med projektet drönare täcker. Ett exempel på detta är stängd-set filma för rörliga bilder. Drönare används ofta i dessa projekt och en drönare operatör med rätt 333 undantaget kan flyga drönare över cast och besättning – men inte för allmänheten.

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag, Robotics, hur liten “naturliga nanorobotar attack cancer celler

Federal Aviation Administration (FAA) etablerar en flygregelkommitté med bransch intressenter för att utveckla rekommendationer för ett regelverk som skulle tillåta viss UAS att drivas över människor som inte är direkt involverade i driften av flygplanet. Kommittén kommer att börja sitt arbete i mars och avge sin slutrapport till FAA den 1 april.

UAV redan leverera paket i andra länder. Schweiz posttjänster har börjat testa paketleveranser av obemannade drönare, även om utbredd användning av UAV är inte sannolikt att genomföras i ytterligare fem år. Medicinska förnödenheter har levererats till avlägsna områden i Afrika under flera år. I juli 2015 FAA godkände den första användningen av en drönare i USA, för att leverera medicin till en lantlig Virginia medicinsk klinik.

En annan kreativ leverans nisch är också finjusteras i USA, Irland, Storbritannien, Australien och Kanada, där vapen och narkotika har sjunkit i fängelse varv av drönare.

Vilka är några av de största frågorna med företag som vill implementera drönare står inför?

Det finns redan hundratals företag som använder drönare varje dag. Dessa branscher omfattar flygfotografering, fastigheter, jordbruk, sök och räddning, gruvdrift, och slutna set filmning, industriell raffinaderi och tillverkare växt inspektion, inspektioner verktygssystem, privat säkerhet, kontroll pipeline, djurliv och skogsbruk övervakning, byggarbetsplats inspektion och cell torn inspektion.

Den största utmaningen är att se till att de arbetar med en drönare operatör som inte bara har sin 333 befrielse, men att undantaget specifikt godkänner den specifika avsedda drift. Du kan godkännas av FAA för flygfotografering, men inte för sluten uppsättning filma eller kontroll av takmonterade ventilationsutrustning. Och om din drönare operatör har en olycka under den tid som en icke-godkänd drift, är det en betydande skuld exponering när det skulle vara lätt att påstå vårdslöshet.

Så det är mycket viktigt att ett företag som vill använda en drönare göra sin egen undersökning på FAA plats för att säkerställa att operatören är godkänd för den specifika avsedda uppgiften.

Alla som vill distribuera drönare i den offentliga sektorn måste vara medvetna om vikten av en felsäker för att minimera risken för skador i händelse av en UAV misslyckande. Tekniken finns för närvarande som kommer att möjliggöra en fallskärm att använda i händelse av ett fel, men om de funktionshindrade drönare fallskärmar på en upptagen motorväg, kan det fortfarande vara ett problem.

Och när UAV är på marken, det finns potential för stöld eller skadegörelse. Teknik lämnar också att fjärr kommer att stänga av UAV i händelse av stöld. Men förlusten av ett surr, även om den är inaktiverad kan vara mycket kostsamt.

Drones är inte silver bullet för produktdistribution. I sin nuvarande form, ska drönare ofta ladda batterierna, och detta tillsammans med de obligatoriska och praktiska viktbegränsningar på vikten av ett paket som skall levereras kommer sannolikt att kräva en drönare att återvända till basen efter varje leverans, vilket innebär att en drönare skulle inte kunna matcha de 200 – 300 leveranser per dag åstadkommes genom FedEx eller UPS lastbil i stads- och förortsområden.

En av de viktigaste begreppen i en värld av ansvar och tvister är begreppet förutsebarhet. Det vill säga, var händelsen (personskador eller skador på egendom) förutses? Det spelar ingen roll om handlingen som resulterade i olyckan var mot erkänt sunt förnuft eller formella säkerhetsnormer. Om en åtgärd som kan leda till personskador eller skador på egendom kan förutses, då företaget med hjälp av drönare kan ställas till svars för att förhindra det. Så ansvar i samband med att flyga en drönare över människor, där det eventuellt skulle kunna misslyckas och krasch, skadar människor med snurrande blad och samtidigt leverera ett paket eller släppa ett paket på ett husdjur på bakgården verkar inte alltid vara 100% hanterbar .

För företag som vill investera i drönare, vilka är några av de mest framstående försäkrings oro att vara försiktig med?

Det handlar om att förstå regelverket – you got att ha en klar uppfattning om vad som är lagligt och vad som inte.

Det första steget har fått vara FAA: s 333 undantag. Och det är viktigt att se till att du begär undantaget för exakt aktivitet du planerar. Många drone operatörer har gått igenom processen att få endast en 333 befrielse att finna att de inte har begärt att bli godkänd för varje specifik förutsebar användning, och om 333 inte uttryckligen medger en aktivitet, är operatören förbjudet att bedriva denna verksamhet. Jag tror att det är ett korrekt påstående att säga att de flesta kommersiella drone operatörer drift utan 333 undantag. Från och med idag finns det bara 3927 drone operatörer med 333 undantag, och det är i alla tillämpliga branscher.

Men det finns faktiskt ett par försäkringsbolag som säger att de kommer att utfärda en politik för att dessa företag, men verkligheten är att det är förbjudet att försäkra en olaglig verksamhet, så i händelse av en stor förlust, kan försäkringsbolaget enkelt förneka täckning .

Så – att korrekt styra exponeringen ansvar, har du att säkerställa att du arbetar lagligt – igen – som överensstämmer med inte bara FAA krav, utan även alla regionala krav också. Och det är viktigt att vara medveten om alla tillämpliga krav. Många stater, län, kommuner, federal mark och enskilda städer har lagar och förordningar riktade specifikt vid användning av UAV, och dessa regler kan vara mycket strängare än de krav som man måste genomföra för att erhålla en 333 undantag.

Hur gör pilot utbildningsprogram och meriter spelar in? Har erfarenhet / kunskap om piloten spela en del i ansvars?

Någon som har alla sökt ett jobb har fått lämna ett CV, och mer omfattande återuppta, desto mer övertygade om att vi är att den sökande har kapacitet vi söker. Det är samma här. När en drönare operatör kommer s till mig som söker försäkringsskydd, det första jag leta efter är deras 333 befrielse, men precis som människor med en högskoleexamen, men ingen verklig erfarenhet, jag ser bortom undantaget att se om de har någon ytterligare utbildning eller erfarenhet.

I drönare industrin, men de flesta av utbildning och erfarenhet är informell, bara gå ut och flyga drönare och försöker att inte krascha in den till någonting. Det finns hundratals mycket kompetenta filmskapare som är drone operatörer expert som ännu för att få deras 333 befrielse, så jag inte bara leta efter formell utbildning, men också bevis på betydande praktiska erfarenheter.

En fronten, mängden av utbildning och erfarenhet gör mig mer bekväm med en viss operatör, och i händelse av en incident, har operatören en mer omfattande försvar om han kan visa att han har en formell utbildning, en utmärkt säkerhetsstatistik och var i drift inom gällande föreskrifter. Det finns för närvarande hundratals institutioner som erbjuder kurser och certifikat (ej FAA 333 Undantag) för drone operationer. Dessa stöd hela trovärdighet och kompetens hos operatören bör det finnas en fordran på motsatsen.

Vad är några saker du bör hålla i minnet när det gäller att drone underhåll? Betyder det spelar en roll i skuld?

Medan det bästa sättet att undvika ansvar är att aldrig ha en fordran eller en incident i en praktisk mening, undvika ansvar handlar om att kunna bevisa att du inte är försumlig. Och ett visst sätt verkar vara försumlig är att misslyckas med att behålla, eller misslyckas med att kunna bevisa att du har bibehålls din skrov. Det räcker inte att göra det, måste du kunna bevisa det. Och när en potentiell kund kommer till mig, det är en av de första sakerna vi utvärdera – bevisa för mig hur du behålla din flygplansskrov.

Specifik underhållskrav s är påfallande frånvarande från nuvarande FAA regler. 333 undantag inte föreslå några krav för luftvärdighet eller inspektioner av en certifierad reparatör, men det faktum att de inte berätta exakt vad du behöver göra betyder inte att du inte behöver göra det.

I en värld av ansvar, bör bindande normer alltid betraktas som minimistandard. Göra mer än du måste är ett bättre försvar än att göra bara det minsta.

Så i det här fallet, är det absolut nödvändigt att föraren följa tillverkarens skötsel- och underhållsinstruktioner. Tillverkarna är så akut medvetna om sina produktansvar exponeringar som det är ett rimligt antagande att varje kommersiellt producerade flygplansskrov kommer att ha omfattande vård och underhållsinstruktioner.

Precis som är fallet med bemannade flygplan, kommer försäkringsvärlden sannolikt har ett betydande inflytande när underhållsrelaterade krav utvecklas.

Om FAA tillåter drönare leveranstjänster, vad kommer det att betyda ur ett risk- och ansvarsperspektiv?

Vad vi försöker undvika är personskador och materiella skador, och när du har saker i luften, det en potential för att falla. Och om det faller, finns det risken för personskador eller skador på egendom.

Men bemannade flygplan inte regelbundet falla från himlen så det finns ingen anledning att tro att obemannade flygplan skulle vara mer benägna att kraschar, förutsatt att det finns regler, som det finns med bemannade flygplan, för att garantera kompetensen hos operatörerna och pålitligt av flygplansskrovet.

FAA är ansvarig för säkerheten i den amerikanska luftrummet från grunden, så om det kommer en tid eller en plats där drönare kan leverera saker, betyder det att processen har granskats och fast besluten att säkra.

Med detta sagt, bara för att det är lagligt betyder inte nödvändigtvis betyda att det inte finns någon risk, och det är där mitt jobb kommer in. Jag identifierar exponeringar och utvärdera kontrollerna och göra bestämningen av huruvida en förlust är sannolik.

Jag kan inte se en tid när släppa paket på någons veranda, eller landar en drönare i någons bakgård någonsin kommer att vara fri från risk. Det finns alltför många variabler.

Men medicinska förnödenheter och prover har säkert levererats av drönare i Schweiz, Haiti och Dominikanska republiken, sedan 2011.

Och eftersom ingen kan göra den här typen av operation utan försäkring, kommer det att vara upp till drönare operatörerna att utveckla och genomföra FAA godkända protokoll för att minska risken för olyckor, och det kommer att vara upp till killarna som gör vad jag gör för att avgöra om dessa protokoll är tillräckliga för att minimera risken för en förlust.

Vi försäkrar många drone operatörer nu arbetar i en mängd olika branscher, men vi tittar på var och en från fall till fall för att se till att vi förstår vilken typ av operation, och som sannolikt kommer att vara hur det kommer att gå under överskådlig framtida. Det finns ännu inte tillräckligt med kontinuitet och förlusthistorik inom en viss nisch för oss att godkänna en viss typ av användning utan att titta på varje element i varje operation.

Allt måste börja med FAA godkännande leveranser och FAA är sannolikt att initialt endast godkänna mycket specifika typer av leveranser för att garantera säkerheten av luftrummet. Så jag tror att leveranserna från taket på ett sjukhus för att taket på ett labb är mer sannolikt att godkännas innan Domino får leverera pizzor till ditt hus när du och dina vänner och din hund sticker ut på uppfarten för att titta på det land.

Men företag som ProSight kommer att stå i spetsen för denna industri, eftersom vi har den erfarenhet och kompetens att förstå tekniken. Vi försäkrar redan många drone operatörer så när FAA godkänner leveranser, jag är säker på att vi kommer att kunna ge converage för de operatörer som uppfyller gällande normer.

Men efter att ha sagt att de lagar som reglerar användningen av drönare varierar från land till land, och ibland från län till län, så bara för att en drönare operatör uppfyller FAA krav, betyder inte att de kommer att kunna fungera överallt, och det är där det finns betydande exponering ansvar att se till att verksamheten uppfyller alla obligatoriska normer, och från en skuld synpunkt är det också viktigt att förstå de tillämpliga frivilliga standarder som kan tillkomma, för om det är en olycka, kan kärandens advokat hävdar oaktsamhet om operatör inte överensstämmer med gällande bästa praxis, oavsett om de är obligatoriska för att inte.

Hur kommer drönare flyger i luften leverera paket ökar risken för olyckor och kollisioner?

Det är verkligen trick, är det inte, och det är därför de nuvarande drone regler kräver drönare endast drivas under dagsljus inom synhåll. När ett obemannat flygplan går utöver siktlinje, är det mycket svårare att garantera att det inte kommer att köra in i något.

Tekniken för att erkänna intill flygtrafik och vidta lämpliga åtgärder för att undvika en kollision föreligger, men det är ännu inte integreras i kommersiellt tillgängliga drönare. Och denna oro som måste lösas innan vi är överens om att försäkra bortom line-of-sight UAV flyg genom potentiellt trångt luftrum.

Ett av de företag som leder industrin inom detta område har utvecklat ett system där drönarna kommer bara flyga till en egen, sensor utrustade landning pad, vilket eliminerar risken för att landa i en icke godkänd plats. Även om detta skulle hindra leverans av färdiga produkter till konsumenter, kan det sannolikt vara en viktig faktor i processen för användning av drönare att leverera objekt från en etablerad bas till en annan godkännande.

Olyckor kan också inträffa när drone är på marken, eftersom det kan vara så många som 16 snurrande blad som har visat sig kunna orsaka allvarliga skador vid beröring, så medan detta är en exponering tillverkarna måste adress, det är också en viktig hänsyn till någon landar en drönare där obehöriga kan få möjlighet att röra maskinen.

Tekniken finns för drone att automatiskt stoppa sina propellrar så att innehållet kan hämtas – men i ett bostadsområde leveransläget, skulle detta inte bara kräver drönare, med flera snurrande blad att komma till en landning i närheten av någon i närheten , men det skulle också kräva viss interaktion av konsumenten för att ge “allt klart” till UAV före start – en mycket oförutsägbar scenario.

Det andra visningsalternativ är att tillåta paket att släppa så UAV inte behöver mark. Potentialen för en negativ incident här är uppenbar.

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Hur liten “naturliga nanorobotar attack cancerceller