Dell: Kraften i att lyssna

Jag tror att det är viktigt att stora företag sitter upp, lyssna och ta del av vad konsumenterna säger. Det verkar som OEM jätte Dell gör just detta.

Detta från en bit på Microsofts webbplats

Dell Innovation drivs av kundernas

I juni förra året, höll företaget sin konstituerande Customer Advisory Panel (CAP) Days händelse i Round Rock, Texas, inbjudande kunder verksamma inom sociala medier för att arbeta i två dagar sida vid sida med företagsledare. Dell har också nyligen lanserat en sociala medier “kommandocentral”, där lag övervaka och svara på samtal med människor runt om i världen.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Vi använder all denna information inte bara ur ett marknadsföringsperspektiv, men att mäta prestandan hos produkter och människor “Tatelman [Michael Tatelman, vice president och general manager, Consumer försäljning och marknadsföring] säger.” Och det är inte bara betyg. Vi har folk läser djupt ner i stolparna och trådar, letar efter sätt att förbättra våra produkter och för nya saker som vi kan göra.

Betyg och ranking filtreras genom nyckelord och produkt, vilket gör att ingenjörer att översätta feedback och bygga nästa generation av produkter.

Inte bara är det viktigt att de stora killarna lyssnar, men att kunderna ger ärlig feedback – både positiva och negativa. Ett företag kan inte svara om kunderna inte säga hur de känner.

För att vara rättvis, medan jag har spillt en hel del negativ virtuella bläck om Dell på den här bloggen under åren, är det ett företag som lyssnar och aktivt svarar på kritik. Liksom alla företag, det finns de som har sina berättelser om ve, och ibland måste man arbeta på att få din punkt över, men på det hela Dell gör ett ganska bra jobb. Kul att se att det tar det till nästa nivå.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar