CeBIT gröna gambit faller på tomma salar

Europas största IT-mässa gick grön i år – problemet var att det inte fanns många människor runt för att märka.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

CeBIT 2008 var en nedbantad, allvarlig angelägenhet, skära ner till sex dagar från sju. Tidigare spretande utställningar var corralled i ordning efter tema och publicitet stunts förvisad till helgen som nu kommer i slutet av showen, inte mitt.

Tanken är att vända krympande utställare och besökare intresse i en dygd genom bristen på gadgety distraktioner för att skapa en affärsmässig arena där ledningspersonal kan gå vidare med mötet, hälsning, och checkar ut konkurrenterna.

Resultatet blev en atmosfär fri från kaos tidigare år, men också saknar spänning, gjutning en känsla av desertering över de stora mäss grunder i nordtyska staden Hannover.

“Vi bestämde oss för att göra produktlanseringar globalt på CES”, säger Michael Langbehn, ansvarig för PR och marknadsföring i Tyskland för elektronik tillverkare Panasonic, med hänvisning till de stora årliga Consumer Electronics Show hålls i januari i Las Vegas.

“Då är det IFA, vilket är ett måste”, tillade han. IFA är augusti / september konsument prylar mässan i Berlin som har dragit elektronik beslutsfattare och den tyska allmänheten borta från CeBIT.

“Och sedan överväga BRIC-länderna, som också har sina egna mässor som växer.”

Liksom de flesta utställare som fortfarande väljer att komma till CeBIT – i år finns det 5845 av dem, fem procent ner från förra året – är Panasonic använder CeBIT att förklara sina mindre glamorösa affärssystemprodukter till potentiella kunder.

Diskussion av “lösningar” av alla slag – vertikala, digital, och säkerhet – flödade på mässan.

Cisco var en av de få att prata om de problem som kräver dessa lösningar som lanserade en ny Internet-router för att komma till rätta med ett uppsving i månadsdata skickas över Internet till 29 exabyte år 2011 – vilket motsvarar 144 gånger hela världens trycksaker .

CeBIT arrangörerna förklarade temat för årets show att vara miljön och byggt en “grön by” för att hysa företag sysslat produkter för att öka företagens energieffektivitet och minska giftigt avfall.

CeBIT går grönt – Big Time “var den viktigaste rubriken i den officiella CeBIT News på onsdag, som erkänner att” grön IT “är en trend omöjligt att ignorera som både energikostnader och klimatförändrande koldioxidutsläpp skjuta i höjden.

Microsoft chief exec Steve Ballmer, den i särklass högsta profil talare på CeBIT, överensstämde med utvecklingen genom att tillkännage ett avtal med tyska energileverantören Yello Strom för teknik för att visa elförbrukningen på en hemdator.

Men de flesta journalister var bara intresserad av frågesporten honom på Microsofts kampanj för att köpa Yahoo.

Miljö grupp Greenpeace lovade en hård titt på de gröna påståenden om elektroniktillverkare, som drivs mer av ett behov av att minska kostnaderna än en önskan att rädda planeten.

Vid en glest deltog presskonferens, pekas ut produkter från Apple, Sony Ericsson och Nokia för beröm samtidigt varnar: “Det räcker inte bara att erbjuda en grön dator för trädkramare.”

Greenpeace “kunde göra bättre” dom på branschen – efter en gadget undersökning starkt begränsad av tillverkarnas vilja att samarbeta – kan tillämpas på de nya koncept CeBIT som helhet.

CeBIT fortsätter i Hannover till söndag.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst