Comcast ögon upp Dreamworks i potentiell $ tre miljardaffär

Comcast är kollat ​​upp potentiella förvärv av Dreamworks i en affär värd mer än $ 3 miljarder.

Som rapporterats av The Wall Street Journal, enligt källor med insyn i ärendet, är den amerikanska kabeljätten överväger Dreamworks som ett sätt att öka sina konsumentprodukter och underhållningsbranschen.

Dreamworks, som leds av Jeffrey Katzenberg, har släppt 25 animerade långfilmer.

Även om inte en stor spelare, har företaget haft berömmelse under de senaste åren med lanseringen av populära filmer inklusive “Despicable Me”, “Kung Fu Panda” och “Shrek” -serien.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Studion nuvarande värde uppskattas till $ 2,3 miljarder kronor.

Katzenberg har sökt en köpare till studion under flera år. Om förvärvad och verkställande bladen skulle Katzenberg promenad med en utbetalning på cirka $ 21.900.000.

Det är sannolikt en sådan åtgärd skulle leda till att vissa uppsägningar. Men säger publikation som om en överenskommelse nås, Dreamworks och Comcasts Belysning animationsstudio skulle stanna som separata varumärken.

Affären skulle inte bara ge Comcast med ytterligare talang men kan också generera ytterligare intäkter genom Dream vast intellektuell upphovsrätt portfölj och löpande kontrakt mellan studion och innehållsleverantörer, inklusive Netflix, för tv-serier.

I september 2014 rapporter dykt avslöjande japanska konglomeratet Softbank och leksakstillverkaren Hasbro var intresserade av att köpa den animationsstudio, men ingenting gick utöver förhandlingsbordet.

Som med alla samtal, men ett avtal kan inte nås, men med tanke på Comcast är inställd på att rapportera sina resultat på onsdag, kan det finnas en officiell uppdatering inkommande.

Fords självkörande bil tar rädslan för att köra i mörker, USA förlag brand skott på ad-blockerande Brave webbläsare, Steam censurerar pirat chattar, meddelande länkar, Nokia att hugga tusentals jobb i hela världen, kontaktlösa betalningar kommer en flygning nära dig

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Läs vidare: Top Picks

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott