Dell lanserar första amerikanska smartphone, Android-drivna Aero

Surr om Dell blir en smartphone spelare i USA – ett sus som har varit virvlande runt i ett par år nu – är inte längre spekulationer. Dell Aero, en Android-telefon för AT & T, gjorde sin debut i dag i USA

Det är ett trångt område där ute – inte bara i smartphones, men i allt högre grad i Android miljön, liksom. Och med AT & T fortfarande den exklusiva bärare för iPhone i USA, ser det ut som Dell har tagit på en Hurculean utmaning. Inte bara måste höja sig över bullret i Androidville, men det kommer också att behöva stå ut som något alldeles extra i AT & T butiker.

Dell har inte den bästa meritlista när det gäller att ange en etablerad produktkategori sent – Dell DJ Ditty, trots allt, var ett tåg vrak. Men Apple redan dominerade musikspelaren marknaden med iPod vid den tiden – och mycket få har kunnat få någon form av dragning bredvid iPod.

Men inte räkna Dell ur spelet ännu. Ja, är konkurrensen hård, men i smartphone spelet, design och estetik gå långt med konsumenter som förstår att Android är Android är Android, oavsett vilken enhet. Och konsumenterna verkar vara lite ombytlig när det gäller smartphones – kär i en enhet i dag och entusiastiska över det kommande av nästa morgon.

AT & T bekräftar Dells smartphone – men Dell inte, Dell lanserar Aero, första Android telefonen på AT & T

Dell säljer Aero för $ 99 med en tvåårig AT & T kontrakt, eller $ 300 utan kontrakt.

tidigare täckning

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar