Cisco förvärvar Piston Cloud Computing, kommer att använda för att rampa upp Intercloud erbjudanden

Cisco på onsdag sa att det skulle förvärva Piston Cloud Computing, en start känd för sin Openstack moln distribution.

I ett blogginlägg meddelar affären, Ciscos affärsutveckling huvud Hilton Romanski kolven kommer att spela en nyckelroll i bolagets “ambitiösa Intercloud vision.”

Cloud computing är omättligt sluka flera av backend tjänster som kraftföretag. Men vissa företag har program med integritet, säkerhet och regulatoriska krav som utesluter molnet. Här är hur man hittar rätt mix av offentliga moln och privata moln.

Lanserades 2014, är Intercloud Ciscos försök att skapa ett sammanhängande nätverk av moln. Det består av två delar: Intercloud tyg, vilket gör att arbetsbelastningen som ska migreras mellan olika offentliga moln, och Application Centric infrastruktur mjukvara, vilka resurser automatiskt bestämmelser beroende på arbetsbördan.

Ciscos verkställande shuffle fortsätter med CTO förväntade sommar avgång, cisco: Kan det vinna företag datacenter krig, Cisco Systems kronor Chuck Robbins som nästa VD?

Den Intercloud är utformad för att leverera säkra molntjänster överallt i världen “, säger Romanski.” The Intercloud ger urval av tjänster, alla med efterlevnad och kontroll. I ett nötskal: vi levererar moln hur våra kunder behöver det.

Kolven passar in eftersom det ger Cisco mer muskler runt distribuerade system och automatisk distribution, förutom att lägga till en annan nivå av infrastruktur för Cisco Openstack privata moln. Det är oklart hur många medlemmar av kolven laget kommer att leda till Cisco, men Romanski kolven kommer så småningom samman med Ciscos molntjänster lag.

Kolven co-grundades av Joshua McKenty, en tidigare anställd på NASA. McKenty spelade en nyckelroll i att lansera Openstack-projektet vid rymdstyrelsen, men har sedan vänster Piston att gå Pivotal och Cloud Foundry.

Kolven affären är det andra förvärvet för Cisco under den senaste månaden. I början av maj nätverksjätten köpt Tropo, ett företag som tillhandahåller ett moln Application Programming Interface plattform.

Inga finansiella villkor avslöjades inte på någon affär.

Mer

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin