BriefingsDirect SOA Insights analytiker på virtualiserings trender och roll IT-drift effektivitet för SOA

R ead en fullständig utskrift.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Den senaste BriefingsDirect SOA Insights upplagan, vol. 24, ger en rundabordssamtal och dissektion av tjänsteorienterad arkitektur (SOA) -relaterade nyheter och händelser, med en panel av IT-analytiker. I det här avsnittet, våra experter undersöka virtualiserings trender genom förvärvet i sommar av XenSource av Citrix. Vi diskuterar också $ 1,6 miljarder köp av Opsware av HP som ett sätt att analysera IT-management, automation och drift, samt påverkan på SOA.

Gå med noterade det branschanalytiker och experter Jim Kobielus, chefsanalytiker på Current Analysis, Neil Macehiter, forskningschef vid Macehiter Ward-Dutton, Dan Kusnetzky, chefsanalytiker och vd för Kusnetzky gruppen, Brad Shimmin, chefsanalytiker på Current Analysis, Todd Biske , öva Enterprise Architect för ett Fortune 500 företag (tidigare med MomentumSI), JP Morgenthal, VD för Avorcor, och Tony Baer, ​​rektor på onStrategies. Vår diskussion är värd och modereras av mig, Dana Gardner.

Här är några utdrag

På virtualisering och Citrix-XenSource

Virtualisering är definitivt något som organisationer tittar på just nu. För kunder jag har arbetat med, det har varit en mix. Vissa är verkligen försöker att omfamna det på serversidan och utnyttja det just nu. Andra tittar på eventuellt använda den på skrivbordet för utvecklare, när de behöver för att få en specifik utvecklingsmiljö, men det är definitivt i människors sinnen idag. Så skulle jag definitivt klassificera det som i förteckningen över strategiska initiativ som företagen tittar på och bestämma hur man använder korrekt.

Det intressanta XenSource är att det ansetts vara den ledande, framväxande alternativ till VMware. Det virtualiserar huvudsak maskinen till en något mer infödd metod än VMware. Det är en mycket intressant förvärv eftersom Xen har haft en relation med Microsoft, där den får tillgång till Microsofts virtualiseringsteknik, och det fyller också en viktig lucka för Citrix …. Microsoft kommer fortfarande att behöva något sätt att interoperera sin hypervisor med Linux-miljö . Så även om sambanden kan förändras något i det långa loppet, det kommer fortfarande att vara någon form av teknik dela här.

Den XenSource förvärv av Citrix är bra för Microsoft, eftersom det tillåter Microsoft att köpa lite tid tills Viridian är klar. Ett år från nu, kan Microsoft säga, “Oh yeah, vi har inte Viridian redo ännu, men titta på detta. Två av våra främsta virtualiseringspartner har fått ihop till fältet en allt mer omfattande virtualisering produktportfölj, som är integrerad eller kommer att integreras ganska tätt med Viridian när det kommer ut. “Så vi hör Microsoft säger,” gör vi inte har det alla tillsammans i dag, men vi har partners som kan ge dig en fylligare virtualiseringsportfölj att konkurrera med EMC / VMware. ”

Om vi ​​tittar på Citrix portfölj är varje enskild bit, tjänst eller produktutbud matchas av något Microsoft driver nu. Det är i huvudsak innebär att Microsoft försöker att förvärva företag som Citrix har och sakta ut Citrix från rampljuset och iväg till sidan …. [Citrix] behövs en bredare strategi, en som inte fokuserade enbart på tillgång mekanismer. Förvärvet av XenSource ger dem en bredare berättelse.

Om vi ​​tittar på just den uppfattning om vad XenSource gjorde med deras bearbetning virtualisering säkerhet, i synnerhet deras senaste tillkännagivande av partnerskap med Symantec för Veritas Storage Foundation programvara som ska ingå i XenEnterprise, kunde man se att Citrix börjar få en mer top -till botten virtualiserings historia än de var tidigare. Så, från en produktportfölj anser verkar detta förvärv att göra någon mening.

Vi har arbetat med frågor om Microsofts plattform för en lång tid kring resurshantering, där vi kämpar med SQL Server och andra applikationer eller resurser, och var och en har olika minneskraven. Detta virtualiserad miljö gör att vi kan fokusera på att ge vår ansökan 100 procent av resurserna, och därmed aldrig slut på saker som TCP / IP-uttag eller med minnes stryk fel bromsa trådlös kommunikation, vilket är avgörande för webbtjänster gör sitt jobb. Så, det har en stor inverkan på produktionsmiljön.

Detta är en riktigt intressant förvärv som kommer att hjälpa XenSource åtminstone få mer sinne andel i företaget. Företagen har naturligtvis massor av Microsofts investeringar i alla sina skrivbord. Det finns en god chans att stora företag har gjort betydande investeringar i Citrix samt, om de har något behov av fjärråtkomst till sina system, terminaltjänster, etc. Det kommer att öppna upp till några fler miljöer för att lägga till i den här virtualiseringskapacitet för organisationer som fortfarande var osäker på vad du ska göra med öppen källkod. Det är en bra sak ur det perspektivet.

På datacenter sida, löftet att det finns bättre resursutnyttjande. Som sagt, om du verkligen vill komma in i det, kan du hitta ett sätt att stämma Microsoft. Men jag har en sys admin arbetar i en av mina klienter som kämpar med detta 3GB initiering parameter. När han uttrycker det på ett sätt, blir en app hit när han sätter den där. När han inte lägga den i, få andra appar hit. Men min [virtualiserade] fungerar bra.

Detta är ett klart fall av var du gå ut och få ytterligare ett operativsystem licens och sätta detta i varje ansökan och i sin egen virtuell maskin som körs på en fyrvägs eller åtta-vägs Intel Duo Core 2 maskin – de kör en Storage area Network (SAN) – och du har en av de renaste, mest högpresterande miljöer jag någonsin sett.

SOA är i själva verket skärper denna fråga, på grund av behovet av diskreta tjänster som körs med sina egna hästar och sin egen makt …. Vad virtualisering gör är låter dig ställa upp som kontrolleras stack på din server och inte behöver oroa sig för bryta ner den vägen, eftersom det sitter i sin egen virtuell miljö.

På HP-Opsware och SOA operativa effektivitet

Om du börjar komma in i automationsutrymmet är HP-Opsware affären uppenbarligen mer intressant. Det finns en naturlig koppling mellan virtualiserings utrymme och en del av rörelserna i förvaltningen utrymme.

När du verkligen anamma SOA, du kommer att avsluta med mer rörliga delar för en given lösning. Och på så sätt kan du skapa denna hantering utmaningen att allokera resurser för var och en av dessa enskilda tjänster som har sin egen livscykel. Det finns en naturlig möjlighet att röra sig mot servervirtualisering att göra det, så att du kan få dina armar runt det hela koncept. Där jag har varit besviken i förvaltningen utrymme, var dock att vi verkligen inte har sett något från de stora ledningssystem leverantörer att börja ta itu med detta problem.

Så, om vi skapar massor av tjänster – du kan nu ha 500 eller 1000 tjänster – du måste titta på det och säga, “Jag har en större problem med administrationen.” Det finns ingen anledning att vi inte kan ta begreppen SOA och tillämpa dem på förvaltningsmiljön.

Så, oavsett om det är automatiserad provisionering av lösningar, automatiserad policyhantering, ett behov av att ändra SOA: s eller aktivera mer resurser för en viss konsument, finns det ingen anledning att jag inte skulle kunna ha mina ledningssystem kalla en tjänst för att göra det. Jag kanske vill ställa in anpassade orchestra för hur man ska hantera min infrastruktur. Jag kanske vill ha allt automatiserat ur lådan och skjut bara en switch och få det att hända.

För att komma dit, har vi måste ha tjänster på alla våra infrastruktur, och det är där det finns ett stort gap. Allt fortfarande avsedd att användas av en person. Kanske med några kreativa skript, människor kan göra det, men du kan jämföra det till dagarna av webb-möjliggör stordatorer, där tekniken att screena skrapa bort de gröna skärmarna. Du har nästan att göra samma sak från förvaltningssidan nu. Titta på dessa användaren ser konsoler, räkna ut vad lim du kan sätta framför det att skripta den, och automatisera det.

Jag vill se mina SOA anläggningar som kan tala med och höra från mina datacenter ledningssystem lösningar. Och just nu, för att sluten slinga du talade om, allt vi ser är de grundläggande SNMP-fällor som kan bli läst av Tivoli program. Som låter dig säga, “Okej, det är en varning om att en av mina servrar överskrids på minnet. Jag har dessa program som körs på den, jag kommer att behöva göra något, och jag ser en varning som jag kan borra ner på, och göra vissa grundläggande orsaksanalys. ”

Det är inte tillräckligt för en sann Business Technology Optimization (BTO) och att kunna utnyttja de resurser du försöker uppbringa för en SOA-miljö. Jag vill ha min Tivoli Application Manager att helt automatisera denna process, titta på variabler och händelseflödet som kommer från mina system, korrelerar det, och placera den i någon form av sammanhang med mina program som körs på den.

Jag hade ett samtal med Paul Preiss, som leder upp International Association of arkitekter (IASA) om just detta. Han har tagit upp en punkt och försöker driva uppmärksamhet mot den exponentiella tillväxten av SOA, som folk börjar lägga till tjänster och tjänster blir beroende av tjänster och organisationer …. Från ett produktperspektiv, när du levererar en produkt som en SOA, du leverera arkitektur, och sedan levererar genomförandet av denna struktur. Därför har du en mycket kontrollerad exempel där du kan hantera mycket lätt utan att behöva stora styrningskontroller, eftersom du ger all infrastruktur för hantering av detta SOA som en del av programmet.

[Men] när du har en hel del existerande infrastruktur och arv investeringar och människor utan sofistikerade SOA arkitektur erfarenhet på personal börjar utveckla tjänster, du öppnar dig upp för potentiell katastrof. I dessa fall måste organisationen ställa sig: “Är vi redo att investera här?” Varje organisation vill naturligtvis att dra nytta av den senaste tekniken. Detta är en av dem som verkligen kan hamna bita dem om de inte är försiktig. Så de måste ta ett steg tillbaka och fundera över vad som krävs för att investera i SOA och börja linda sina kvarvarande system och göra dem tillgängliga.

Opsware är mycket bra på att automatisera avsättningar i livscykeln, men det är runt den infrastruktur som körs tjänster, inte själva tjänsterna. Det är där kopplingen måste komma …. Leverantörer i rymden – de BMCs, IBMs, HPS, alla av dem – verkligen har missat detta, och de har brister i att förklara hur de verkligen kommer att hantera tjänsterna, eftersom de är så finkornig. Historiskt sett hantera en instans av ett SAP-applikationsserver är mycket grovkornig, och det är förhållandevis enkelt. Men när du pratar om sönderdela det och har programkomponenter överallt, måste du dela upp ditt sätt att hantera också.

R ead en fullständig utskrift.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär