Capgemini, VMware laget på moln orkestrering

Surr bygger kring moln orkestrering plattformar som hjälper företag att hantera molnapplikationer och tjänster mer holistiskt inom hela IT-infrastrukturen. Ett annat exempel på aktivitet kring detta koncept kom i mitten av januari, med nyheten att den globala konsult- och outsourcing Capgemini är en sammanslagning av ännu närmare med infrastruktur moln och virtualisering företaget VMware än den har i det förflutna.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Faktum är att två till synes samarbetar på lösningar som kombinerar Capgeminis befintliga moln orkestrering plattform med VMwares primära teknik kring detta: VMware vCloud Automation Center, vCenter Operations Management Suite och VMware IT Business Management Suite.

En hög nivå Målet med detta samarbete är att förbättra provisionering, dataskydd tjänster och andra processer som sträcker sig över flera tjänster och tillämpningar, och som överensstämmer med politik som fastställts av organisationen. Detta pekar på utveckling av tjänsteportaler (eller, om du föredrar, en intern förmedling) där lag från hela ett företag kan få tillgång till eller välja IT-tjänster som har kontrollerats eller integreras för att möta företagets specifikationer. Samma plattform kommer att ge både ekonomiska och IT-chefer med statistik som är användbara för att förstå konsumtionsmått, liksom för att organisera fakturering.

För att stödja en globalt sammanlänkade arbetskraft, molnlösningar som är effektiva, effektiva och få realtidsaffärs insikter är avgörande “, säger Raf Howery, Senior Vice President och chef för Infra strategi och ekosystem, Capgemini, i ett uttalande.” Utöka vår VMware partnerskap med introduktionen av vår nya affärsmolnlösning är en viktig del av vår moln orkestrering strategi, så att företag att bättre hantera komplexiteten i sin IT-omvandling resa. Det gör det möjligt för dem att övergången till molnet med större flexibilitet och enkelhet och för att få resurser över arvet, offentlig, privat eller hybrid miljöer. De kommer att se en omedelbar påverkan på verksamheten.

För dem som vill höra mer om det utökade relationen, är några ytterligare detaljer ges i marknadsföringen videointervju mellan VMware vd Pat Gelsinger och Patrick Nicolet, chef för infrastrukturtjänster för Capgemini

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar