Cloud kunder betalar fortfarande för dubbelt så mycket som de behöver

En oberoende survery av 200 brittiska baserade CIO har avslöjat att de endast använder ungefär hälften av molnet kapacitet de har köpt och betalat för, och att 90 procent av dem ser överprovisionering som ett nödvändigt ont.

Software as a Service erbjuder oemotståndliga fördelar för organisationer av alla storlekar – från kostnadsbesparingar för skalbarhet till mobil tillgänglighet. Vi erbjuder vägledning om hur man undviker fallgropar molnet och väljer din SaaS partner väl.

Moln leverantör elastichosts, som beställt undersökningen, säger: “. I huvudsak, dåliga vanor som överprovisionering och offra maximal prestanda genomförs från den på plats värld i molnet, delvis på grund av människor är villiga att acceptera dessa begränsningar”

Med andra ord, är CIO: er som har använt överprovisionering för att hantera efterfrågetoppar i sina serverhallar göra samma sak i molnet, där det inte borde vara nödvändigt – förutsatt, det vill säga, kan moln leverantör hantera efterfrågetoppar från flera kunder, även om dessa toppar sammanfaller vid lunchtid.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Vidare, 88 procent av dessa CIO erkände att de offrade vissa prestanda vid högtrafik för att kontrollera kostnaderna.

Undersökningen genomfördes på nätet av Vanson Bourne. Det tillfrågade 100 CIO: er från organisationer med 1000-3000 anställda och 100 från organisationer med mer än 3000 anställda. Av de tillfrågade, 50 kom från finansiella tjänster, 50 från tillverkning, 50 från detaljhandeln, distribution och transport, och 50 från andra kommersiella sektorer.

En stor del av problemet är att de flesta företag hanterar sina molntjänster manuellt, vilket ökar kostnaden. Enligt undersökningen har endast 14 procent automatiserat processen. Automation kan minska mängden overprovisioning krävs och därmed minska kostnaderna.

Richard Davies, elastichosts ‘VD, säger: “Denna forskning belyser verkligen bristerna i pay-by-kapacitet faktureringsmodell.”

Elastichosts säljer Linux IaaS (Infrastructure as a Service) där kunderna kan faktureras separat för on-demand-minne, processor och disk användning som den bandbredd de använder. Det kan skala dessa mycket snabbt eftersom det ger Linux behållare i stället för virtuella maskiner (VMS). Flera kunder kan dela en VM, men varje företag bara kan se sin egen partition.

Detta skulle kunna avfärdas som elastichosts marknadsföring. Men som jag påpekade i en tidigare berättelse, föreslår ökat stöd till LXC behållare i Linux distributioner och den växande populariteten för Docker att containrar blir utbredd. (Se, nästa generations molntjänster kan rädda användare nästan $ två miljarder dollar per år

Davies: “som forskningen visar, och hälften av de tillfrågade som erkänns molnet som vi har det i dag är verkligen inte riktigt elastisk – den inte expandera och dra tillbaka automatiskt att möta efterfrågan, och det är inte betalas som ett verktyg, baserad på konsumtionen. Men med nästa generations moln och container teknik, är förändring på gång.

Vår fråga till organisationer är: varför skulle du någonsin väljer att betala för kapacitet du inte använder, offer prestanda och äta upp dina systemadministratör tid, när du inte behöver? Snart företag kommer att ställa sig samma sak, som kommer att markera slutet av kapacitetsbaserad fakturering.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar