Data # 3 förväntar förvärv för att leverera solida FY15 NPAT resultat

Data # 3 har beräknat att nettoresultatet efter skatt (NPAT) för verksamhetsåret 2015 kommer att ligga över AU $ 7.500.000 som rapporterades i föregående års resultat.

Affärs teknikföretag sade den förväntar dess NPAT för FY15 att vara mellan AU $ 10.000.000 och AU $ 11.000.000, vilket kommer att innebära en ökning med 35 procent till 45 procent jämfört med FY14 s NPAT.

Data # 3 VD Laurence Baynham sade före revisions uppskattning representerar god tillväxt i kärnuppgifter # 3 affärer, tillsammans med bidrag från förvärv och investeringar under året.

“Vi är mycket glada över att se fortsatt förstärkning i vår prestation i vad som återstår en mycket konkurrensutsatt marknad, och en särskilt starkt fjärde kvartal har tillåtit oss att leverera en mycket solid helårsresultat”, sade han.

Under året slog bolaget upp ett avtal med Discovery Technology. Enligt förvärvsavtalet Data # 3 betalade AU $ 1,5 miljoner till förvärva en initial 42,5 procent av aktierna i Wi-Fi-analysföretaget. Data # 3 sa att medan Discovery Technology inte är helt integrerad i företaget, är det ingrepp med Data # 3 som återförsäljare med “betydande möjligheter på gång”.

I september förra året, Data # 3 har även förvärvat Business Aspect för att utöka sin konsultkapacitet i New South Wales, Australian Capital Territory, och Victoria. Syftet med AU $ 6.000.000 förvärvet var att låta data # 3 att expandera konsultkapacitet.

Data # 3 har meddelat att man har investerat ytterligare i sina säkerhetslösningar med lanseringen av en särskild säkerhetspraxis, och kommer att använda Business Aspects rådgivning, försäkring, och risken expertis för att föra den till marknaden. Richard Dornhart har utsetts till säkerhetspraxis chef att leda säkerhetsaffärspraxis.

Baynham sade lanseringen av säkerhetspraxis är ett svar på kundernas efterfrågan som de antar moln och mobilitetstjänster, och ta itu med hantering av viktig information och immateriella rättigheter.

Styrelsen avser att meddela de granskade helårsresultat och slut utdelning den 20 augusti 2015.

Den positiva helåret utsikterna kommer efter data # 3 lyckades återställa vinsttillväxt under de halvårsresultat till AU $ 3.600.000, efter att ha upplevt nedgångar under det senaste räkenskapsåret, även under 1H14, då bolaget rapporterade att vinsten hade minskat med 11,7 procent jämfört med 1H13.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin