Dell Vostro 3750 Review

Dells Vostro 3750 är utformad för småföretag – vilket översatt innebär att det utelämnar “corporate” komponenter såsom en Trusted Platform Module (TPM) chip, vPro stöd och gemensamma dockningsalternativ, men omfattar företagsvänliga funktioner som en fingeravtrycksläsare och enkel tillgång till Dells supporttjänster. Dessutom, trots ett fåtal “design” berör och anständigt 3D grafikprestanda, är detta inte ett öppet konsument anteckningsbok.

Den 3750-modellen i Vostro-serien är ett rejäl stor skärm (17.3in.) Modell med vikter börjar på 3,0 kg. Så detta är den stationär dator anteckningsbok som dina (liten) företagens behov?

Design; Trots sin bulk, Vostro 3750 ser ganska elegant, med ett aluminiumhölje som ser ut som om det kan ta en knock eller två, och särskilt bred, gångjärn stark metallskärm. De senare verkligen behövs om denna 17.3in. Systemet, som mäter 41.1cm bred och 27.1cm med 2.7-3.5cm tjock. Det är en stor anteckningsbok, och med vikten börjar vid 3 kg är det inte en du kommer att resa med ofta, om alls.

Fallet är inte helt stel, men: inte överraskande med tanke på dess storlek, du kan böja skärmen lätt nog, även om det finns tillräckligt gap mellan skärmen och höljet för att minimera risken för skador. Tangentbordet kan vara lite bouncy på platser också, men ingen fråga ger anledning till oro.

LED-bakgrundsbelyst skärm har en upplösning på 1600 x 900 bildpunkter och, tack och lov, har en icke-glansig “anti-glare” finish. Du kan enkelt ha två dokument eller webbläsarfönster öppna sida på skärmen vid sida på skärmen, och de stora gångjärnen hålla fast vid den vinkel du väljer. Ovanför skärmen, i mitten av ramen, är 2-megapixel HD-webbkamera och en statuslampa, tillsammans med en dubbel uppsättning inbyggda mikrofonen.

Den 17.3in. Vostro 3750 har plats för en full-size (spilltåligt, eventuellt bakgrundsbelyst) tangentbord med ett separat numeriskt tangentbord

Den eventuellt bakgrundsbelyst tangentbord är en modern “chiclet’-stil enhet, och det finns gott om utrymme på 3750 för ett separat numeriskt tangentbord. Vissa kan hitta flex i tangentbordet för mycket för sin smak, men åtgärden är bra och layouten för det mesta förnuftiga – även om vi föredrar PgUp, PgDn, Hem och End tangenterna närmare till hands än halv höjd enheter på toppen av det numeriska tangentbordet. Mellan skärmen och spillsäkert tangentbord är på strömbrytaren till vänster, och till höger, tre knappar för att starta verktyg – Windows Mobilitetscenter, Dell Support Center och Dell direkt Launch Manager. I handledsstöd området är en stor två-knappen multi-touch touchpad och, till höger, en fingeravtrycksläsare.

Dell-anpassad Windows Mobilitetscenter kan hämtas via en särskild knapp

Vostro-serien är inte begränsas av behovet av en nykter företags livré, så Dell erbjuder tre chassi färger: Lucerne Red, Brisbane Bronze och Aberdeen Silver. Vi hade den röda versionen.

Funktioner; Vår granskning prov av Vostro 3750 drevs av Intels dual Core i5-2140M processor på 2.3GHz. Du kan välja en mindre kraftfull 2.1GHz Core-i3-2130M, men det finns för närvarande ingen fyrkärniga Core i7 alternativ. Vår top-end konfiguration hade 4GB 1,333MHz DDR3 RAM, kan utökas till 8 GB. Andra billigare uppställningar komma med 3GB och 2GB installerat. Chipset är Intels Mobile HM67 Express och operativsystemet är Windows 7 Professional 64-bitars.

Det grafiska undersystemet utnyttjar både CPU-integrerade Intel HD Graphics 3000 med upp till 384 MB delat grafikminne och Nvidias GeForce GT 525 med 1 GB dedikerat grafikminne. Tack vare Nvidias Optimus-teknik, kommer systemet automatiskt den integrerade GPU och mer kraftfulla (och makthungriga) diskret GPU beroende på grafik tyngden av arbetsbördan.

Hårddisken på vår översiktliga granskning provet var en någorlunda snabb 500GB Western Digital (WD5000BEKT-75KA9T0) spinning på 7,200rpm. Billigare modeller använder 320GB och 250GB hårddiskar, men det finns inga SSD alternativ för ännu bättre prestanda.

För anslutning, Vostro 3750 har Gigabit Ethernet, 2,4 GHz 802.11b / g / n Wi-Fi och Bluetooth 3.0 + HS. Det finns gott om utrymme för portar slots, så att du får två USB 3.0-portar och en USB 2.0-port på den högra sidan, tillsammans med en multi optisk enhet och en 34 mm Express läsare. Den vänstra sidan finns en USB 2.0 / eSATA kombinationskontakt, en HDMI-port, ett par av ljudingångar och en läsare för SD-kompatibla media. På baksidan är en port Ethernet (RJ-45), en VGA-port, en säkerhetsvajer och ineffekt. AC-adapter som laddar standard 6-cells 48Wh Li-ion batteri är föredömligt tunna och lätta.

Prestanda och batteritid, Vostro 3750 ger en Windows Experience Index (WEI) 4,5 (av 7,9). Den totala WEI bestäms av lägsta delsystem poäng, vilket i det här fallet var för Graphics (Desktop prestanda för Windows Aero). De återstående poängen var mycket mer imponerande: 5,9 vardera för RAM (minne operationer per sekund) och primär hårddisk (Disk dataöverföringshastighet), 6,6 för spelgrafik (3D företag och spelgrafikprestanda), och 6,9 för processor (beräkningar per sekund ). Det övergripande intrycket är en väl balanserat system med god processorhastighet och en flexibel grafik delsystem.

Vi uppskattade batterilivslängden genom att mäta systemets effektuttaget (med batteriet avlägsnas för att garantera att inga uppladdningsfrågor) i viloläge vid skrivbordet och när man kör en någorlunda krävande arbetsbelastning – nämligen Passmark Software Performance Test 7,0. Vi gjorde detta med hjälp av en Voltcraft VC-940 Plus multimeter, dividera den genomsnittliga energiförbrukningen (i watt) i 6-cells batteri 48 watt-timmar Värderingen ger en uppskattning av livslängd.

Med skärmens ljusstyrka på 100 Dell energihanteringsinställning procent och standard Vostro drog 18.48W vid tomgång och 31.73W när man kör PT 7,0, vilket ger batteritiden uppskattningar av mellan 1,51 och 2,6 timmar. Minska ljusstyrkan till 50 procent, stänga Wi-Fi och med inställningen Energisparresulterade i siffrorna för 10.41W (4.61h) vid tomgång och 23.19W (2.07h) när du kör PT 7,0. Klart du inte kommer att få en dags arbete på en enda laddning av 6-cells batteri, men du kommer säkert att kunna gå för betydande trollformler bort från elnätet vid behov.

Slutsats; Om du är ett litet företag som inte kräver hela arsenalen av företagets säkerhetskrav (TPM, vPro till exempel), då visuellt tilltalande Vostro 3750 är en bra stationär dator utmanare. Det levererar fast, om inte spektakulära, prestanda och rimlig batteritid för en 17.3in. Systemet med dubbla integrerade / diskret grafik och en konventionell hårddisk.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator