Dell medger förinstallera rotcertifikat och förbinder sig att ta bort den

En rotcertifikat förinstallerat i sina datorer har infört en “oavsiktlig säkerhetsproblem”, enligt Dell.

Dell sade kommersiella kunder som bilden sina egna system inte kommer att påverkas av det här problemet, och bekräftade företaget inte förinstallera någon adware eller skadlig kod på sina maskiner.

Kund säkerhet och integritet är högsta prioritet och prioritet för Dell “, en talesman sade.” Vi är också att ta bort certifikat från alla Dell-system framåt.

“För att lösa detta, ger vi våra kunder med instruktioner för att permanent ta bort certifikatet från sina system via direkt e-post, på vår supportsida, och teknisk support.”

Enligt tysk säkerhet bloggare och journalist Hanno Böck är rotcertifikatet installerad i systemets certifikatarkiv under namnet “eDellRoot”, och infogas av programvara som kallas Dell Foundation Services, som fortfarande är tillgänglig för nedladdning på Dells webbplats.

Beskrivningen för Dell-ägda paketet säger att det ger grundläggande tjänster underlättar kundens service, meddelandetjänster, och stödfunktioner.

Varje angripare kan använda detta rotcertifikat att skapa giltiga certifikat för godtyckliga webbsidor “, sade han.” Även HTTP Public Key fäster något (HPKP) skyddar inte mot sådana attacker, eftersom webbläsarleverantörer tillåter lokalt installerade certifikat för att åsidosätta nyckelfastlåsning skydd. Detta är en kompromiss i genomförandet som medger drift av så kallade TLS avlyssning proxies.

Dell sade certifikatet kommer inte installera sig när den är korrekt bort med hjälp av den rekommenderade Dell processen.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund