Coreldraw Graphics Suite X6 Review

Några av de förbättringar i Coreldraw Graphics Suite X6 är utan tvekan försenade. Det verkar konstigt, till exempel, att detta är den första versionen av sviten att dra nytta av 64-bitars och multi-core processorer – särskilt när kommersiella konstnärer arbetar ofta med så stora bilder. Även sent detta är mycket välkommet: stora bilder öppna och spara snabbare, och klistra in från en bild till en annan är definitivt snabbare än i tidigare versioner.

Smear är användbart verktyg för att ta en alltför vanlig vektorform och få något mer organiskt

Coreldraw har redan en omfattande uppsättning av vektor ritverktyg. Fyra nya verktyg ger dig ett mer intuitivt sätt att få mer vätska effekter än oändliga klicka för att ställa Bezier kontrollpunkter. Även om virvlar och spiraler av Virvel effekten ger en kul (men mycket specifik) effekt, den Smear, Attract och stöta bort verktyg kan du justera, dra och pressa kanterna på ett vektorobjekt exakt men kreativt – vilket gör det mycket mer som att rita.

Det är inte perfekt, men Photoshop-liknande Smart Carver i PHOTO-PAINT kan du skiva sektioner av bilder för att få dem att passa det utrymme som krävs

Corel Photo-Paint vinster liknande funktioner till innehållsmedveten fyllning och ändra storlek på senare versioner av Photoshop, för skivning hela områden från bitmappar. Om du tar dig tid att märka upp en bild noggrant, kan dessa producerar imponerande effekter för att ändra proportionerna av en bild utan att beskära den, eller att bli av med upprörande person som vandrade in i en annars perfekt bild.

Coreldraw X6 gör det enkelt att se vad stilistisk alternativ i en Opentype-teckensnitt kommer att se ut

En funktion sällan sett i grafik paket är fullt stöd för Advanced Opentype-funktioner: InDesign och Word 2010 har det, men Photoshop inte – trots att texten i ett grafiskt ofta kraftigt utformade. Coreldraw X6 har en ny typografisk motor som ger stöd för komplexa skript, inklusive ligaturer och Opentype stilistiska alternativ, och innehåller flera teckensnitt med dem att använda. Förhandsvisningen för detta är mycket tydligt – mer så än i vissa sidlayout paket. Om du sätta ihop en broschyr eller flygblad i Coreldraw du kommer att uppskatta att ställa in sidnummer och baslinjejustering ordentligt, medan de nya PowerClips är ett trevligt sätt att hantera bilder som du behöver för att placera på en sida. Ställ en ram som en PowerClip och du kan snabbt centrum, passform eller ändra storlek på innehåll du falla på utan att förlora proportionerna av det utrymme där du vill använda den.

PowerClips gör det mycket enkelt för att passa innehållet i en specifik plats och proportion

Du kan utforska och organisera clip-art och användbara bilder från Corel biblioteket och källor på nätet i CONNECT, som varnar dig om eventuella tillhörande licenser innehåll

Coreldraw Graphics Suite X6 (Mini-Box)

Andra förbättringar handlar om att göra Coreldraw mer effektiv för alla olika stadier av konstruktion. För att få det innehåll som du vill sätta i en PowerClip ta en titt i Corel CONNECT. Detta låter dig utforska generöst urval av clip-art och bilder medföljer programvaran, och du kan söka Fotalia, iStockphoto och Creative Commons områdena Flickr direkt. Ta bilderna du funderar på att använda och dra dem till en bricka som du kan docka längst ner på någon av Corel program. Detta är ett bra sätt att välja och gruppera bilder som du sedan kan dra in dokument eller dela med kollegor.

Nu kan du se alla inställningar för ett objekt och redigera dem i ett och samma ställe

Den enskilt mest välkommet verktyg kan vara den nya Object Manager, som inte bara visar alla egenskaper för det markerade objektet, men ger dig en praktisk plats att redigera dem. Den nya färgen och stil verktyg är också enorma tid sparare. Utforma ett objekt på arbetsytan och dra den till objekt Styles hamnarbetare och Coreldraw gör en stil baserad på det objekt som du kan använda till andra saker du ritar – och sedan ändra dem alla på en gång. Du kan göra färg stilar på samma sätt, särskilt för att spåra och ändra färger i ett helt dokument.

Dra ett objekt i färgharmonier hamnarbetare att förvandla sina färger i en smart färgpalett som du snabbt kan flytta till en annan basfärg, med matchande nyanser

Den nya färgharmonier funktion gör det ännu mer kraftfull. När du drar ett objekt med flera färger i docknings extraherar inte bara färgerna men förhållandet mellan dem. Om du använder en rad olika nyanser, kan du ställa in det som en gradient och när du ändrar huvud skugga från grönt till rött, ljusa och mörka nyanser av grönt förändring ljusa och mörka nyanser av rött. Om du har en blandning av olika färger, kan du dra punkter på färghjulet som representerar dem runt färgcirkeln för att få ett nytt urval av färger som samordnar eller kontrast på samma sätt som den ursprungliga uppsättningen. Detta är ett bra sätt att producera ett urval av färg för en rad relaterade bilder mycket snabbt.

När du väljer objekt och verktyg, berättar tips hamnarbetare hur man använder dem – men det hjälper inte dig att hitta ett specifikt verktyg som är begravd i ett verktygsfält

Som med många av de verktyg, kan det inte vara omedelbart självklart hur man manipulera färgharmonier, men när du får trick av det, är det lätt nog. Hur-instruktioner som visas i Tips Docker berätta vad du ska göra med de verktyg och objekt du väljer, och det finns korta videoklipp att förklara några av de funktioner (och mer hjälp i separata tutorials).

Även med allt detta stöd, Coreldraw X6 fortfarande kräver att du investera gott om tid för att bli en expert. Om du gör, kan du skapa några riktigt imponerande konst: Coreldraw är ett standardverktyg för kommersiella designers som gör banderoller, lådor, skyltar och affischer tack vare sin rikedom av verktyg. Sviten nya funktioner bör ge ett välkommet lyft för produktiviteten samt främja kreativitet.

Det finns fortfarande en mängd användbara verktyg i Coreldraw svit: Capture X6 för skärmdumpar, spår för svarvning bitmappar i vektorer och Corel webbplats skapare för artister som vill förvandla sina konstruktioner till en enkel hemsida snabbt och enkelt.

Allt detta funktionalitet gör för en potentiellt skrämmande samling av hamnarbetare, paletter och verktygsfält, och du kan hitta dig själv längtan efter ett bättre sätt att lägga ut dem på skärmen. Det finns gott om erbjudandet här, men du måste ta sig tid att lära sig att göra det bästa av det.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator