Conroy ‘översittare’ telcos: Turnbull

Efter kommunikationsminister Stephen Conroy på torsdag uppgift hånade Vodafone vd Bill Morrow uppmaning att sluta betala Telstra för samhällsomfattande tjänster, att jämföra USA-native VD till den kontroversiella tidigare Telstra vd Sol Trujillo har Shadow kommunikationsminister Malcolm Turnbull anklagade Conroy för att vara en telekommunikations översittare.

Tidigare i veckan skrev Morrow en debattartikel i Australian Financial Review efterlyser en översyn av subventioner till Telstra att tillhandahålla fast telefoni telefon eftersom mobila tjänster var snabbt ersätta fast telefoni som ett primärt kommunikationsmedel i Australien.

Conroy uppgift hånade Vodafone på en industri händelse på torsdag för “föreläsa” samtidigt förlora så många kunder.

“De förlorade 750.000 kunder på grund av dålig service och de vill att föreläsa för alla, de vill skära dem bort. De gör ett tillräckligt bra jobb med att själva”, säger han påstås sagt.

Vi har inte sett en annan telco VD agera som detta sedan Sol Trujillo.

Turnbull sade på AM-programmet på fredag ​​morgon som Morrow s artikel var “helt rimligt”, och Conroy var engagerade i mobbning telekombranschen.

“Han antar en mycket arrogant och mobbning inställning till branschen. När allt kommer omkring, det är den minister som sade i New York inte så länge sedan att han var så mäktig att om han berättade Telecom befattningshavare som de var tvungna att bära röda kalsonger på huvudet när de nästa kom att möta honom, skulle de göra det eftersom han var så häftigt i sin magnifika kraften “, sade han.

Turnbull sade att telekombranschen var så reglerad att Conroy var briljera sin makt, men trots surra ut mot ministern skulle Turnbull inte åta sig att se över allmän trafikplikt system. Han sade att han skulle behöva vänta tills han hade tillgång till all finansiell information om koalitionen vinner regeringen i september.

Tidigare i veckan, Turnbull föreslog också att NBN Co bör i så kallade “virtuell vaktmästare läge” och inte ingå avtal som en potentiell framtida koalitionsregering kan inte håller med.

“Jag säger bara detta är bara sunt förnuft klokhet, om jag var verkställande direktör för NBN Co under dessa omständigheter eller om jag var en regissör i detta bolag, skulle jag vara försiktig och försöka undvika, så långt jag kunde , ingå avtal som kan ses som, i själva verket, fjättring höger om nya regeringen “, Turnbull berättade Radio National.

Vaktmästare läge regerings börjar officiellt efter utfärdandet av valet stämning, som kommer att ske den 14 augusti.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata