Brexit stavar turbulens för cloud computing: 6 stormiga scenarier

iStock

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Den enda visshet om den brittiska drag att lämna Europeiska unionen är cloud computing ekosystem kommer att se några turbulens och osäkerhet framöver.

Även Brexit skramlade börserna på fredagen, är nedfallet bara början. Företag överallt planerar baserat på deras exponering mot brittiska Valutan hit ensam kommer att ding intäkter för många teknikföretag.

Cloud computing är omättligt sluka flera av backend tjänster som kraftföretag. Men vissa företag har program med integritet, säkerhet och regulatoriska krav som utesluter molnet. Här är hur man hittar rätt mix av offentliga moln och privata moln.

Utöver den ursprungliga beräkningen – du kan förvänta Brexit att vara ett ämne på varje telefonkonferens under de kommande veckorna – det finns några riktiga tekniska logistik för att reda ut. Med detta i åtanke, här är en spekulativ stab på några Brexit scenarier och hur de kan påverka stora molnleverantörer som Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform och IBM.

Mycket troligt: ​​UK datacenter planerar av stora molnleverantörer kan gå på is. Amerikanska molnleverantörer bygger ut datacenter i Europeiska unionen samt brittiska Nu när brittiska har beslutat att lämna EU kommer det att finnas nya lagar och förordningar som gäller för molnleverantörer. Några planer på att bygga datacenter i UK kan pausas. AWS och Microsoft Azure har anläggningar i Irland. Azure är också i Amsterdam och har till-vara-tillkännagivit planer på att bygga två moln centra i brittiska AWS tar slut i Frankfurt, Tyskland också. Nya regler lägga kostnader molnleverantörer och de är sannolikt att fördubblas i Irland nu och väljer att expandera i Tyskland.

Brexit: Vad är högteknologiföretag orolig? | Tech efter Brexit: Var ska vi gå härifrån? | elaptopcomputer.com: Brexit: Svar på 8 viktiga frågor för affärs- och teknikpersonal

EU har gjort ett stort tryck för att skapa en digital inre marknad som skulle erbjuda standarder för infrastruktur samt förenkla ekosystem att vara ett innovationsledare. U.K. IT standarder oundvikligen kommer att svänga från vad den digitala inre marknaden visar sig vara.

Det finns stora effektivitetsvinster, agility och hanterbarhet nytta av att virtualisera datacentret och köra den från mjukvara.

Troligt. Irland blir molnet livbåt för alla att utgifterna som skulle ha gått till brittiska The Brexit helt enkelt gör Irland ett bättre land att genomföra finansiella tjänster och teknik. Irland blir också navet för västeuropeiska molnverksamhet.

Mindre troligt men: Brexit skapar en massflykt från EU som andra nationer lämnar och molnet landskapet blir mycket mer komplicerat. Euron försvinner och lokala valutor tar över. Rapporter efter brittiska utträde ur EU noterade att Skottland tänkte lämna brittiska och pols i andra EU-länder driver på för omröstningar om huruvida de ska stanna eller gå. Det är alldeles för tidigt att säga att EU skulle upplösas, men konsekvenserna för scale-out molnleverantörer skulle vara enorm. I slutet av EU skulle hända i slow motion. När allt kommer omkring, skulle varje land vänta och se vad som hände med det brittiska innan du skapar en folkomröstning.

Sannolikt om EU löser: Bör EU försvinner varje land skulle ha sina egna regler och bedömas baserat på marknadens storlek och betydelse. Det är också oklart hur data skulle flyta mellan länder. En EU-upplösning skulle försvaga beräkningsnätet och överenskommelser mellan länder. Vad kan dyka upp är en serie av landsspecifika molnleverantörer i stället för de fyra ryttare – AWS, Azure, Google Cloud Platform och IBM –Vi ser idag.

Möjligt: ​​Cloud framsteg inom EU är avskurna. Bör EU och UK genomföra en snabb skilsmässa mina tidigare nämnda scenarier skulle ingå. Men om förhandlingarna om ett UK-EU split dra på osäkerheten kommer att leda några molnleverantörer att titta på tillväxt på andra håll. Ju längre förhandlingarna drar ut mer tenuous EU ser. Med andra ord, Europa molninfrastruktur bygga ut går till Asien tills EU osäkerheten sorteras ut. I slutändan skulle EU falla år efter i övergången till molnet.

Möjligt över tiden: det brittiska moln branschpriser också. Förutsatt att brittiska inte delas med Nordirland och Skottland, det finns ett argument att fler datacenter kommer att byggas i landet bortom de redan på gång från Microsoft och AWS och som det idag från IBM och Google. Vad är oklart är vad brittiska integritet modellen kommer att se ut. Det finns ett argument som den brittiska kan bli fler affärer och tech vänlig.

Forrester analytiker Laura Koetzle berättade elaptopcomputer.com

BitTitan, som specialiserat sig på att leverera molntjänster applikationer, sade brittiska tar en kortsiktig hit, men potentiellt vinna i det långa loppet. BitTitan VD Geeman Yip sa

Fångsten är att objekt som dataskydd och bestämmelser kan ta månader att förhandla. Den brittiska måste börja uttagsprocessen från EU och som skulle kunna innebära två år av förhandlingar. Två år är en lång tid i molnet.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

scenario 1

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

scenario 2

scenario 3

scenario 4

scenario 5

scenario 6