Brittisk tonåring rensas i “e-post bomb” -fallet

I Wimbledon Magistrates Court i London, häradshövding Kenneth Grant styrde onsdag att tonåringen inte hade brutit CMA, under vilket han åtalades. Svaranden, som inte kan namnges av juridiska skäl, anklagades för att skicka 5 miljoner e-postmeddelanden till sin tidigare arbetsgivare som orsakade företagets e-postserver för att krascha.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Tonåringen hälsade nyheten med lättnad, även om ett överklagande från åtal är fortfarande möjligt. “Jag känner mig väldigt glad. Detta har pågått i två år. Just nu är detta inte längre hänger över mitt huvud,” tonåringen berättade webbplatsen Storbritannien.

CMA, som infördes 1990, inte särskilt omfatta en denial of service som ett brott, något vissa medlemmar av det brittiska parlamentet vill förändrats. Men det förbjuda uttryckligen “obehörig åtkomst” och “obehörig modifiering” av datormaterial. 3 § lagen, enligt vilken svaranden åtalades, oro obehörig datamodifiering och manipulering med system.

En denial of service är en i vilken en ström av förfrågningar om information skickas till en server, vilket innebär att systemet på knä och gör det svårt att nå.

Svaranden kallades inte in i vittnesbåset under rättegången, så det var aldrig bekräftat om en attack hade ägt rum. Den försvarare hävdade att skicka en flod av oönskad e-post inte utgjorde obehörig åtkomst eller modifiering, som riktade företagets e-postserver inrättades för att ta emot e-postmeddelanden.

Domare Grant berättade domstolen att “datorn världen har förändrats avsevärt sedan 1990 handling” och att det var lite prejudikat att gå tillbaka till. Han härskade då att denial-of-service-attacker inte var olaglig enligt CMA.

I ett skriftligt beslut, konstaterade domaren Grant: “I detta fall, orsakade de enskilda e-postmeddelanden som ska skickas varje orsakade en ändring som var i varje fall ett” godkänt “ändring Även om de sändes i bulk resulterar i överväldigande av. server, är effekten på servern inte är en modifiering adresseras av avsnitt 3 (av CMA). ”

På den smala frågan om en behörig eller obehörig modifiering, drog jag slutsatsen att ingen rimlig domstol kunde dra slutsatsen att modifieringen orsakas av e-postmeddelanden som skickas av svaranden otillåtet enligt avsnitt 3 “, tillade Grant.

Peter Sommer, ett expertvittne för försvaret, som kallas för lagen ses över mot bakgrund av försöket. “Detta är ett intressant resultat, vilket understryker behovet av att reformera CMA,” Sommer, en senior forskare i London School of Economics “Information Systems avdelning, sade.

Tom Espiner av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning