Docker förvärvar London startup Orchard Laboratories

Öppen källkod motor Docker meddelade på onsdagen att det har förvärvat Londonbaserade Orchard laboratorier, skaparna av The Orchard och Fig applikationer. Finansiella detaljerna i affären har inte offentliggjorts.

Docker är ett open source verktyg som automatiserar införandet av alla program som en hanterbar, självförsörjande behållare som kan köras praktiskt taget var som helst. Orchard ansökan är en tjänst för hosting Docker containrar, och fig är ett verktyg för att iscensätta lokala utvecklingsmiljöer.

Både Orchard och Fig program var populära projekt kommer ut ur Docker ekosystem, men det verkar som att endast en kommer att överleva förvärvet. Enligt ett blogginlägg på Orchard webbplats

Både Orchard och Fig är små pusselbitar. Medan Fig har fångats på, har Orchard inte i samma utsträckning, så vi kommer att stänga ner den 23 oktober. Det finns en migrering guide för att hjälpa dig att flytta dina containrar, bilder och data på annat håll.

Docker har också ganska detaljerade planer för nästa steg i de sammanslagna företagen. Orchard VD Ben Firshman och grundare Aanand Prasad leder initiativ utvecklare miljö på Docker samtidigt som man fortsätter att upprätthålla Fig.

Docker noterade ytterligare planer i sitt eget blogginlägg

Först, parallellt med att upprätthålla Fig kommer Ben och Aanand hjälpa införliva Docker orkestreringen gränssnitt som de ville var tillgängliga när man bygger sina egna verktyg ovanpå det. “Det finns tusen sätt att genomföra orkestrering. Men de bör vara tusen plugins, utsätts för utvecklaren genom ett enhetligt, elegant gränssnitt. ” Vi håller med, och kan inte vänta med att bygga detta gränssnitt tillsammans.

För det andra, kommer de att leda en ny utvecklare Experience grupp – eller DX för kort. Målet med DX är att göra Docker häftigt att använda för utvecklare. Detta innebär allt från fastställande UI detaljer, förbättra Mac och Windows stöd, vilket ger fler tutorials, integrera med andra populära utvecklingsverktyg, eller helt enkelt använda Docker mycket och rapportera problem.

Docker och Linux behållare: Red Hat öppnar upp på frågorna, Docker 1,0 ger container teknik till företaget, här är hur Microsoft stödjer öppen källkod Docker container modell, Docker: En öppen källkod start du behöver veta om

Firshman och Prasad sade att de planerar att stanna i London för att gå upp en ny Docker plats, som Docker sade kommer att hjälpa företaget att expandera sin europeiska närvaro.

Mer

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip