CES 2013: Affärs vinkel

C får stå för konsumenter, men mycket av den teknik som visas på CES 2013 kommer att hamna i affärer. En del av denna hårdvara kommer att smyga in större företag som en del av BYOD (Bring Your Own Device) politik (antingen officiellt eller inofficiellt), medan andra produkter har en bestämd liten affärsfokus. Med sin blandning av företag och konsumenter, är CES en idealisk plats att förhandsgranska nya verktyg och tekniker som kan förändra ditt sätt att arbeta – från mesh-nätverk LED glödlampor till leksaksrobotar som lär programmering. Här är alltså ett urval från de många tusentals teknik på tanke på årets Las Vegas händelse.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen, hårdvara, Top tillbehör för din MacBook (september 2016), Socialt företagande, Top 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år, hårdvara, Top 25 tillbehör till din MacBook

iPad POS kiosk, Kliv in i en coffee shop och du kommer förmodligen att betala via iPad och torg. Det är allt mycket bra för butiken, eftersom det är en metod som är betydligt billigare än en traditionell point-of-sale (POS) system, men det är inte den säkraste av metoder, och kunderna kan vara försiktig med det. Så Mac och iOS tillbehör leverantör Griffin Technology har kommit upp med (US $ 299- $ 399) Kiosk Retail, ett nytt iPadfall utformad för att vända den välbekanta tabletten i en fullvärdig POS kiosk, komplett med en inbyggd i krypterad magnetisk kortläsare . Det är robust och kan knytas till en kassa, samt programvara från ShopKeep.com som kan hantera alla dina transaktioner och hantera ditt lager. Det finns också stöd för andra användningsfall, som hantering av restaurangbokningar – allt du behöver är rätt programvara.

Multidock laddstationen, en annan Griffin iPad tillbehör som visas på CES är en multi-docknings laddstationen. Med iPads blir allt vanligare i företag, hantera en flotta av enheter kan vara ett problem. Använda (US $ 699,99) Multidock, upp till 10 enheter kan laddas och synkroniseras på en gång, liksom kontrolleras med hjälp av Apples iPad konfigurationsverktyg. Det finns också en låsbar säkerhets bar som minskar risken för hanterade enheter stjäls under laddning. Det är inte bara för iPad: USB-laddning anslutningar innebär att du kan också ladda Android-enheter – även i det här fallet är begränsad till att bara använda Multidock som en laddningsstation.

Säker delning och surfar fil, iTwin hårdvaru-krypterad fildelningsverktyg har funnits ett tag. Du tar ett par iTwin USB-minnen och lämnar en i datorn hemma eller på kontoret, bär den andra med dig för säker fildelning. Inga data lagras på den andra nyckeln: det sätter helt enkelt upp en säker anslutning till ditt hem / kontorsdator för att komma åt dina filer.

2013 lanseringen av iTwin Connect tar begreppet flera steg vidare, lägga till stöd för fjärrstyrning, för VPN-anslutningar till ett företagsnätverk och för att få tillgång till offentliga internetförbindelser via en iTwin värd VPN.

Genom att använda samma grundläggande teknikerna som den ursprungliga fildelnings iTwin, två USB-minnen utgör grunden för en säker nätverksanslutning mellan din stationära dator och din bärbara dator: iTwin dirigerar anslutningen, och som nycklar delas mellan USB-minnen, dina anslutnings lämningar privat. Du kan komma åt filer och program, och använder Windows egna fjärrskrivbordsverktyg, kan du köra program utan data lämnar företagets nätverk.

Resultatet är en spännande svar på många av de frågor som kastas upp av BYOD. Det finns minimal företagsledning som krävs, men den ökade säkerheten gör det lättare att motivera att ge anställda tillgång till filer och program från hemdatorer eller på resande fot.

Elektroniska bindemedel, brittiska företaget Global Graphics är kanske mest känd för sina PDF-verktyg. Det nyligen lanserade gDoc Binder, ett verktyg för att hantera och dela dokument. Designad för att sammanställa och hantera stora samlingar av dokument (särskilt de som genereras i rättsfall och e-discovery), är gDoc Binders lätt att använda och anpassa, med en uppsättning API: er och en butik för förlängningar och mönster bindemedels. Bindemedel kan innehålla dokument i de vanligaste formaten, och kan nås native inifrån ett bindemedel, så att du kan redigera ett Word-dokument i Word eller Excel i Excel, samtidigt lagrar dem i ett format som kan läsas på stationära datorer och Windows 8 tabletter.

Windows 8 tabletter och konvertibler, Microsoft använde offsite möten på CES att avslöja mer information om sin x86-baserade, Surface med Windows 8 Pro, tablett, men det var inte riktigt på händelsen. Det hindrade inte CES vara full av Windows 8 tabletter, med ny hårdvara från alla de stora PC-leverantörer. Den största splash, men kom från Lenovo, som rullas ut flera nya touch-enheter. Den 27-tums, Ideacentre Horizon Table PC, fick mycket av pressen, med sin lie-flat, flera användare samarbete touch-gränssnitt (perfekt för företag och för utbildning), men vad som verkligen fångade vår uppmärksamhet var hybrid tablett / ultrabook ThinkPad Helix.

Beskrivs av Lenovo som en “rip och flip” enhet, är Helix en 11.6in. Tablet PC med ett tangentbord docka. Det blandar penna och touch input, och har separata batterier i skärmen och tangentbordet ger upp till 10 timmars batteritid, enligt Lenovo. En Core i5 eller i7-processor innebär att det finns gott om hästkrafter, och den lätta penna är liten och bekväm – medan pekskärmen innebär att du kan mixa och matcha penna och finger input i tablet-läge. Lenovo har designat Helix att passa in i Keyboard Dock antingen konventionellt eller utåt, så att du kan använda dockan som ett stativ samtidigt presentera eller titta på en video.

Extern HD med snabb cache, Företagen genererar allt mer data, vilket innebär att lagring – och särskilt snabb lagring – är allt viktigare. Även om solid-state diskar (SSD) ger bärbara och stationära datorer en hastighetsökning, backup och utökad lagring fortfarande förlitar sig på konventionella spinn diskar. Disk cachar kan påskynda saker, men förbli små och är ineffektiva när man arbetar med dagens stora uppgifter.

Buffalo Technology har gått ett steg längre, lägga 1 GB DDR3-minne till den senaste externa enheten, Drive DDR. Med en USB 3.0-anslutning och åtminstone 1 TB disk kapacitet, är det ett snabbt sätt att lägga till låg kostnad, lagring med hög hastighet till en dator eller en liten server. Hastigheter är jämförbara med SSD, även om det finns en varning som du måste fylla i alla cachade skrivningar innan du stänger enheten ned – som tar cirka sju sekunder, så kanske du vill ansluta enheten till en UPS för att skydda viktiga data. Priserna för Drive DDR är US $ 119 för 1TB, $ 149 för 2 TB, $ 189 för 3TB.

1TB flash-enhet, om du har en hel del uppgifter att flytta från plats till plats, kan nätverk vara långsam och thumbdrives är ofta små – 32GB och 64GB är vanliga nog, men något mer är sällsynt. Senare under Q1, men minnes specialister Kingston kommer att avslöja en massiv ny 1TB thumbdrive – en som rymmer massiv lagring i en volym som inte mycket större än en vanlig USB 3.0-enhet (även om det är stor och tung nog att inte falla ur fickan eller lämna på coffee-shop tabell).

Datatraveler HyperX Predator hårdvara vi såg på CES var fortfarande en prototyp, men vi skulle kunna använda den med standard bärbara datorer – och med en Microsoft Surface RT tablett (se nedan). Prissättningen är fortfarande en bit bort, men med över 900GB av användbara lagring, är det troligt att vara ett idealiskt verktyg för att flytta stora databaser externt.

Kingston visade också upp en USB 3.0-enhet speciellt utformad för Microsofts nya Windows To Go funktion, en del av, Windows 8 Enterprise. Byggd med hjälp SSD delar och styrenheter, och konfigureras som en fast enhet, är DataTraveller arbetsyta enheten syftar till att ge dig den prestanda du behöver när du kör Windows från ett flashminne på en hemdator.

Snabb, hanterbar och säker Wi-Fi, det är en sällsynt företag som inte behöver uppkoppling och SMB hamnar ofta med hjälp av konsumentkvalitet DSL-nät och Wi-Fi-routrar för att ansluta till sina kunder. Det är en metod som sparar pengar, men ofta lämnar nätverk osäkra och ohanterliga. En ny generation av routrar blandar molntjänster och höghastighets hårdvara, lägga lättanvända hanteringsverktyg – och i vissa fall, en programmeringsmodell som gör att lägga till nya funktioner till ditt nätverk så enkelt som att besöka en butik på nätet.

NETGEARs senaste trådlösa routrar tillhandahåller stöd för den nya, 802.11ac, standard, vilket ger dig hög hastighet trådlöst plus möjligheten att arbeta med den senaste fiber-to-the-skåp infrastrukturen via PPPoE-anslutningar till bredbandsleverantörer VDSL gateways. De nya enheter stöder också strålar för förbättrad räckvidd och minskad interferens. Men vad som gör dem idealiska för SMB-nätverk är Netgear molnbaserade Genie plattform: detta ger en grafisk bild av ditt nätverk och låter dig snabbt kontrollera åtkomst och service, samt erbjuder en QR-kod konfigurerade trådlösa VLAN för kunderna att ansluta till internet utan att röra dina nätverksresurser.

Den relaterade Genie + tjänsten tillför appar från tredje part till routern, tillhandahålla verktyg för ytterligare övervakning och nätverkssäkerhet, samt nya funktioner som moln backup och lagring. Genie + är en utvecklingsplattform, så att du kan ladda ner SDK och skriv nätverk programvara. Netgear certifierar programvara innan den publiceras på Genie + butiken, så att du kan vara säker på att det inte kommer att tjuvlyssna på känsliga uppgifter – särskilt som du kommer snart att kunna använda deep packet inspection, vilket gör SMB routern en väsentlig del av företagets säkerhetsarkitektur.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Topptillbehör till datorn (september 2016)

Topp 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år

Topp 25 tillbehör till din MacBook