CRM bevakningslista 2014: För 1: a gången någonsin: Den bevakningslista Elite, del II

Än så länge

Och vinnarna av CRM bevakningslista 2014 ….

CRM bevakningslista 2014: Vinnare av Lifetime Achievement – Amazon

CRM bevakningslista 2014: För 1: a gången någonsin: Den bevakningslista Elite, del I

Elite specialister

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Tidigare tog vi på Elite general – salesforce.com och Microsoft som de företag som har stor inverkan på näringslivet i allmänhet. Men påverkar breda marknader är inte det enda sättet att bli en bevakningslista Elite. Det finns ett antal företag som har inverkan på en enda domän som kan vara oerhört kraftfull. Att ha dessa effekter nu är en prestation, utan tvekan. Men för att byggas för att bära denna påverkan framåt från nu genom åren? Det är en helt annan nivå.

När jag tittar på de tre Elite specialister – Blackbaud, Infusion och Ente precis – var och en av dem äger en marknad – och jag menar äger. Medan deras konkurrenter på denna marknad kan skrika på mig och argumentera med mig – och de skulle vara försumligt om de inte – det finns ingen tvekan om att var och en av de tre har inte bara produktdefinitionen, men företagens kotletter på alla nivåer behålla sin dominans i deras utrymme. Det som gör var och en av de tre intressant är dock inte bara när de är, men när de kommer och hur de kommer om det och vem de har att göra ansträngningen. I andra, är deras potential “inverkan livslängd” beaktas. Jag vill gärna säga att jag har en algoritm som gör dessa bedömningar t.ex. (M + c + pd / rm * v är / m är (pe-pc)) / m effekt = il (vilket naturligtvis är slag livslängd). Men jag inte. Vad jag har är en bra idé efter att ha granskat “bevis” för att ett företag gör vad de borde för att behålla sin sannolikhet för att ha en inverkan på kommande åren – på ett holistiskt sätt. De saker som jag tittar på inkluderar

Dessa tre andra leverantörer uppfyller kriterierna i spader. De är alla seriösa spelare i sina expertområden med en tydlig vision, stark ledning, en fast kultur som stöder innovation (och de kan bevisa det snarare än bara säga det), nytänkande eller åtminstone smart fokuserad om inte den förstnämnda och en förstå inte bara av marknadens dynamik, men den mänskliga (t.ex. kund) beteende och hur man tänker på det – och svara på kunderna utan att bryta banken – som är stabil. Men viktigast av allt, som du kommer att se till alla tre, är att var och en har en kultur som inte bara upprätthåller sin affärsmodell utan faktiskt uppmuntrar att bryta gränser, främja innovation och samtidigt är, för det mesta, ett bra ställe att arbetar för de anställda. Dessa är stora kundinriktade företag, Elites, eftersom de är de bästa arbetsplatserna.

Så med det, låt oss gå vidare med showen. Presentation (i alfabetisk ordning) den återstående leverantören 2014 CRM bevakningslista Elite – Blackbaud, Infusion och Ente precis.

Även om de kanske inte längre vara # 1 målskytt, är de fortfarande lätt den mest dominerande aktören i ideella organisationer, utan tvekan den mest dominerande av någon företag i en enda vertikalt. Sina intäkter kontinuerligt på en uppgång – en del genom förvärv, vissa genom bara, ja, de äger ideell. I själva verket, deras kör priserna på denna punkt är omkring $ 500 miljoner dollar. Den dramatiska ökningen av sina intäkter mellan 2012 och 2013 beror främst på deras 2012 förvärv av Convio, deras främsta rival i den ideella rymden – och en som ger dem djupt CRM funktioner som går mycket längre än något annat företag i den ideella området. Så allt de har gjort under det senaste året plus är att stärka sig. De har tre produkter som är CRM

Detta är så omfattande ett specifikt erbjudande som något erbjudande som en allmän CRM svit ger. Men tillsammans med sina andra produkter och deras tjänsteutbud, det finns inte ett anständigt storlek ideell på planeten som inte skulle hitta vad de behöver från Blackbaud.

Tänk på något. Det är inte en liten förklaring. Ideellt endast förenas i sin regering 501 (c) (3) klassificering. Annat än att de inte riktigt liknar varandra. De kan vara ett museum som Museum of Modern Art (MOMA) i NY eller de kan vara en förening som American Medical Association. De kan vara en offentlig välgörenhet som amerikanska Röda korset eller Läkare utan gränser eller de kan vara en orsak relaterad enhet som National Resource Defense Council. Oändlighet. Helt olika existens etres, totalt olika mål (Museum = sälja biljetter, AMA = lobbyn). Så det är ingen dålig bedrift för ett företag att kunna tillhandahålla allt detta. Bredden och djupet av erbjudandet måste vara både häpnadsväckande och ändå måste ge de gemensamma delarna. De gör det.

Men notera något. Jag sa “anständigt storlek” inte “varje” och däri ligger något som jag kommer att ta upp i en bit.

Man skulle kunna hävda trovärdigt att de äger den ideella marknaden. För flera år sedan, var en CRM Idol tävlande som hade en ideell CRM erbjudande frågas om sin målgrupp genom CRM Idol domare. Deras svar? “Den som Blackbaud inte vill.” Det är vad jag menar med en dominerande närvaro.

Vad som gör detta något som är mogen att fortsätta att vara så dominerande som det är, är att det finns en kultur som stöder mission och vision. Tänk på det här sättet. Den typ av person som arbetar på en ideell är typiskt den typ av person som vill ge tillbaka på något sätt till ett samhälle eller delta i en orsak eller korståg. Det är en person som tror på tjänsten. Blackbaud kultur är den kultur av en ideell trots att de är vinstdrivande. Till exempel, gjorde de en undersökning av sin egen personal. Deras iakttagelser bära allt detta ut.

Blackbaud uppmuntrar detta beteende både för de goda gärningar som det innebär, utan också för värdet i att lära sig vad de unika utmaningar som ideella organisationer står inför är. Volontärer får extra semester som volontär, liknande Salesforces 1: 1: 1-programmet. Från och december förra året lanserade Blackbaud en webbplats för att dela lärdomar och idéer som skulle tillåta mindre vinst för att bygga give-back program i deras DNA. Med andra ord en stor kultur som är smart nog att tro synergistiskt så att de kan integrera sin affärsidé med sitt företags filantropi.

Ändå finns det en udda lucka i portföljen av Blackbaud som jag tror att slutföra sig holistiskt och påverka en marknad som de egentligen inte har gjort sina ben, att de måste ta itu med. Vilket är en stor segue in ….

Vad de har att göra

På sitt eget sätt, framväxten av Ente precis – har åtminstone i Watchlist termer varit ganska en prestation. De gått från att inte vinna i sitt första försök att Elite två år senare, som är mer av en återspegling av deras snabba utvecklingen på marknaden än något annat.

Ente precis är en smart företag. Vad de har lyckats visa att två år är att de är inriktade, innovativa och väl avrundad och väl förberedda som ett företag att uppnå fortsatt tillväxt och ökande betydelse i ersättning marknaden och i en del av försäljningsmarknaden.

Låt oss titta på de tre delarna

Deras kultur är så stark och deras värde blir genomträngande. Som ett resultat, de är de erkänns av medierna för deras förträfflighet – med The Wall Street Journal att namnge dem (2x) som en av “nästa stora saker” och Fortune Magazine säger att de är en av de 25 bästa arbetsplatserna i den lilla arbetsplatser kategori. Ännu viktigare, deras kunder inser sitt värde med deras senaste kvartalet sett en 99% förnyelsegrad.

Det är alltmer uppenbart varför de vann Elite beteckningen detta första gången någonsin året. Men, naturligtvis, precis som alla andra företag finns det saker som de kan göra för att få ännu större effekt.

Vad de har att göra

Detta är ett företag som går framåt snabbt. De måste sluta tänka på sig själva som små och börja tänka på sig själva som viktiga och jag tror 2014 är året att detta kan ske. De är stora nog, de är smarta nog och doggone det, de är tillräckligt bra.

Jag har känt Infusion sedan omkring 2004 eller så. I själva verket, eventuellt längre är den enda CRM-analytiker / påverkare / Journalist som har känt dem min Playaz BFF Brent Leary. Jag tror att han introducerade mig till dem, men mitt minne är ganska oklar att vara uppriktig.

En sak som kännetecknar denna otroligt snabbt växande företag är att det är annorlunda. Det är inte en “tänka i rutan” företag inte heller är det ett företag som du kan tänka på som man kan tänka på andra i programvaruteknik utrymme.

Anledningen?

Jo, i själva verket är Infusion faktiskt inte ett teknikföretag att de har paradigmatiska småföretag tekniska tillämpningar. De är ett tjänsteföretag som serverar små företag som är begränsade till högst 25 anställda. Allt de gör från soppan till nötterna vi kortfattat undersöka här är på grund av deras fokus på den absolut förbjudna marknaden.

Om du tänker på det, och du är i denna mycket fokuserat marknad, är skalbarhet inte deras oro. Att spela på andra marknader är inte deras oro. Vad är deras oro ger bästa möjliga ekosystem för denna brist marknaden och gör det samtidigt tjäna pengar – vilket naturligtvis, eftersom de är ett företag.

Infusion levererar på detta med vad som kan största uteslutande småföretag fokuserad leverantör i programvaran världen – och detta från ett företag som inte är verkligen en mjukvaruleverantör. De har varit så tydligt framgångsrikt att Goldman Sachs under 2012 investerat $ 54 miljoner under dem – något som, om du känner Goldman Sachs, är så av karaktär jag kan inte ens beskriva det. J Små företag fokuserat företag med små priser på stora saker är inte Goldman Sachs styrhytten, men de litade på framtiden för Infusion affärsmodell så mycket de kastade pengar till dem.

En väls förtroende det är. Inte bara har Infusion levererat intäkterna (39 $ miljoner 2012), men vad Infusion föreskrivs i 2013 och framåt är de yttre tecknen och ram, för en komplett service ekosystem, en clearinghouse för alla som 25 och under små företag behöver för mjukvara, utbildning och verktyg.

Vad betyder det att du kan fråga? Okej, låt oss titta på det. De bidrar

Detta berör enbart på vad de gör för små företag. Deras vision är enkel “För att hjälpa små företag att lyckas”, och de är organiserade för att göra det väl utöver att tillhandahålla teknik.

Detta har gett resultat i spader. Vid sitt årliga ICON konferens i 2013 de hade 2500 deltagare som var klart passion involverade med företaget. I år förväntar 3000 av densamma. Vad är anmärkningsvärt är förekomsten av samma typ av fanboy som gjorde Apple ikoniska. Infusion verkar för att styra den typen av respekt i det lilla näringslivet. De har 18.000 VSB (mycket små företag) att de tjänar. De märkte av marknaden.

De riktar också sina svagheter 2013. Småföretag var att få inblandade i sociala kanaler kommunikation och detta var ett område som Infusion inte kunde hjälpa dem i. Inte längre. De förvärvade GroSocial i januari 2013 och integrerat dem i deras erbjudande mycket snabbt. Nu kan erbjuda en social marknadsföringskampanj byggare, sociala analyser och mall sociala nätverk designmöjligheter. En lång väg från förra årets “ingenting”. J

De har också en fullt genomlopp analytiker uppsökande program som de saknades i 2012, att övervinna något som skulle ha hindrat dem från att komma till nästa nivå.

Men det betyder inte att det inte finns något för dem att göra. Det alltid är.

Vad de har att göra

Detta företag är allvarligt hot. De är utan tvekan en dominerande inflytande på en växande marknad som i allt större utsträckning eyed av andra företag. Under åren har de varit genomgående höga poäng och detta år under det första året av en Elite beteckning, de är en elit. Gör vad de verkar vara på väg att göra och de kommer att fortsätta att vara en elit och ligga före i utvecklingen. Detta är ett företag vars öde är nästan helt i sina egna händer. Starka händer.

Så Elite specialister – dominerande på sina marknader och med löfte om vad som komma skall. Men, som alltid, är det upp till dem att välja om de gör vad de måste för att fortsätta hegemoni. Vi kommer att se, kommer inte vi?

Upp Nästa: CRM bevakningslista 2014 Elite Del III – Accenture, EY

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Blackbaud

Ente precis

Infusion