Compuware förbereder avknoppning av Covisint

Compuware har bekräftat sin plan att knoppa av av företagets samarbetsföretag Covisint.

Covisint ursprungligen fastställts av biltillverkare som General Motors och Ford som en business-to-business marknaden men nu riktar bredare företag samarbete inklusive hälsovård och olja och gas. Compuware sa att efter avknoppningen kommer det inte längre äger något intresse i Covisint.

Covisint vd Sam Inman sade företaget kommer att fortsätta att fokusera på att bygga sin molnplattform: “Att ge våra kunder en enda ingång för att ansluta med sina affärspartners och kunder för att säkerställa tillförlitlig information når rätt personer och plats vid rätt tidpunkt. ”

Detta är bara en del av förändringen i strategin på Compuware, för närvarande pågår privat som en del av en, $ 2,5 miljarder deal, som kommer att se det köptes av riskkapitalbolaget Thoma Bravo. Compuware har varit en av de ledande aktörerna inom stordator verksamhet under många år.

Compuware går privat i $ 2,5 miljardaffär, Compuware köper Gomez för $ 295.000.000, stärker SaaS fotavtryck, Lägga smidighet till Compuware s Change, köpa eller hyra: privat eller offentlig moln gåta

Going privat ofta tillåter ett företag att göra stora förändringar utan att ha den ökade stressen av att göra det i med Wall Street tittar på. Det är ett stort steg, men om det kan göras med framgång, kan de långsiktiga fördelarna gör det värt.

Det är vad Thoma Bravo hoppas och just nu finns det något av ett mode för teknikföretag att gå privat, som Michael Dell har gjort, exakt samma sak, med sitt företag, och Tibco gör likadant.

För Compuware, en gång kärn Compuware stordator verksamhet – testdata management – har varit men det har minskat i betydelse under några år. Som det har hänt Compuware har letat i nyare områden av utveckling. Inte för att Compuware är på väg bort från stordatorn som helst snart – företaget nyligen bekräftade på nytt sitt åtagande att operativsystemet z / OS stordator, analytiker Gartner nyligen namngav Compuware s dynatrace (som just har bytt namn till dynatrace) som en av applikationsprestanda förvaltning (APM) mjukvaru ledare.

2004 Compuware köpte Covisant och Gomez, en APM verktyg för nära till $ 300.

webbplatsen talade nyligen till John Van Siclen, General Manager för dynatrace som sade till företag har tillbringat nära till $ 550 för att modernisera och bli ledande i ansökan verksamhetsstyrning. Siclen s dynatrace är en “$ 350 företag inom Compware och marknadsledare”. De har gjort det genom att “ta ledningen från CA, Cisco och HP / Mercury”, hävdar Siclen.

Nu är planen att ta de olika delarna av vad som var Compuware och förvandla dem till separata bolag som kommer att ansvara för sin egen framtid. Vad som väntar nu med flytten tillbaka till privat ägande “utanför 90 dagars granskning av Wall Street”, säger Siclen, är denna “tillåter oss att vara mycket mer flexibel och smidig”. Och återigen, som Siclen ser det, är den framväxande Compuware APM spelare nu i “en mycket spännande, mycket konkurrenskraftiga och mycket snabbrörlig” plats. “Det är rätt plats”, säger han.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vidare läsning

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september