CRM Watchlist 2014 Vinnare: De Onesies – BPMonline, Janrain och Lattice Motorer

Tidigare på bevakningslista

Och vinnarna av CRM bevakningslista 2014 ….

CRM bevakningslista 2014: Vinnare av Lifetime Achievement – Amazon

CRM bevakningslista 2014: För 1: a gången någonsin: Den bevakningslista Elite, del I

BPMonline

Stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar, Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT-avbrott, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

CRM bevakningslista 2014: För 1: a gången: Den bevakningslista Elite, del II

CRM bevakningslista 2014: För 1: a gången: Den bevakningslista Elite Part III

CRM Watchlist 2014 Vinnare: uppgraderas till en svit del I

CRM Watchlist 2014 Vinnare: uppgraderas till en svit Del II

CRM bevakningslista 2014 Vinnare: kundengagemang Hetaste Market

CRM Watchlist 2014 Vinnare: Going marknadsföring

CRM Watchlist 2014 Vinnare: We Are Family, Jive, Litium, gemenskapen och Me

Jag har nått den punkt där jag är av grupper / kategorier för att sätta företag i. De återstående vinnarna leverantörer är singular sig själva. Till exempel har vi BPMonline, som du skulle kunna göra så att det representerar vad Forrester kallar “processbaserad CRM,” Janrain är i färd med att skapa en kategori, men inte riktigt en marknad, som kallas “kundprofil förvaltning,” och lattice motorer som används för att passa in i en försäljning aktivering eller försäljning optimering marknaden, men har nu utökats till marknadsföring (som för paraply ändamål, sätter dem antingen till CRM aktiveringen-som inte är en marknad exakt-or, med tanke på anpassningen av försäljning och marknadsföring som vi ser stor tid nu, kan de fortfarande vara försäljning optimering). Vem vet? Det gör det mycket intressant – och lite komplicerat för dessa företag, som var och en har att hitta sin identitet.

Medan var och en är unik när det gäller kategorier, är varje singulär när det kommer till sina bevakningslistor seger. De är alla smarta om vad de gör och effektiv i sitt arbetssätt. De är alla betydande ena eller det andra i deras inverkan sätt, även som branschens marknader roil och kraven för framgång förändring.

Låt oss ta en segerlap med var och en av dem.

Detta är en av de mer intressanta företag som vann i år. Varför? Eftersom de var en av de första vinnarna av CRM Idol när vi först skapade tävlingen tillbaka i 2011. Men det är inte det som gör dem så intressant.

Se var och en av vinnarna CRM Idol är garanterad att vinna CRM bevakningslista året de vinner CRM Idol. Men nästa år, om de väljer att delta i CRM bevakningslista, de är på samma grunder som alla andra deltagare. Dock, för de senaste två åren, till skillnad från den stora majoriteten av vinnarna idol, fortsätter BPMonline att vinna. De har vuxit, de har blivit mer av en sammanstötning spelare, och de fortsätter att utveckla vad som blivit en överlägsen produkt.

Detta är inte en rookie företag. De har varit i branschen i mer än 11 ​​år, har 450 + anställda, har en erfaren, men ganska ung, ledningsgrupp och lika imponerande, har 5000 kunder och 300.000 användare. Precis enbart 2013, fick de 780 nya kunder från hela Östeuropa och-spoiler alert-här i USA

BPMonline är ett företag som förstår den produkt de producerar. På ett sätt, det låter typ av löjligt egentligen. Hur kan ett företag inte förstår den produkt de producerar? Nåväl, låt mig uttrycka det så här: Bara för att ett företag skapar en effektiv produkt, betyder inte att de vet hur man ska marknadsföra det bra, sälja det till en publik av potentiella köpare på ett sätt som kommer att avsluta affären, definierar den intellektuella ram runt produkten eller portfölj, eller hitta partners som kommer att sälja det för dem utan att vara besvärande för dem på något sätt (som betyder partner med affärs kunniga och etisk jordning). När det gäller BPMonline (Terra är moderbolag), de får det – och de agerar därefter.

Till exempel, under det senaste året som de såg till att de förnyade sin marknadsföring som hade varit inriktad på funktionerna IT älskar och ingen annan förstår. De insåg att de användare som är avgjort inte IT människor är intresserade av en sak, att göra sitt arbete bättre. Det vill säga hur kommer detta att ge ett resultat som har ett värde för den specifika användaren. De förnyade sin marknad för att återspegla detta.

Till exempel, i dess vidaste och mest allmän giltighet, de sätter ihop en kort enkel blogginlägg som behandlar hur affärsprocesser centrerad CRM kan gynna ditt företag -en beskrivning av de resultat som produkten (och produkter som det) kan ge. Även om detta kan tyckas “meh” till dig, en världslig, sofistikerad CRM maven, är det mycket viktigt att kunder som letar efter resultaten från ett troligt syfte och som vill se vad dessa resultat kan vara, anges på ett klart koncist sätt något lätt förbrukningsvara.

Det är förändringar som dessa som håller BPMonline som ett av de företag som sitter på toppen av värdekedjan.

Men det är inte bara en fråga av stor marknadsföring, de har en kvalitetsprodukt som endast förbättras när iterationer släpps. Den nyaste, BPMonline CRM 7.0, är ​​ett stort steg framåt för företaget, och samtidigt inte lika robusta som sina konkurrenter, är det ett legitimt utmanare i nästan alla avtal som Pegasystems eller dess motsvarigheter kan vara i. I vissa sätt kan det överträffa dem.

Processbaserad CRM är ett komplext företag, eftersom det förutsätter automatisering av potentiellt mycket komplexa affärsprocesser som är förknippade med regler som bygger både på företagets behov och roller / ansvar och kanalprotokoll. Lägg om bolagsstyrning och eventuellt statlig reglering, och du kan se vad som kan vara en stor möjlighet för en framgångsrik automatisering av en svår miljö eller, om det inte görs så bra, en varm röra. I slutändan, och optimalt, det är det som driver vad jag skulle vilja tro är ett undantag färdiga förmåga att hantera 90% av interaktioner, transaktioner och åtgärder i ett företag (och, vid behov, mellan företag och kund naturligtvis).

BPMonline tog en titt på vad användaren oro skulle vara med en produkt av denna potential komplexitet och de började att ta itu med dem, visar sitt bästa ansikte med version 7.0. De riktade användarupplevelsen, som är en kombination av utseende och känsla, navigering, och användarvänlighet. Resultatet blev en stor, mycket förenklat, attraktivt gränssnitt. Det är nästan intuitivt (även om ingenting i affärssystem världen är verkligen 100% intuitiv), och lätt att navigera. De har också omskapas sin sökfunktion, så det är nu lätt att hitta något, och jag menar något, som du behöver, nästan omedelbart.

Deras totala portfölj är skiftande, men lite förvirrande (se nedan). Inte nog med att de erbjuder CRM-applikationer (försäljning, kundservice, utbyggbarhet via ytterligare funktioner och mobila), erbjuder de några vertikala applikationer samt (brokers och bank), områden som de har stor genomslagskraft i. Förra året vid öppnandet av den nya sju våningar kontorsbyggnad de köpte, talade jag ganska utförligt med en rysk bank VD som berättade hur glad han var med BPMonline specifika arbete kring banker och runt anpassning av BPMonline CRM produkt till deras behov. Alla goda ting att höra.

Även om detta är allt bra och deras tillväxt är betydande, kommer de företag som är ambitiösa och vill växa i något mer än linjära steg, finna att det finns risker. När det gäller BPMonline, är risken i expansionen till USA.

Under de senaste åren har BPMonline talat om att expandera till USA. Men under minst två år, var det mestadels prata. De skulle besluta att expandera till USA, men skulle faktiskt expandera till E.U. länder i stället. Men i det tredje kvartalet 2013, anlitade de Ted Hartley, någon som är mycket kompetent och djupt erfaren (och en god vän) för att köra den amerikanska marknaden ansträngning. Resultaten har varit goda: partnerskap etablerade, stora vinster (t.ex. Schneider Electric). Rötterna är nu där och de framsteg börjar. Men, som alltid, jag har en sak att säga till utländska företag som vill använda sitt innehav i amerikansk mark: Ha tålamod. Mer om det senare.

Detta är ett företag som smart drivs av vad som är en relativt ung ledningsgrupp. Ledda av grundarna Katerina Kosterova har de uppvisade den fart, intelligens, och strävan att påverka inte bara Östeuropa men en stor del av världsscenen. Det vill säga om de kan upprätthålla kvaliteten på produkten, köra smart på vad som krävs för att vara en väl genomtänkt strategi, och fortsätter att göra förbättringar som anpassa med de marknader de väljer att vara i. Det finns, som alltid , saker som de har att göra, men att fortsätta att ha effekt de har haft hittills.

Vad de behöver göra

Jag har ingen tvekan om att BPMonline kommer att lyckas. Detta är ett företag som jag såg personligen drar i affärer från flera fd sovjetrepubliker med en hel del lätthet. Jag såg dem ta 350 potentiella kunder och kunder från sju tidigare republikerna till ett möte där jag talade för två år sedan, och 250 fler av dem förra året. Så jag tvivlar inte på deras förmåga att påverka de marknader de är i. Deras andra saving grace är deras expansion till USA. Även om de inte har samma effekt ännu, jag satsar, om de lyssna till ovanstående, inom de närmaste åren, kommer de.

Janrain är första gången vinnare i år, som för första gången också. Jag vill börja min “sak” om Janrain genom att bara så att du vet något om deras frågeformulär underkastelse. Det var uppfriskande transparent, välskriven (konversera) och allt, nästan helt utan marknadsföring tala. Det var åtminstone till mitt tänkande, den mest skriftliga inlaga i år. De dolde inte sina problem och de gjorde inte tror att de var något de inte var. De har inte slösa min tid på något sätt. De svarade på alla frågor jag ställde till det bästa av sin förmåga och samtidigt, när de inte kunde svara något, sade de så och inte försöka att snurra det. De gav mig innehåll jag behövde göra ett beslut om deras insatser re: bevakningslista.

I många sätt är detta ingen överraskning. Typiskt inlagor kvalitet och tillvägagångssätt är en återspegling av kulturen i företaget som gjorde underkastelse. Janrain har uppenbarligen en utmärkt kultur, en som är så bra att de namngavs till Oregon Business Magazine: s lista över 100 bästa företagen i staten att arbeta för (som är baserad på en konfidentiell medarbetarundersökning). Vad gör deras företag så bra är att de är skickliga på att balansera kraven i fråga om affärer med mänskliga behoven hos de anställda och kvaliteten på interaktion med kunderna. Till exempel, det senaste året, även om det fanns en hel del långvariga vänskap mellan anställda och ledning, gjorde de beslutet att omstrukturera bolaget på grund av vissa manifestationer av problem med kunderna. Så VD Larry Drebes, gjorde vad som var till synes en verkligt tuff uppsättning beslut (bäst jag kan säga) att låta någon på ledningsnivå gå och degradera varandra och ersätta dem med vissa interna uppgraderingar och nya människor. Detta hanterades på ett sätt som både löst problemet med kunderna och lämnade inga skador i dess spår internt.

Janrain har klart humana och erfaren ledning, en oslagbar kombination. Larry Drebes, VD, är grundare och finansiär av Open ID Foundation som har spelat en uppenbart avgörande roll i fastställandet av sociala inloggning som ett lönsamt sätt att registrera och identifiera en digital person. Han är också, enligt deras mening en snäll och lojal person, den enda inlämnande att humanisera dess VD av 162 enkätsvar. Men Larry är inte den enda stark ledning person. Hela deras lag har årtionden av erfarenhet. Till exempel, deras VP Customer Success, Jamie Beckland, har en stark CRM bakgrund, och hans enorma kredit, levererade vad Janrain kallar “flerkanaligt berättande med mer än ett dussin olika kontaktpunkter levereras asynkront till kunden.” Han är en skicklig tanke ledare och författare med myndighetsnivå exponering i ordspråket, Mashable etc. Ingen slöfock.

Åh, förresten, om du inte vet vad Janrain gör eller vem Janrain är, låt mig upplysa er. Av historiska ändamål, tror “social inloggning.” För samtida ändamål, tror “kundprofil management.” Mer om detta i en minut eller två.

Du kanske tror att du är obekant med social inloggning, men du är inte om du är en digitalt anslutna människa. Chansen är riktigt bra att vid ett eller annat, har du ansluten eller registrerat något via koppla den till din Facebook eller Twitter, eller Linkedin-konto. I ett nötskal, det är sociala inloggning. Janrain påstår sig ha uppfunnit begreppet, de kan ha, men jag har ingen möjlighet att veta det. Vad jag vet är att de och Gigya har båda varit CRM Watchlist vinnarna under de senaste två åren och båda har specialiserat sig på detta område.

Men intressant nog, båda bredda sin behörighet. Janrain har beslutat att expandera till vad de kallar kundprofilhantering (CPM) som, i deras ögon, består av social inloggning, profil datalagring, fullständig registrering och integrationer till tredje part apps, tillsammans med analys och rapportering.

Jag tänker inte i detalj tekniken social inloggning (eller CPM) här. Om du vill se mer om det, gå till Janrain webbplats och checka ut. Men en sak som de erbjuder att jag vill nämna, jag nämnde också det som en av de viktigaste differentiators för Jive, är strategiska tjänster. Deras modell skiljer sig från Jive är att det inte bara är en “hur kan du optimera användningen av vår produkt” modell. De gör det, naturligtvis, men de är också

Det finns flera andra tjänster, men dessa är reflektioner av vad de kan ge. De är unika i att de inte bara visa värdet av produkten, utan även är villiga att utforma program som potentiellt kommer att förändra vad ett företag gör och hur de gör det, snarare än att optimera precis vad företaget har. Med tanke på deras expansion till Kundprofilhantering som du ser, kan detta vara en mycket viktig del av företagets framtid.

Dessutom är Janrain väl positionerat för att pussla ihop tanken ledarskap som kommer att vara nödvändigt att ställa ramarna för CPM, när de försöker komma bortom meddelanden och i själva arkitekturer, ramar och tänkande som kommer att vara nödvändigt att fastställa, inte bara marknadsföring kring CPM, men disciplin den representerar. De är redan expert på konsumentforskning för USA och Europa, identifiera trender i deras tidigare världen – social inloggning. De har en webbplats, statboard.janrain.com, som tillhandahåller data för digitala marknadsförare som konsekvent uppdateras. De närmar forskning i både ett seriöst sätt och ett humoristiskt sätt (den senare ibland blir lite cutesy, men det är bättre än den pomposity att vissa forsknings utställningar). De gör ett mycket bra jobb och vet värdet av marknadsundersökningar.

Men för att komma dit måste de vara i CPM, måste de börja tänka på några saker

Vad de behöver göra

Jag blev introducerad för Lattice Motorer och dess VD och grundare Shashi Upadhyay av ett riskkapitalbolag som bad mig att ta en titt på det ungefär tre år sedan. Jag träffade Shashi i San Francisco och var så imponerad av vad jag hörde, att jag bestämde att det var ett företag värt att uppmärksamma. Men de var unga och vid tidpunkten absolut nödvändigt att mogna.

Tja, mogna de har, både när det gäller deras ledningsgrupp och deras erbjudande, och deras ställning på marknaden. Och det är en fröjd för ögat.

Innan vi gräva alltför djupt, jag måste göra något klart om Lattice Engines. De är en data Science-företag som har goda operativa kotletter. Men de fokuserar på uppgifter vetenskap att komma med produkter och lösningar som de har. De ingenjör bra produkter, och definiera algoritmer som verkar för att göra prediktiva och normativ arten av deras erbjudande arbete med mätbara resultat. De är en viktig post i en marknadsnisch som nu blir den vita heta nivå (men inte där ännu) -on som kombinerar försäljning aktivering och försäljning optimering, vad jag kallar försäljning specialisering. Jag antar att innebär mycket lite för att någon av er, så jag kommer att försöka förklara om du kommer att sträva efter att skämma bort mig.

Salesforce automation (SFA), föraren av ursprunglig CRM intresse, är nu mogen och mättad med teknologiföretag som ganska mycket ger samma funktionalitet-försäljningsverksamhet inriktad kapacitet, med mobil kastas. Det innebär kontakt, tillfälle, konto, och pipeline management och eventuellt om det inte är i marknadsföringen sviten, bly förvaltning. Plus kanske en soupcon av ett prisnoteringssystem, instrumentpaneler, analys och rapportering i de större affärssystem. Dessa system byggdes tillbaka i dag för säljledning, men 2004 började tjäna säljare också, med tillägg av offertsystemet i Oracles Salesforce automation produkt. När rörlighet blev en branschstandard för flera år sedan, hade SFA erbjudanden nått vuxen ålder.

SFA är så allestädes närvarande nu, att alla ovan nämnda funktioner anses bordsinsatser. Det tenderar att vara vilka företag funderar CRM köpa först. Det har fått en meritlista och entydig ROI. Det är också tråkigt densamma, oavsett vem som erbjuder det.

Men under de senaste åren, har tillkomsten av sociala kanaler sett deras integration i CRM-applikationer av alla slag och nyanser och sviter, ändra vad vi kallade CRM i en neo-CRM som möter behoven hos dagens kunder och anställda.

Men rollen av försäljaren har förändrats också. Kunderna kräver nu mycket mer av företag innan de gör ett köp i antingen en B2C eller B2B miljö. Å ena sidan är kunderna kräver att säljaren vara deras go-to person oavsett om deras interaktion försäljning relaterad eller tjänsterelaterad. Det kommer också vid en tidpunkt där anpassningen av målen för försäljning och marknadsföring är nu de rigueur i många stora företag och minimalt, är fästa intäktsmålen till marknadsföringsresultat bli en återkommande händelse. Säljare förväntas vara ämnesexperter inom sina områden-och tillgängliga som vid den.

Konkurrensen är mycket större än någonsin tidigare eftersom utbud av produkter, tjänster, verktyg och förbruknings erfarenheter växer och försök att helt enkelt få uppmärksamhet av kunden mitt i sin dagliga dos av 3000 meddelanden (i genomsnitt) blir ett nödvändigt första steg i försäljningsprocessen.

Vad det betyder är att clsoing erbjudanden framgångsrikt blir allt svårare (odds prognos som korrekt är under 45%) och behovet av verktyg till stöd för utvinning av insikter och prognoser för de beteenden (som leder till större och mer mycket personlig metoder med högre affär stängning och andra positiva mätbara resultat) blir det mycket större.

vi således ser framväxten av en försäljning specialisering marknaden verkligen en delmarknad i försäljningsrymd men en som kan vara lukrativ. Det är där differentieringen i försäljningsteknik ligger numera och Lattice Engines är rakt i mitten av det.

Lattice Motorer fokuserar på normativa analyser och nästa baserade åtgärder baserade på förutsäga beteenden. Deras huvudprodukt, salesPRISM, kan leverera kontospecifika insikter som samlats från algoritmer som använder regelbaserat kriterier, historiska transaktionsdata, historisk social intelligens och jämförande intelligens (alla saker som andra företag gör) att konstruera prediktiva modeller som kan leda till betydande förbättringar i hanteringen försäljning.

För att göra det enklare, låt mig ge dig en verklig kundcase och dess resultat

Hewlett Packard har över 3000 användare av salesPRISM alla sa. År 2013 började Skrivaren företag att använda SalesPRISM. Tanken var att ta reda på den optimala “spelar” (föreslås näst bästa åtgärder för insidan säljteam att fokusera på). Tanken var att förutse säljarens behov.

Resultaten

Nyligen Lattice Motorer lanserat en liknande produkt för försäljning till ett något lägre pris (men fortfarande inte billig) -Lattice PLS, vilket innebär automatisk bly scoring. Detta är fokuserad kring efterfrågan generation, området mellan försäljning och marknadsföring som identifierar framtidsutsikter, räknar ut deras värde som leder, och förhoppningsvis, om de har exakt fastställt värde ledningen, vänder mest värdefulla till möjligheter. Tanken är att de läser inköpssignaler från alla de system som de har tillgång via sin Lattice Datamoln.

Utvecklingen av Lattice PLS är ett klokt strategiskt drag för denna unga växande företag. Lead generation applikationer som stöder smarta bly vårda är oerhört viktigt för alla företag på en konkurrensutsatt marknad. Intresset för efterfrågan generationens program är omfattande. Det är en naturlig tillägg till Lattice Motorer portföljen.

Men gör inga misstag om det. Lattice Engine applikationer är dyra, men de är värt investeringen. Lattice PLS är det billigaste av ansökningarna, och det går $ 3000 / månad beroende på antalet användare och datakällor som används. Men det är sättas i dagar, och returnerar resulterar i mindre än 48 timmar efter det utplacerade så det finns synliga resultat nästan omedelbart.

Men dessa är inte produkter för svag i hjärtat. De är komplexa och granulär och de är stora.

Produktportföljen växer. Intäkterna ökar. Kundbasen växer. Ett annat tecken på deras mognad är deras analytiker uppsökande program, vilket är bra nog för företag 50 gånger sin storlek för att vara avundsjuk. De har en stark förståelse för att landskapet har förändrats och att de måste engagera sig på någon nivå de traditionella institutionella analytiker, boutique företag, och oberoende samt journalister och marknadsundersökare. Med andra ord, de har en influencer program snarare än bara en traditionell analytiker förbindelser programmet. Deras räckvidd sträcker sig från Gartner, IDC, och Forrester till Ray Wangs Constellation Research Jim Dickie och Barry Trailer för CSO Insights till Altimeter Group till mig, Brent Leary, och Denis Pombriant. En av anledningarna till detta är att de har branschanalytiker förbindelser “veteran Rob Bois ombord och han är mycket respekterad av alla som känner honom. Han var en analytiker med nu Gartner förvärvade AMR, och sedan fungerade AR arbeta för Eloqua, där vi alla lärde känna honom. Bra drag.

De slänga ut betydande mängder kvalitativt innehåll som tar sin egen specialitet. Ledda av deras mycket uppmärksam innehåll regissören Amanda Maksymiw (som jag har haft turen att få arbeta med ett projekt i år), har de sett en ökning 175% i blogg trafik och 275% ökning i närvaro i sociala medier under en 12- månadersperiod.

Med andra ord är detta ett dynamiskt företag att göra en inverkan. Den har ett fast värde proposition som uppfyller kraven i en snabbrörlig och ständigt föränderliga kundernas efterfrågan.

Men de är inte perfekt … (Du visste att jag skulle få det så småningom).

Vad de behöver göra

Det råder ingen tvekan i mitt sinne om effekterna Lattice Motorer har gjort i sin domän. Frågan för framtiden är enkel. Med tanke på deras tillväxt, med tanke på deras resultat, med tanke på deras tänkande och kultur som ett företag, kan de göra en ännu större effekt under de kommande åren? Med hjälp av min prediktiv algoritm, baserad på Informed Hunch Gut Resultat sats, säger jag ja de kan – och därmed de är en bevakningslista 2014 vinnare.

Det var allt för denna vecka folks. Vi har 2,5 recensioner att gå för säljarna. CRM Idol vinnaren får inte en fullständig översyn, men de vinner. Vi har tre recensioner kvar för konsultföretagen / systemintegratörer, då vi är klar. Men registreringsprocessen för 2015 har redan börjat. Om du är intresserad av att registrera sig för enkäten för 2015 CRM bevakningslista, skicka mig din information och jag kommer att skicka registreringsformuläret. Fyll ut det och returnera den och när den är klar, kommer jag att skicka dig den reviderade 2015 CRM bevakningslista frågeformulär grund som alltid, den 30 november av det befintliga året. Maila mig för registreringsformuläret på paul-greenberg3@the56group.com. Om du representerar ett företag som en PR-firma, låt mig veta vad företaget du begär registreringsformuläret för.

Upp nästa vecka: Nexj, proffs, och Uservoice

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Janrain

lattice Motorer