CommBank ramper upp mobila plånboken med kundkort och erbjudanden

I arbetet med att ytterligare förbättra sin mobila plånbok erbjudande har Commonwealth Bank meddelade två nya tilläggsfunktioner till sin mobila bankportfölj.

Den första är införlivandet av en funktion dubbade Lojalitet till sin befintliga CommBank app. Som redan finns på Android, med en iOS-version finns i “närmaste veckorna”, kommer Loyalty ger kunderna möjlighet att digitalt lagra sina lojalitetskort på bank appen. Kunderna kommer att kunna göra detta genom att skanna streckkoden på deras fysiska kort, och en digital version kommer att läggas till CommBank appen. Kunderna kommer då att kunna skanna deras lojalitet kort i kassan.

För Android ägare, kommer kunderna också ha möjlighet att använda den befintliga kranen och gå funktionen för att göra sina betalningar när de överlämnar sina digitala lojalitetskort. Men för iPhone-ägare som vill använda kranen och betala kommer fortfarande att behöva förlita sig på PayTag klistermärken, eller använda andra former av betalningar.

Inledande lojalitetsprogram som har anmält sig för att delta inkluderar Flybuys, Priceline, Woolworths Dagligt belöningar, Ikea Family, T2, NIB, och Myer One.

Commonwealth Bank meddelade också att det kommer att samarbeta med Scentre Group att lotsa sin Erbjudanden app. Appen har utformats för att göra det möjligt CommBank kunder shopping på en shoppingcentret Westfield att välja att ta emot skräddarsydda erbjudanden från handlarna på sina smartphones baserade på deras köpbeteende.

(Medföljer)

Enligt Bill Burton, Scentre Group General Manager, kommer erbjudanden från början förlita sig på det nuvarande nätverket av fyrar som har installerats över dess köpcentra, men det finns planer på att titta på med hjälp av Wi-Fi-nätverk övertid.

“Vi har en serie av teknikplattformar över våra köpcentrum som gör det möjligt för oss att få en bättre bild av läget. Tragiskt nog, inte GPS inte fungerar i våra stora betongbyggnader. Det finns en hel del saker att göra för att få det blå prick till verkar så att folk kan förstå var de är, och hur får man till platser “, sade han.

När kunderna meddelas om ett erbjudande, kommer de att kunna lösa det direkt på försäljningsstället genom att visa erbjudandet till handlaren innan laddas nettobeloppet. Kunderna kommer också att kunna välja att spara erbjudandet till senare.

Piloten beräknas påbörjas i augusti med en initial deltagande shoppingcentret Westfield. CommBank kunder som bor i geografi centrum kommer att inbjudas att delta.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Kund anmälan av erbjudanden kommer att vara beroende av fyrar som för närvarande finns i Westfield köpcentrum.

Angus Sullivan, konsumentkrediter betalningar och strategi verkställande chef, sade meddelanden lägga till företagets mål att ge kunderna mer kontroll över sin ekonomi. För närvarande finns det 3,7 miljoner unika användare på CommBank appen.

“Vi ser verkligen positionerar oss som ägare av den mobila plånboken för våra kunder”, säger han.

De meddelanden kommer att lägga till Commonwealth Bank övriga mobila plånbok erbjuder bland annat Tap & Go betalningar, som infördes tidigare i år genom värd kort emulering-baserad teknik för att alla Android smartphone med NFC kör KitKat 4,4 och däröver, och cardless ATM kontantuttag.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet