Coops Scoop: Att spela skylla

Allt detta, under tiden, erbjuder Advanced Micro Devices ett gyllene tillfälle att utnyttja situationen – om det kan röra sig snabbt. Gateway blir den första stora datortillverkaren för att få ombord på ett bra sätt när det återuppväcker sin Välj linje av datorer med nya modeller som erbjuder AMDs Athlon-processor. Den enda protest här är att AMD har drivits av bozos som aldrig har misslyckats med att missa en chans att skruva upp ….

Bureau of Export Administration är tänkt att erbjuda ett avgörande om ändrade regler för export av krypteringsprodukter. Detta var ursprungligen tänkt att få gjort i december, men försenades ….

Oroa dig inte om jobbutsikterna för Y2K alarmists som gjorde en fet levande skrämma skiten ur alla, fortfarande har de en chans att sälja sina råd om kommande skottår datum.

Veckan som var, att vara säker, det finns en hel del förmodade siare som Deutsche Bank ekonom Ed Yardeni gå omkring med ägg över deras ansikten. Yardeni, kan ni minns, var att förutsäga en Y2K-inducerad global recession. Så mycket för den. Men innan du arbetar själv i en lödder om onödiga hjärtklappning kring “Apocalypse inte”, fundera över hur rörigt saker kan ha blivit om Y2K fixar hade lämnats för sista minuten.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Jag undrar vem som har en bättre chans att clinching ett fredsavtal: Bill Clinton skytteltrafik mellan syrierna och israelerna, eller domaren Posner medla mellan Microsoft och regeringen?

Fed byråkrater visade visdom i att dra tillbaka en toker direktiv som skulle ha förlängt juridiska arbetsplatssäkerhetsansvar för arbetsgivare för sina anställda som också arbetar hemma. Betyg en för sunt förnuft.

I en tidigare kolumn, jag rättmätigt hamrade Wal-Mart för bolagets hjärndöd strategi för e-handel. Företaget var sätt sent på marknaden med en webbplats som såg ut som om det hade utformats av en sovjetisk-eran apparatchik. Men ge ner folk i Bentonville, Ark., Deras grund för att komma upp med en ny och förbättrad webbplats. Det kanske inte är den ultimata ordet i webbdesign, men det sätter Wal-Mart på kartan med en mycket presentabel post att gå emot Amazon.com.

På tal om Amazon hade bolaget fantastiskt tal i Q4 – men inte fantastiskt nog att övertyga investerare att bolaget kommer att gå med vinst när som helst snart. När det gäller dessa killar, jag fortsätta spela Hamlet. Hur kan du argumentera med Jeff Bezos strategi att inrätta så många insatser som möjligt i cyberrymden?

Marken grab kommer inte att vara för evigt, men, och nu är det dags att bygga varumärke. Och att döma av trafiken, Amazon har gjort spektakulärt bra. Men ledningens SORGLÖSHET när den trycks av investerare att projicera lönsamhet är en oroande tecken. På ett minimum, Amazon har att erbjuda ett måldatum för att få in i det svarta. Annars kycklingarna kommer att komma hem till hönshus.

I dagens humor segment, fortsätter Larry Ellison att kasta ett offentligt utbrott om San Jose flygplats vägran att tillåta honom att landa sin $ 38.000.000 privata jetplan när han vill. Nio överträdelse citat och mer än två år av offentliga förklaringar senare, har hoppa Larry beslutat SIC sina advokater på staden. Bara en annan dag i livet.

Jag kunde inte få alltför upphetsad om Steve Jobs “meddelande” på Macworld att han kvar som permanent VD. Att bara ratificerats verkligheten om som kördes visa under de senaste 2 1/2 år. Ju mer intressanta nyheter var Apples $ 200.000.000 infusion i Earthlink, ett företag som är knäppa hårt America Onlines klackar.

Nu när Jeff Papows har “avgått” från Lotus som vd, källor säger att han mete att utöva sin nästa karriär på väg upp Strategic Air Command.

Demo gudarna kommer inte förnekas. Det fanns Suns Scott McNealy på Consumer Electronics Show gör sin vanliga dump i Windows när hans egen demo sket ut. Jag tar min kråka, saltad och bra gjort, tack.

I nyheterna, Excite @ Home in gratis e-post eran, Lotus VD avgår, Oracles Ellison stämmer San Jose, Gateway sliter Intel över marker, Suns McNealy talar för tidigt, Patrick Naughton ansikten rättegång, AOL erbjuder titt på nya TV-tjänst, New MS tonhöjd: Håll kontakten; Amazons försäljning hoppa, förluster fortsätter, Wal-Mart rullar ut ny webbutik

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid