CES 2011: HP Envy 17 gaming laptop får Sandy Bridge-processorer, AMD: s nya Mobility Radeon 6850M-grafik

HP: s Envy 13 bärbara dator kan inte ha varit en stor framgång, men dess storebror har just uppdateras i tid för CES. Envy 17 gaming laptop nu kommer att innehålla de senaste Intel-processorerna och AMD mobila grafik, tillsammans med en HP-funktion som är nytt för denna modell.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Förutom att erbjuda Intels nya Sandy Bridge-processorer (inklusive Core i7-2630QM CPU), är Envy 17 en av de första bärbara datorer som ska tillkännages som är med hjälp av AMD: s nya Mobility Radeon HD 6000-serien grafik – i synnerhet Radeon HD 6850M kort. Det kan också innehålla upp till 6GB RAM och 2 TB hårddiskutrymme.

Efter att ha introducerat sin Coolsense-teknik i sin dm3 ultraportabla, har HP nu fört det till en stor, makthungriga bärbar dator som kan använda den. Coolsense kombinerar hårdvara (särskilt ventiler som är strategiskt placerade för att maximera luftflödet) och programvara för att automatiskt justera kylning beroende på hur du använder datorn.

Tyvärr har HP avslöjas inte prissättning eller tillgänglighet för den uppdaterade Envy 17, men det låter som om det är värt att vänta för att se hur väl detta riktmärken med de nya delarna.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand