Datakom förvärvar kommunala programvaruföretag

Nya Zeeland-baserade IT-tjänsteföretaget Datacom Group har förvärvat Origen Technology, en Tauranga-baserat företag som har utvecklat Ozon, ett företag mjukvaruplattform för lokala myndigheter.

Ozon, som för närvarande används av 20% av Nya Zeelands råd, hanterar funktioner över regelverk, finansiell och kundservice.

Datakom säger Origenes laget och ozon produkten stärker Datacom närvaro i leverera mjukvara, tjänster och infrastruktur för de lokala myndigheterna. Det hävdar cirka 70 procent av råden i Nya Zeeland som kunder på olika fronter.

Förvärva Origen har Datacom ännu starkare in-house förmåga att leverera lösningar till kommunala kunder över hela Australien och Nya Zeeland, Jonathan Usher, vd för datakommunikationslösningar, sade.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Roy Simpson, vd för Origen, sade affären kommer att påskynda investeringar i ozonprodukten och ge långsiktig säkerhet för befintliga kunder och personal.

Origen personal kommer att stanna i Tauranga och gå Datakom s Australasian täckande kommunala lösningar lag.

Usher sade en kort sikt prioritet är att se molndistributionsalternativ för ozon samt reglerande modul stöd för den australiska kommunsektorn.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans