Cisco får Duke Energy för smart grid arbete

Cisco Systems verkligen inte har slösat bort någon tid att hitta högprofilerade partner för sina smarta Grid-teknik ambitioner. Nätverks jätte tecknat ett treårigt samarbete med Duke Energy enligt vilken det kommer att hjälpa elbolaget (som är Nordamerikas tredje största) konvertera sina befintliga leveranssystem i ett smart elnät som omfattar tvåvägskommunikationskapacitet.

Cisco hoppas att få övertaget i projekt som dessa på grund av sin förmåga att stödja vad det beskriver som “Internet Protocol-baserade öppna standarder.” I huvudsak genom att hjälpa verktyg undvika att placera en kostsam satsning på en egen infrastruktur som inte kan stödjas i framtiden. Cisco faktiskt kommer att fungera som en bit av tjänsteföretag på projektet, hjälper Duke Energy utvärdera smart grid programvara och teknik som kan vara lämpliga. Det blir också en bit av kakan när det gäller att installera “hem energihanteringsenheter.

Duke Energy projekt kommer att beröra Ohio, där företaget kommer att börja ett femårigt utbyggnad av 700.000 elektriska smarta mätare och 450.000 naturgas smarta mätare senare i år, Indiana, där det är eying 800.000 smarta mätare, och North Carolina, South Carolina och Kentucky .

Upplysningar: Observera att Ciscos globala partner affärsenhet hjälper till att betala en del av mina räkningar genom konsult- och kommunikationsprojekt, men jag har ingenting att göra med divisionerna arbetar på någon av dess teknik i den gröna sfären-annan än periodisk genomgångar och nyhetsmeddelanden som jag får tillsammans med resten av grön teknik journalistkåren.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera