Dells andra gen robust bärbar dator: Kan det stoppa en kula?

Dell på tisdag lanserade den andra generationen av sin robusta bärbara — Latitude E6400 XFR — med den största förbättringen är en ny rustning.

Dell robusta bärbara riktar en nischmarknad, men kan ta lite vatten tortyr.

Dell är tydligt ute efter Panasonics Toughbook marknaden och att göra det du behöver några häftiga statistik via företagets blogg och lansering uttalande (Techmeme)

Bland dem

En egen “Ballistic Armor Protection System med PR-481”, som är ett material som används i flygplansdelar, medicinsk utrustning och militär utrustning. I ett nötskal, gör rustning dig att släppa Dells robusta Latitude fyra fötter avstängd och upp till 3 fot med systemet och LCD öppen;. PrimoSeal teknik för att skydda mot damm och vätska, säger vatten från en brandslang (höger) . Uppfyller 13 militära standarder för drift i krävande miljöer.

Medan marknaden för Dells robusta Latitude – första responders, militär, olje- och gasindustrin, Homeland Security och fält Techs – är relativt liten är det en nisch som måste ha goda vinstmarginaler. Dell Latitude E6400 XFR börjar på $ 4299.

Mer extrem computing

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Extreme PC och “Homebrewing”: Vila i frid, extrema datorer och homebrew system är här för att stanna, Homebrewing är inte död ännu

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus