Digital Transformation – De användningsfall: Automotive

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Digital Transformation användningsfall: Porsche

Hög hastighet och hög kvalitet: två element som du hittar både i Porsches bilar och i sina affärsmetoder. Som svar på den ständigt föränderliga natur kundernas förväntningar, har Porsche genomfört ett antal initiativ för att hänga med. Förutom att uppnå agila processer och tjänster, har det också strävat efter att bevara sin exceptionella och personlig kundservice. Olika tekniker har gjort detta möjligt för Porsche, vars digital omvandling påverkar alla sektorer av sin verksamhet – marknadsföring, försäljning, kundservice, och tillverkning.

Stora datamängder, är detta en ålder av stora OLAP, Innovation,? Hennessy Slutar 16 år som chef för Stanford University – Lämnar stora Silicon Valley Legacy, Mastering Business Analytics, Gränserna data vetenskapens roll i uppbyggnaden mångfald på arbetsplatsen, CXO, The tekniska färdigheter som behövs för att leverera en kund besatt organisation

Marknadsföring, försäljning och kundservice

För att starta, lanserade Porsche en kunddatabas så alla sina kunddata finns i ett och samma ställe, tillgänglig överallt. Denna flexibilitet ger Porsche en nivå av kund personalisering som inte annars skulle ha varit möjligt. Dataanalys ger ännu ett sätt för Porsche att rita insikter om sina kunder.

Hur Porsche går från att samla in data till att använda den? När kunder konfigurera men inte köpa en bil, Porsche följer upp med en personlig utskick bit med hjälp av data från kundens profil. Denna särbehandling är reserverad för dem som är faktiskt på marknaden för en bil. Prediktiv analys identifierar inköpsmönster för att begränsa antalet kunder som har den högsta inköps sannolikhet. Detta säkerställer maximal effektivitet marknadsföringsbudget. Ännu bättre, är hela processen 100% automatiserad.

Produktion

Produktionen av sina bilar har också effektiviserats – ingen dålig bedrift för ett företag med en internationell närvaro och över 70 dotterbolag. Utan att göra avkall på precision, har Porsche tillverkningsanläggningar gjorts mer snabb och effektiv. Alla varulager elimineras, som väntar gånger och lämnar efter sig en perfekt samordnad process kedja. Delar levereras tim och spåras i realtid, så att eventuella förändringar med kort varsel fortfarande kan införlivas smidigt. Detta gör det möjligt för kunderna att byta sin bil specifikationer till sista minuten, vilket är den ultimata nivån av personlig uppmärksamhet.

Framtiden

Porsche har levt upp till sitt namn med sin höga hastighet, affärsmetoder av hög kvalitet. Företaget är fortfarande på jakt efter fler sätt att upprätthålla en kant på konkurrensen. Med insikten att bilägandet är en upplevelse, Porsche hoppas att odla en livslång relation med sina kunder. Därefter Porsche undersöker förebyggande underhåll, så att dess kunder kan njuta av en ännu bättre upplevelse. Denna attityd ständiga förbättringar kan redogöra för en stor del av Porsches framgång och fungerar som ett imponerande exempel på vad företag kan åstadkomma med digital omvandling.

Håll ögonen öppna för ytterligare användningsfall.

Följ oss via @SAPCloud och @SDenecken.

Digital Transformation, del 7: Outlook

Digital Transformation, Del 6: Exempel på digital omvandling gjort rätt

Digital Transformation, del 5: Transformation av Industry

Digital Transformation, Del 4: Rollen av ledarskap

Digital Transformation, Del 3: Building Blocks

Digital Transformation, Del 2: Vad gör det störande?

Digital Transformation, Del 1: Snabb State of Change

Är detta en ålder av Big OLAP?

Hennessy Slutar 16 år som chef för Stanford University – Lämnar Big Silicon Valley Legacy

Gränserna för uppgifter vetenskapens roll i uppbyggnaden mångfald på arbetsplatsen

Tekniken färdigheter som behövs för att leverera en kund besatt organisation