Daglig kopp: Samsung helgen patent galenskap

Vi hoppas att din helg var bra, eftersom det för en viss sydkoreanska teknikföretaget, var det inte så stor.

Efter tre veckor av vittnesmål och tre dagars överläggning av juryn i Apple mot Samsung fallet i USA,. Fanns slutligen en dom, Samsung har dömts att betala Apple skadestånd av US $ 1,05 miljarder dollar.

Glöm inte att Samsung också försökte att stämma Apple för patentintrång. Hur gick det fare? AU 0 $ i skadestånd.

Så, vad betyder det? Vissa säger att detta, spelar ingen roll alls, eftersom ärendet sannolikt kommer att få utsträckt till Högsta domstolen, belyser det absurda i patentsystemet.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Andra har olika teorier, satsar på att detta kommer att öppna nya möjligheter för andra företag. De som funderar på att dra nytta kan omfatta, Nokia och, Microsoft.

Google, under tiden, kan darrande i sina skor, inser att om Apple framgångsrikt kan stämma Samsung, då, kanske är i skottlinjen också. Många av de patent som Samsung visade sig ha överträtt på, såsom en för dess tillämpning rutnät layout med en ikon docka längst ner, är baserade på Android.

Hittills är den enda plats där patentöverträdelse stämningar tycks göra någon mening alls i Samsungs hemland. En Seoul Central District Court i Sydkorea har funnit att Samsung brutit en av Apples patent, och att Apple brutit två av Samsungs. Domen, båda bolagen förlorade, med förbud som släpps ut på försäljning av ett antal enheter från vardera. Kanske som kommer att göra företagen ompröva stämma varandra, och stoppa patent galenskap.

Låt dig inte luras att tro att alla dessa stämningar betyda slutet för Samsung, dock. Brittiska mobiloperatören Tre har, undertecknade Samsung för att bygga ut sitt 4G-nät, så även om Samsungs mobiltelefonverksamhet tar en hit, det finns alltid andra branscher som det kan använda för att få sig igenom en grov patch.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet