BYOD: “Jag tror inte att vi kan sätta anden tillbaka i flaskan”

NEW YORK “Ta din egen enhet” kan vara en term nu bekant med många, men det betyder inte att det är något mindre hårig för ett företags IT-organisation.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Det är konsensus av tre tekniska chefer-Fujitsu America CIO Tim Branham, VeriSign CSO Danny McPherson och BlackBerry Security VP Scott Tozke talande här i morse vid toppmötet i Bloomberg Enterprise Technology.

Deras diskussion med Bloomberg News reporter Michael Riley sträckte ett antal ämnen, nedan är en förkortad version av utbytet, redigeras och kondenseras för tydlighetens skull.

Branham: Explosionen av alternativ för mina användare har tvingat vår organisation för att se hela tiden på hur man bättre stödja våra användare. Hur kan vi ge dem detta val, men skydda vårt företag, data, kultur, sätt att göra affärer? Det är val som är driven [BYOD antagandet].

Ta Fujitsu huvudkontor i Tokyo, Japan, till exempel. Det är en äldre organisation, och först nyligen har de släppt e-post till personliga och mobila enheter-på grund av kultur. I Nordamerika finns det helt olika förväntningar. Det förväntas att ta emot kommunikation i ett antal olika sätt.

McPherson: Varje enhet i ett företag, eller program som används för företagskommunikation, är under försyn av regelverket som vi är fånge. Varifrån kommer dessa data att leva? Vad är överföringsmekanismer? Den största balans är att hjälpa människor att arbeta säkert och mer effektivt än min dotter i skolan.

Totzke: Post-2008, det var lite av en ekonomisk drivkraft-ett sätt att pressa kostnaderna ut av verksamheten. Men det finns nu enhet mångfalds ge den anställde verktyg för att göra sitt jobb, och ett generationsskifte sak, Millennials i arbetskraften som har vuxit upp med teknik och räknar med att använda verktyg hur de vill, när de vill. Hur hanterar du det? Kontrollera det? Undvik att placera ditt företag i en position där du [i strid med] lagkrav eller förlora en konkurrensfördel?

Industrin behöver flera lösningar över flera plattformar. Det är en utmaning – det finns ingen konsekvent bar hela plattformar för säkerhet och hanterbarhet.

Branham: Vi behöver skiktade produkter för att skydda oss. Det måste finnas vissa kontroller på plats för att minska vår egen risk.

[På Fujitsu] vi använder OS standarder, men vi ge vägledning. Vi vet att det finns luckor. Vi kommer att peka dem mot BlackBerry, Android, Apple-enheter. Vi vill ge dem goda praktiska råd och peka dem till de rätta verktygen. Men vi kommer inte att säga att du kan bara använda Android eller BlackBerry. Det sätter oss tillbaka i början.

McPherson: Vi ger enheter ut. Vi har mobila verktyg applikationsförvaltning. Det finns ingen förväntan om integritet på dessa enheter, eller att de äger något på den enheten. Det är därför vi ger dem.

Vi gör stormsteg nu men vi är verkligen [i början] med vad vårt juridiska team är bekväm med. Flytta försiktigt och medvetet.

Totzke: Vi har en riktigt komplicerad juridisk landskap växer fram kring hur man undersöker en enhet. Hur ska vi hantera detta i praktisk mening, bortom tekniken?

McPherson: Det finns en hel del utmaningar som måste övervägas.

Precis som våra datorer och servrar, antar vi dessa enheter kommer att äventyras. Hur gör du får tillgång till värdefulla resurser för att skydda företaget?

Branham: Vi trodde alltid att BlackBerry gjort de mest säkra enheter. Men Android och Apple [är mycket populär], och så måste vi minska det.

Totzke: Det är användningen av konsumenttjänster i företaget sammanhang, som att använda Siri att diktera ett dokument. Varifrån kommer dessa data att leva? Dessa tjänster blir en del av vad alla dessa enheter har. Det finns en enorm risk som går längs med BYOD. Jag tror inte att vi kan sätta anden tillbaka i flaskan. Men konsumenttjänster ändra vår riskprofil. Och den risken ökar.

Konsumenten bryr sig om frånvaron av säkerhet som den påverkar dem, men det är inte riktigt i minnet. För oss är det verksamhetskritisk. Vi måste ändra från “nej” – stänga saker, stänga av funktionalitet – och förvandla det till en aktiveringsfunktion. Det är en annorlunda tänkesätt än vad vi har sett under de senaste fem eller sex år.

Branham: Min användarbas är förmodligen 150 procent på enheter-om de verkligen vill ha mer än politiken kommer att göra det möjligt, kommer de bara har en annan enhet som inte har tillgång till företagstjänster. De är OK med att separation. Men för bara bär det enda enhet, kommer det att vara en kombination av politik, [polis] och medvetenhet.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst