CeBIT: Nya Zeeland CIO ser problem 2.0

Nya Zeelands regering CIO (Chief Information Officer) Laurence Millar har varnade australiska motsvarigheter om rusar för att omfamna Web 2.0-teknik, med hänvisning till oro över innehållets kvalitet och offentliga angrepp.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Millar sade Nya Zeelands regering var “försiktigt entusiastisk” om den andra generationen av webbteknologier, men hade identifierade problemområden för styrning.

Ofta kallad den sociala webben “, Web 2.0-teknik som bloggar möjliggör generellt samarbete och diskussion på nätet.

Medan beskriver sig själv som en Web 2.0 “troende”, Millar var bekymrad över den dynamiska karaktären av innehållsproduktionen.

Det kan bero på att jag är en boomer, men jag är orolig av det faktum att det fortsätter att förändras. Jag undrar om detta är faktiskt den andra ankomsten av postmodernism “han,? Sa.

“Jag undrar om Beethoven skulle ha skrivit en symfoni i en Web 2.0 världen?” han frågade.

Den verkställande tilltalade deltagare i en regering forum under CeBIT Australien 2007 i Sydney.

Millar sade att han var orolig för att Web 2.0-teknik kan resultera i “fördumning” innehåll, och att den snabba eld karaktär produktionen kan innebära en förlust i innehåll, kvalitet.

Hans kommentarer kom bara en dag efter Australien särskilda minister Gary Nairn talade upp möjligheten av Web 2.0-teknik för regeringen, som bloggar.

Dessa var dock ett annat problemområde för Millar. Han citerade missbruk natur samtal om vissa bloggar.

Hur kan vi se till att vi får rätt beteende?

“Vi har några mycket obehagliga beteende som sker i den globala byn”, sade han.

Enskilda Nya Zeeland statligt anställda hade nyligen varit föremål för attacker av bloggare, enligt Millar.

Vad vi har är anonyma bloggar med inlägg om enskilda statligt anställda att göra några ganska otrevliga påståenden om dessa människor … vi vet inte vad jag ska göra åt det.

“Så jag tror som du får ett globalt sammanlänkade global by, etik och beteenden som vi förväntar oss att se det är inte nödvändigtvis kommer att äga rum”, tillade han.

Ett tredje problemområde var ägandet av sådana diskussioner. Millar sade regerings diskussioner alltmer mot nätet, men han var orolig för att detta, överförs ägandet av diskussionen i media ägare, med hänvisning till News Corp ägande av Myspace som ett exempel.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst