Cisco tecken över Mexiko tillverkningsanläggning till Foxconn

I en annan flytta till omarbeta sin budget, har Cisco sålt och undertecknas över sin tillverkningsprocess baserad i Juarez, Mexiko till Foxconn Technology Group.

Cisco attribut resonemanget bakom försäljnings “ytterligare ett steg i Cisco insatser för att effektivisera verksamheten och stöder Foxconn åtagande att samlokalisera med kunder för att bättre uppfylla sina slut marknadens behov.”

Finansiella uppgifter om transaktionen har inte tillkännagivits ännu, men affären förväntas slutföras i oktober.

Med tanke på flera färska rapporter om Ciscos nedgång och arbetet med att återuppliva vinsttillväxt, inte denna nyhet inte komma så mycket av en överraskning. Mitt Cisco Live, företagets årliga konferens som ägde rum förra veckan i Las Vegas, rapporterades det att Cisco förbereder sig för att skära någonstans mellan 5000 till 10.000 jobb före slutet av augusti för att justera för långsiktiga kostnader.

Följden sjukdomskänsla på stort företag Leverantörer, Cisco hjälper Kina att utveckla övervakningsnätverk, Cisco rullar ut Ironport Outbreak Filter, Business Class E-postlösningar, Cisco strävar efter att försvara kärnan byta företag, uppdaterar Catalyst 6500, Cisco, Schneider Electric team för smartare bygga energihantering

Juarez anläggningen, som är tillägnad till att bygga video och telekommunikationsutrustning för tjänsteleverantören marknaden behåller ungefär 5000 anställda. Således, om detta är vad Cisco planerar när det gäller nedskärningar, innebär att dessa arbeten kan bara överföras över till Foxconn eftersom den förutsätter kontroll över denna plats.

För referens, har Foxconn redan cirka 200.000 anställda över hela världen med verksamhet i både Nord- och Sydamerika samt i Europa och Asien.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera