Cloudera, Red Hat gör företag stora uppgifter pakt

Det har varit en hektisk vecka av partnerskap för Cloudera.

Den populära Hadoop distributör först tillkännagavs det att bilda en, go-to-market strategi, med datalagring leverantören Teradata. Nästa det sa att det var, samarbetar med EMC, att lansera en gemensam datahanteringsplattform – och idag Cloudera meddelade en annan allians med öppen källkod kraftpaket Red Hat.

Cloudera och Red Hat säger att de skapa en ny allians där de ska bygga öppen källkod analysutbud inriktat mot företaget. Som en del av alliansen, de två företagen planerar att leverera gemensamma lösningar till företagskunder med kooperativ dokumentation, marknadsföring och support.

Mer specifikt kommer företagen integrera Red Hat Enterprise Linux Openstack plattform med Cloudera Director och Cloudera Enterprise. Det kommer att ledas av Red Hat CloudForms med målet att accelerera företagets övergång till öppna hybrid molnmiljöer.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Det finns också planer på att kombinera av Red Hat Enterprise Linux, OpenJDK stöd och Red Hat Storage Server med Cloudera Enterprise, Manager och Navigator verktyg för att säkerställa att data plattformarna är säker och skalbar.

Genom snabb vanliga adoption har Hadoop blivit kärnan i en företagsdata nav som kräver en flexibel distributionsmodell, robust säkerhet, styrning och flexibla utvecklingsverktyg för att lyckas “, säger Tim Stevens, VP för affärsutveckling för Cloudera, i ett uttalande. “Vårt samarbete med Red Hat möjliggör Hadoop arbetsbelastning ska sättas in och hanteras med samma förtroende som andra verksamhetskritiska arbetsbelastningar att leverera nästa våg av stora databaserad innovation för företaget.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta