Dator chatbot “Eugene Goostman” passerar Turingtestet

Ett datorprogram som utger sig för att vara en 13-årig ukrainska pojke som heter Eugene Goostman passerade en Turingtestet vid Royal Society i London igår (lördag 6 juni) genom att övertyga 33 procent av domarna att det var mänsklig under en fem minuters maskinskriven konversation. Testet föreslogs av datavetare Alan Turing 1950, och tävlingen hölls på 60-årsdagen av hans död.

Domarna inkluderade Robert Llewellyn, som spelade android Kryten i Red Dwarf och Lord Sharkey, som ledde kampanjen för Turings postum benådning förra året. Llewellyn twittrade: “Turingtestet var fantastiskt gjorde 10 sessioner 5 minuter, 2 skärmar, en mänsklig en maskin jag gissade rätt 4 gånger Clever lilla roboten kamrat /…” Det fanns fem AI program, så förmodligen Goostman luras honom. [Uppdatering: Llewellyn har skrivit om sina erfarenheter i Turingtestet: denna lilla Eugene Goostman var mycket ljusare än jag trott på Guardian.]

Eugene Goostman framgång var inte en överraskning. Under 2012 luras samma chatbot 29 procent av de 25 mänskliga domare när vinnande en Turingtestet tävling på Bletchley Park, kryptoanalytiska center världskriget i Milton Keynes den 23 juni – som skulle ha varit Turings 100-årsdag. Goostman var också en tvåa i loebnerpriset test i 2001, 2005 och 2008.

Kevin Warwick, gästprofessor vid University of Reading, som organiserade båda testerna, sa att det var första gången en chatbot hade passerat ett öppet testet, snarare än en där ämnen eller frågor som i förväg.

Vidare läsning

Barn gör LEGO datorer på National Museum of Computing, EU lanserar $ 4 miljarder projekt för att förnya inom robotik, Beyond Cortana: Vad artificiell intelligens innebär för framtiden för Microsoft

Några av Eugene Goostman framgång är ned till valet av en 13-årig pojke från Odessa, som inte kan förväntas känna till allt och kan förlåtas för mindre grammatiska eller språkliga fel. Vladimir Veselov, en av programmets utvecklare, säger: “Vi tillbringade en hel del tid på att utveckla en karaktär med en trovärdig personlighet.”

Den fiktiva Eugene har en far som är en gynekolog, och har ett husdjur marsvin. Han säger: “Min mamma har alltid skrika att” detta smutsiga gris är en gris ändå, trots det är “guinea” – och vill att jag ska ge den som en gåva till någon av mina vänner för sin födelsedag. ” Du kan fråga honom själv vid Princeton AI (artificiell intelligens) hemsida, där Eugene chattar på nätet. ( “Nej, jag inte gå till Princeton, tyvärr! Kanske, låt oss tala om något annat?”)

De tre ryska utvecklare – Veselov, Eugene Demchenko och Sergey Ulasen – mötte i Sankt Petersburg, men Veselov bor och arbetar i USA. I en presentation vid Chatbots 3,0 konferens i Philadelphia 2010, Veselov sade chatbot var hans hobby, och att en av de viktigaste delarna av programmet var ett “stavfel korrigerare”. Liksom människor och Google Search försöker Goostman att göra känsla av stavfel och mistypings som vanligtvis orsakar datorer långt fler problem än människor.

Chatbots skulle kunna användas för att åstadkomma robot assistans till besökare, eller inbyggd i robotar som använder mänsklig sällskap, och så vidare. De underliggande tekniken kan också användas för att förbättra den automatiska tolkning av dokument och liknande uppgifter.

Kevin Warwick sade i ett uttalande från arrangörerna: “Naturligtvis testet har konsekvenser för samhället i dag ha en dator som kan lura en människa att tro att någon, eller ens något, är en person som vi litar på är en tankeställare till. cyberbrott. Turingtestet är ett viktigt verktyg för att bekämpa detta hot. Det är viktigt att bättre förstå hur nätet, realtidskommunikation av denna typ kan påverka en enskild människa på ett sådant sätt att de luras att tro något är sant. .. när i själva verket är det inte. ”

Naturligtvis, bots är verkligen inte svårt att upptäcka, om du försöker. Men de behöver inte låtsas att vara människa för att vara användbara.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?