Cisco ansikten knepigt fjärde kvartalet

Cisco Systems redovisar fjärde kvartalet tisdag och en analytiker säger kvartalet kan vara “den svåraste i minnet.”

Wall Street förväntar fjärde kvartalets resultat på 39 cent per aktie på intäkter på $ 10,31 miljarder enligt Reuters Thomson Financial. Men observatörer kommer att kamma igenom rapporten och hänger på kommentaren från Cisco vd John Chambers att få en läsning på teknik utgifterna.

Deutsche Bank analytiker Cobb Sandler summerar saker

Vi ser Ciscos FYQ408 (juli) som bland de svåraste i minnet som flera motsatta tvärströmmar, inklusive varnande kommentar från VD Chambers den 9 juli, göra prognoser aktieprisrörelser svårt. Vi tror styrka i datacenterprodukter (omkoppling, app acceleration) och geografisk balans uppvägde en svag finansiella tjänster vertikala.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Sandler har kontroll på Cisco livsmedelskedjan och hitta utsikterna blandade. Hög ROI utgifter – ansökan acceleration och datacenterkonsolidering – ger Cisco någon fart, men saker som företaget nätverk håller på att pressas ut. Sandler noterar också att Juniper, som rapporterade ett starkt kvartal, har vunnit några routing marknadsandelar med införandet av sin T1600 router. Lägg upp och du har en fjärdedel med luddigt amerikanska företaget utgifter som kan kompenseras av internationell försäljning.

Ett annat viktigt område att titta på Cisco är dess avancerad teknik och “övriga intäkter.” Denna kategori omfattar Ciscos telepresence redskap, som skulle gynnas av höga oljepriser och rese nedskärningar, och Web 2.0 applikationer som WebEx. Matthew Robison, analytiker på Pacific Growth Equities, säger “vissa Web 2.0 funktioner kan ges en relativt frisk utgifterna prioritet.

Morgan Keegan analytiker Simon Leopard bedömer att Chambers kommer att vara optimistisk på de långsiktiga tillväxtutsikterna för bolaget, men levererar en försiktig bedömning på grund av ekonomin. Den nuvarande konsensus intäkter uppskattning för räkenskapsåret fjärde kvartalet är $ 10,4 miljarder kronor, men kunde komma ner. Varför? Kinesiska telekomoperatörer inte spenderar – Kina är i stort sett stängas för de olympiska spelen – AT & T och Verizon investeringar är platt och det är oklart om CIO kommer att hålla utgifterna för sina nät. I själva verket, Merrill Lynch andra kvartalet CIO undersökningen visade att endast 3,8 procent av CIO sade att nätverksutrustning var en prioritet under 2008. Denna procentsats är en minskning från 8 procent under det första kvartalet. Denna bedömning kan inte vara bra för Cisco.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar