CES 2014: Året tekniken fick snygg

experterna ge dig fullständig täckning från 2015 International CES, och skura utställningslokalen golvet för de hetaste nya tekniska prylar runt.

Data återhämtning och kryptering, en varnande berättelse med ett lyckligt slut, Surface, BitLocker, och framtiden för kryptering, Microsoft Azure: Något sätt och var som helst du vill ha det

Oavsett anledning är det trevligt att se fler enheter som är snygga och funktionella dyka upp på CES, och inte bara de bling-lastad fodral och färgväxlings talare från tidigare år.

Tylt har erbjudit sina flatkablar, Y-formade dubbla laddare och den utmärkta trådlösa laddningsstället i ljusa färger för en stund. Innergie är att föra ut rött, svart, gul och blå versioner av sina utmärkta externa laddare (som pack i mer batterikraft än de flesta med hjälp av laptop-grade batterier) och även en röd version av sin nya kompakta bärbara laddare, och den lilla nya laptop laddare FINsix kommer att börja sälja mars kommer att ha en snygg röd metallhölje.

Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode gamble

Liten, röd, glänsande, den FINsix laptop adapter är mycket mindre och nättare än standardeffekt tegel

Netgear är pitching dess höga prestanda wi-fi Range Extender på spelare, men den röda och svart design är också ganska elegant om du måste lägga den bredvid TV: n. D-LINK visade upp prototyper av en wi-fi router storleken och formen av en kaffeburk, i flera färger.

De flesta fitness tracker ser ut som en stegräknare på en stor gummiband, Fitbit och övriga tracker beslutsfattare erbjuder banden i flera färger nu, men det är fortfarande sportigt utseende. För juni solexponering sensor, Netatmo kom fram till något som ser mycket mer ut som bijouterier, med en facetterad guld eller silver kristall genomborrad av små hål för solen sensor; du kan bära den på läderarmband eller klippt på som en brosch . Den medföljande appen mycket tydligt riktar sig till kvinnor, visar ikoner för en diskett solhatt och nyanser för att varna dig för att täcka upp på soliga dagar.

Prototypen “smarta smycken” som Cellini byggd för att visa upp CSR Bluetooth chipset är lite mer unisex, en metall sten på en flätad läderrem som blinkar i olika färger för att visa iOS 7 anmälningar.

Om du inte vill att en gadget på handleden, vad sägs om runt halsen?

Simplehuman förstoringsspegel är avsedd för kvinnor också, eftersom det nära till dagsljus vit lysdiod som tänds automatiskt när du närmar dig det är bra för makeup. Men det skulle vara lika praktiskt för män som vill se klart att raka, särskilt med den nya mindre modell – och en med ett väggfäste, som fortfarande laddar via USB så att du inte behöver oroa sig för kabeldragning det.

Den Stelle ljud kopplingen definitivt riktar sig till kvinnor, det är en Bluetooth-högtalare undangömt i en glänsande koppling handväska i färger från guld, silver och koppar till turkos, rött och ormskinn. Det är roligt och flickaktigt – och det låter bra också. Eller finns det ljud pelare, som kommer i en rad olika mönster och mönster så att du kan matcha din inredning, från borstad metall till brun och-beige mönster som ser ut som om de kommer från Burberry eller Gucci.

En högtalare – i en handväska ….

La Cie har också skjutit lagring i eleganta franska designs för några år. I år kommer det att ha två sfäriska USB 3-enheter. Den ena är en glänsande silver klot du måste hålla polering fingeravtryck av, men vi älskar Cubulto, som har en guld metallbas och gummerade toppen, dra bort spetsen för att avslöja USB-kabeln eller tryck upp för att göra tippa den över och sedan studsa tillbaka upprätt som en Weeble. Du kan lämna Cubulto ut och berätta för alla att det är modern konst och de skulle aldrig antar att det är 16 GB super lagring.

Cubulto: konst eller 16 GB USB 3?

När du går hallarna på CES finns det fortfarande gott om störande konstruktion, som pyramiden sänglampa som har en farao huvud urholkad det för ljuset att lysa eller violin klockan (ja, det är en klocka gjord av en violin ), men i år är det mycket lättare att hitta prylar som ser snygg och fungerar bra.

Och det är klart att “design” är inte längre synonymt med Apple vit polykarbonat eller Apple fräst aluminium heller. Du kan plocka kit för att samordna med en röd Lumia om du vill. Eller så kan du få en av den begränsade upplagan allt-i-ett-datorer dekorerade av konstnärer för koreanska tillverkaren Moneual med färg, kontorstillbehör eller omsorgsfullt tillämpas hand klipp metallblommor.

3D blommor representerar koreanska arkitektoniska stilar

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Vidare läsning

Apples misslyckades mode chansning