CMO rapport: Att få adoption och mäta ROI på Arrow Electronics

För många Chief Marketing Officers, vinner den interna stöd och mäta ROI för marknadsföring och varumärkesarbete är viktiga mål.

Som med alla andra företags funktion, driver omvandling i marknadsföring kräver en verkställande mandat, stärkt av en organisatorisk enighet om att förändring är en bra sak. På samma sätt är även mätning i den digitala tidsåldern en helig gral, få exakta mätvärden på viktiga initiativ kan vara svårt.

Under episod nummer 154 av CXOTalk, satte jag dessa frågor till Rich Kylberg, CMO av Arrow Electronics. Du kan titta på hela konversationen nedan och läsa en komplett utskrift på CXOTalk episod sidan.

Med intäkter på $ 23 miljarder är Arrow en stor leverantör av elektroniska komponenter för en mycket varierad uppsättning av kunder och branscher. För att hjälpa förena bolagets breda marknadspåverkan, Arrow skapat webbplatsen FiveYearsOut.

CXO-Talk

Arbetsdag VD förklarar hans högsta prioritet, söker sociala medier framgång i affärer, innovation och IT i Formula One racing, användarcentrerad IT vid amerikanska patentverket, innovation och storskalig IT, med Oracles Mark söndag

Här är en redigerad och förkortad avskrift av mitt samtal med Rich Kylberg. I dessa kommentarer, Rich presenterar sina perspektiv på marknadsföring adoption, mäta ROI av varumärkesarbete, och den roll som marknadsföring inom Arrow.

Hur gör du får antas för marknadsföring program?

Det enda sättet att få anta är genom att insistera på kvalitetsarbetet. Inte vissa företags mandat eftersom jag rapporterar till VD, eller jag är i huvudkontoret, inget av detta.

Nyckeln till adoption, som jag vet att en hel del marknadsföring folk kämpar med, är verkligen kvaliteten på produktionen och distributionen av dessa meddelanden.

Om vi ​​gör det rätt, det finns inte en adoption fråga, kommer folk att säga, “Kan vi ha det. Ge det till oss. Det är bra. Åh, vi inte har tillgång till något liknande förut.”

Har du mäta ROI av varumärkesarbete?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Jag tror inte någonstans i världen finns det ett system för att mäta exakt ROI på varumärke marknadsföring. Om det existerade och någon hade det, skulle de använda det och vara den största varumärke på planeten, den enda bra varumärke på planeten, eftersom de skulle ha mätt allt till den punkt där de optimerade allt, och det bara fungerar.

Jag försöker att dela min budget i två kategorier: skapa innehåll och innehållsdistribution. Nu, jag kan inte säga av en ROI perspektiv om den genomsnittliga kampanjen gav 1,6% eller 3,5% eller 7,8, eller 1600%. Men jag tror att den genomsnittliga marknadsföringskampanj rensas förmodligen den genomsnittliga bolagets kapitaltröskelnivå, kapitalkostnad hastighet eller de skulle stoppa all marknadsföring. Varje företag på jorden skulle ha stoppat det. Ingen stoppa det. Varför? Eftersom den genomsnittliga kampanj fungerar.

Så, om jag har en genomsnittlig meddelande med genomsnittlig fördelning, det kommer att ha en positiv avkastning på investeringen. Jag säger inte att vi inte mäta saker och jag har några studier här som visar till exempel att över $ 1 miljard Arrow börsvärde är ansluten till rykte.

Vid slutet av dagen, är en av tre saker kommer att hända.

Vi är antingen kommer att göra ingenting, och varumärket är bara kommer att vara densamma och vi har tillbringat alla dessa pengar, och ingenting kommer att komma av det. Eller kommer vi att spendera pengar och skadar företaget på något sätt. Tja, jag skulle vara tillåtet att göra det i ungefär en vecka, och jag skulle få sparken. Eller, vi kommer att förbättra situationen för detta företag på marknaden.

Nu specifikt hur mycket? Lycka till att mäta det. Men så länge vi fortsätter detta arbete, och återkopplingar av antalet personer som söker jobb här, kvaliteten på människor som söker jobb, kunder och leverantörer berätta “Jag älskade ditt meddelande och vision för ditt företag.” Så länge våra anställda säger, “Jag är stolt över att arbeta här, jag är stolt över dessa meddelanden, och jag är stolt över att sitta här att titta på Super Bowl den här veckan, och det finns en annons från mitt företag. jag är stolt över detta företag.

Så länge vi får den respons, även om jag inte vet exakt ROI, jag tror jag kommer att hålla mitt jobb för ett tag.

Vad är din roll med andra avdelningar vid pilen?

Jag föredrar att spela en stödjande roll, där om en affärsenhet arbetar med strategi vår åsikt och råd värderas men det är allt det är. Vi kommer aldrig att veta så mycket om marknaderna de tjänar som de gör. Jag försöker att bo i en rådgivande roll.

Vid slutet av dagen, vi göra några rekommendationer baserade på vår yrkeserfarenhet. Jag är en del av ett team här och försöker hjälpa.

Som jag har bortkopplad från beslut affärsenheten, det befriade mig att fokusera på mer visionära aspekter av företaget och varumärket, såsom “Vad Arrow står för i den här världen?”. Det är förmodligen i bästa intresse för bolaget för mig att vara lite separat och försöker tänka på 50.000 fot nivå om hur vi kör detta företag i förhållande till konkurrenter och makrovärlden.

Titta på nya avsnitt av CXOTalk varje vecka och lära av de mest innovativa människor på planeten.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst