Dataintrång utsätts över 707 miljoner skivor 2015

Över 707 miljoner skivor stals förra året i 1.673 separata dataintrång, säger en ny rapport.

Det motsvarar cirka 1,9 miljoner poster stulna varje dag, eller ca 22 skivor per sekund, enligt Gemalto forskare.

Jämfört med 2014 har antalet dataintrång minskade med 3,4 procent, och det totala antalet komprometterade poster minskade med 39 procent.

Men enligt rapporten att antalet är sannolikt underskattas eftersom nästan hälften av de företag som rapporterade dataintrång hade ett okänt antal poster stulna.

Av de brott, nästan två tredjedelar utfördes av skadliga aktörer. De flesta av attackerna var fokuserade på den offentliga sektorn, vilket ledde överträdelsen index, som står för 43 procent av årets förlorade eller stulna register, eller omkring 307 miljoner skivor.

Två betydande överträdelser – inklusive hack som riktade kontoret av personalledning (OPM), och en annan inriktning en turkisk myndighet – stod för stöld av över 77 miljoner enbart poster.

Även om många av fallen var hög profil i naturen, den datapunkter till mestadels mindre brott.

Nordamerika tog den värsta stöten av de flesta brott och står för 77 procent av alla brott, vilket resulterar i stulna 460 miljoner skivor, eller 65 procent av den totala.

Forskarna sade att dominansen av Nordamerika är “på grund av de strängare uppgiftsbrott avslöjande lagar i USA jämfört med andra länder.”

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund