Bunnings: snabb IT är bara början

Efter erövra hem och hårdvaran på marknaden, har Bunnings vänt fokus mot redeveloping sina IT-system till sina massiva krav lager databas.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

(Skruvar bild av Martin Pettitt, CC2.0)

John Olszewski, Bunnings “infrastruktur grupp och arkitektur chefen talade till webbplatsen Australien på Oracle Openworld 2010 om företagets IT omvandling framsteg.

När Bunnings Group startade ursprungligen förbättra sin back-end 2005, hade det anses att lägga till flera servernoder för att hantera verksamhetens IT trafik. Istället stack den med en enda IBM låda, påskynda projektets inledningsskedet.

Det var de första dagarna av RAC [real application cluster] och vi var inte bekväm med limnings gränserna för vad vi såg “, sade han.” Vi fick en stor låda, som låter oss leverera projektet snabbt.

Men Bunnings upptäckte snart gränserna för sitt enda box plan.

“Under vår migration, vår verksamhet växer ganska snabbt … vi hade några ganska intressanta kapacitetsfrågor,” Olszewski återkallas.

I början av 2009 Bunnings hade beslutat att bryta upp lådan, och begrundade sitt nästa drag genom att observera hur andra Oracle kunder närmade sig en liknande problem.

En sex-månaders projekt såg Bunnings “webb- och affärsapplikationer flyttar till en ny Oracle driven serverkluster, lämnar både online bearbetning och rapportering transaktion databaser på gamla IBM box-systemet. Flytten innebar att Bunnings kunde svara på lager frågor vid en sub-andra takt.

“Vi kunde segment vår arbetsbelastning efterfrågan med olika avstämbara krav”, säger han, som gjorde det möjligt för företag att få tillgång till en gemensam databas för både central personal applikationer rapportering och alla trådlösa lagerhantering enheter som kör i mer än 220 butiker.

“Vi övergår från en teckenbaserat system som används COBOL och Telnet, och det är ganska svårt att få en webbapplikation för att köra så fort”, sade han.

Olszewski och hans huvudsakliga motsvarighet arbete med ett team av mer än 200 IT-proffs för att hålla data och kommunikation kör för mer än 30.000 lagmedlemmar på över 270 affärsställen spridda över Australien och Nya Zeeland.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec