Ciscos stora telepresence experiment i Songdo, Sydkorea

Songdo, en grön hållbar stad byggs från grunden i Sydkorea, kommer att vara en stor telepresence experiment. Hur kommer invånarna samverkar när telepresence-system installeras i varje hem precis som en vanlig köksmaskin?

Den visionen skisserades av Marthin De Beer, Senior Vice President för Cisco Systems ny teknik grupp. De Beer uppgift är att investera i företag som kommer att forma Cisco under de kommande fem till tio åren.

De Beers föredrag vid Bank of America Merrill Lynch Technology Conference fokuserade på många av de vanliga samtalsämnen för Cisco: Samverkan, video, telepresence och framväxande marknaden för smarta elnät nätverksväxel.

Gallery: Cisco ansluter stad byggd från grunden

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Men telepresence prat var anmärkningsvärt eftersom De Beer hålls kommer tillbaka till Songdo, som siktar på att bli en global affärscentrum och en hållbar stad. Det är också wired av Cisco. Songdo (höger) håller på att utvecklas på 1500 tunnland återvunnen mark i Sydkorea längs Incheon vattnet, 40 miles från Seoul.

De Beer upp på scenen

Om du har varit i Songdo i Korea, det är fantastiskt vad som händer där. Varje hem kommer att ha en Telepresence enhet inbyggd som en diskmaskin. Och det är byggherren som sätter dem i dessa lägenheter som de får byggt ut, eftersom det är hur utbildning, hälsovård och offentliga tjänster kommer att få levereras direkt in i hemmet. Det kommer att komma till dig. Du behöver inte gå att hitta den. Och det är hur de kommer att minska trafikstockningar och föroreningar i städerna.

Snacka om en intressant petriskål. Hur kommer medborgarna agera om telepresence blir en daglig del av ditt liv? Kommer de att bli mer produktiva? Kommer de någonsin lämna huset? Kommer sjukvårdskostnaderna sjunka? Kommer regeringen effektivitet förbättras? Hur tungt kommer dessa system användas?

Cisco pionjärer telepresence och räknar det som en av sina nya företag. För företag är telepresence avkastning på investeringen knuten till en resebudget. I teorin, resekostnader faller dramatiskt. Samtidigt andra aktörer såsom Polycom är också i telepresence marknaden.

Men de tekniska detaljerna och konkurrenskraftiga landskapet tar en baksätet till den sociala vetenskapen bakom Songdo. För nu har Cisco till stor del fokuserat på företagens telepresence eftersom det är där pengarna finns. De Beer noteras att hem telepresence kan ha bredare konsekvenser.

De Beer sa

Tills du har ätit det, är det svårt för mig att förklara för er hur det är. Men du kan bokstavligen luta sig tillbaka i soffan och se dina vänner och familj i naturlig storlek, full HD, mitt i vardagsrummet, och interagera med dem. Det är inte en liten datorskärm. Du får en fullständig bild av alla. Och det är väldigt annorlunda.

Men det är bara 10% av varför jag är glad över det, eftersom de övriga 90% är att jag tror att det kommer att göra vad webbläsaren gjorde för handel i ditt hem. Du används för att driva ner på gatan för att köpa saker. Idag går online, och det anländer till din tröskel när du har köpt den.

Hem telepresence skulle göra samma sak för tjänster. Idag, du fortfarande går att se din bank, din advokat, din revisor, din handledare, etc. Tja, vad händer om dessa tjänster kan komma i en virtuell modell rätt in i ditt hem och du kan konsumera dem på det sättet? Och det är vad de gör i Songdo, förresten, och jag tror att i alla dessa smarta och anslutna stadsprojekt som vi befinner oss i är samma modell kommer att gälla. Det blir då verkligen intressant, eftersom nu kan jag intervjua och anställa en handledare som kan vara i en annan stad för mina barn, och det är den bästa möjliga handledare jag kan hitta, tre gånger i veckan. Så när du gör dessa saker driftskompatibla och du aktiverar nya affärsmodeller och nya sätt att konsumera saker, som i sig har en inneboende värde, och vi tror att vi kan tjäna pengar på att i ett mycket betydande sätt.

Affärsmodeller åt sidan, de sociala konsekvenserna av den Songdo experimentet är anmärkningsvärda. Songdo kanske kan visa oss det möjligas konst.

Källa: Smart Planet: Vad händer när en grön stad har telepresence i varje hem?

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera