Delta skär provisioner till resebyråerna

Delta sa att det inte längre kommer att betala “bas provisioner” till resebyråer för biljetter som säljs i USA (inklusive Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna) och Kanada, med omedelbar verkan.

En bas provision är den procentuella Delta betalas till resebyråer för att sälja Delta biljettpriser. Delta betalade resesajter $ 10 per biljett och $ 20 till tegel och murbruk resebyråer.

Delta drag följer de av Continental Airlines och Northwest Airlines, som slutade att betala provision till Web resebyråer förra året.

Forrester Research analytiker Henry Harteveldt säger flygbolagen svarar på de ekonomiska påtryckningar som alla flygbolag har mött sedan förra året, när landets ekonomiska nedgången uppmanas resenärer att stanna hemma. Den 11 september terroristattacker har endast intensifierat behovet av flygbolagen för att hitta ställen att sänka kostnaderna.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Förra året (Delta) inför de mest allvarliga ekonomiska och operativa utmaningar i sina mer än 70 års verksamhet “, Delta sade i ett uttalande.” Delta rapporterade en … nettoförlust på $ 1 miljard euro för helåret 2001.

I denna mycket svåra ekonomiska miljön, måste företaget bedriva alla möjligheter att minska kostnader, inklusive kostnader för att distribuera Delta biljetter.

Flytten är ett slag till mindre resesajter, men Harteveldt sade att de större aktörerna är i stånd att förhandla fram nya avtal med Delta. Strax efter Continental och Northwest sänka sina uppdrag, Expedia och Travelocity slog behandlar flygbolagen att få betalt på grundval av prestanda eller för att köpa biljetter i bulk i vad som kallas “merchant-modellen.”

Till exempel, Bellevue, WA.-baserade Expedia och andra resesajter förhandla med flygbolag eller hotell för att få rättigheter att sälja ett stort antal priser i utbyte mot ett rabatterat pris. Den resesajt är då fri att ladda allmänheten vad den vill och sätta sin egen vinstmarginal.

Vi förväntar oss inte att ha någon väsentlig inverkan på vår verksamhet “, säger Expedia taleskvinna Suzy LeVine.” Vi arbetar med flera flygbolag att sluta avtal genom vilket vi kommer att fortsätta att få ersättning för det värde som vi tillhandahålls.

Travelocity chefer var tillgänglig för kommentarer.

Expedia och Travelocity är förmodligen sitter förhandlingar om nya avtal med Delta som vi talar “, sade Harteveldt.” Vad som är säkert är att Expedia och Travelocity kommer att hitta sätt att tjäna pengar på att sälja flygbiljetter, även om ditt hörn resebyrå kan inte.

Delta sade så mycket i sitt pressmeddelande.

Medan Delta eliminera publicerade bas uppdrag, kommer att fortsätta att betala individuellt framförhandlade stimulans uppdrag att välja medel.

Forrester Research analytiker Henry Harteveldt sade Delta svarar på de ekonomiska påtryckningar som alla flygbolag har mött sedan före den 11 september terroristattacker.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation