Dell lanserar sociala medier ledningscentral …

Sedan början av sociala medier eran i informationsåldern, har endast ett fåtal stora företag verkligen förstått värdet av det. Endast en minimal handfull företag i början av det hela verkligen valde att vara metodisk i sin inställning och utforskning av social. Även då en liten andel av nämnda handfull listat ut hur man använder sociala för att driva verkliga resultat och intäkter medan styrning klara av hype och slagord. Många företag har påverkats av dåliga sociala yrkesverksamma med en smart säljargument och har något blint investera i byråer, lag, programvara och personal … hela tiden glömma det övergripande målet baserade tro att de har gjort så bra med andra aspekter av sin verksamhet innan vi ens hade sociala medier som ett alternativ.

In i sociala medier Lyssna Command Center

Dell har gjort det rätt igen. Och medan de är inte den första att göra detta (Gatorade lanserade sin sociala medier Mission Control Cente r tillbaka i juni), de snabbt insåg att om de kan öka intäkterna och varumärkeskännedom i en alarmerande takt genom att kasta en del människor på det, de “d definitivt få en hög avkastning på investeringen att bygga ut en fullfjädrad kommandocentral där allas uppgift är att lyssna på tusentals samtal om deras varumärke, produkter och tjänster på global nivå. Detta är den typ av data som CMO: s skulle ha offrat en av sina lemmar för tjugo år sedan.

Enligt en nyligen publicerad artikel på Mashable

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

“Dell använder sociala verktyg mediebevakning Radian6 att driva sin datainsamling. Centret kommer att följa i genomsnitt mer än 22.000 dagliga ämne tjänster i samband med Dell, samt omnämnanden av Dell på Twitter. Informationen kan skivas och tärnad baserade på ämnen och samtalsämnen, känsla, share of voice, geografi och trender. ”

När jag först såg bilderna jag erkänna att jag fick en liten bit av en skrocka ut ur det blå stämningsbelysning, det ingraverade insignier på glaset, den förväntan som helst Tom Cruise kan susa in med sina Minority Report handskar och börja ta tag Twitter konversationer i luften och flytta dem runt. Medan Dells nya sociala medier Lyssna Command Center estetiskt ser lite överdrivet teatralisk i det foton är deras inställning plats på.

Dell är inte främmande när det gäller innovativ användning av sociala medier. Normalt skulle jag fråga något sådant som bara en buzz värdig meme-fest med en touch av elitism, men Dell kan ärligt skriva miljontals dollar i intäkter från enbart sociala kanaler. De fortsätter definitivt att ha min uppmärksamhet som en tanke ledare i att utnyttja socialt företagande.

Vad tror du?

[Bild Fotograf]

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport