Brasilien ICT att representera 10,7 procent av BNP 2022

Brasiliens IT och kommunikationssektorn förväntas representera 10,7 procent av landets bruttonationalprodukt, regeringstjänstemän berättade delegater på en industri händelse idag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Förhoppningen är att den andel av IKT-sektorn i Brasilien BNP kommer att hoppa från 8,8 procent 2013 till 10,7 procent 2022, med export nå R $ 12 miljarder ($ 3.96bn) och 3 miljoner anställda inom sektorn jämfört med 1,5 miljoner i 2013.

Sekreterare för IT-policy vid ministeriet för vetenskap, teknologi och innovation Virgílio Almeida gjorde förutsägelser vid en konferens som främjas av den brasilianska Internet Association för att diskutera utmaningar och möjligheter för Internet-företag.

Siffrorna är mycket mer optimistiska jämfört med de prognoser som gjorts av landets mannen IT handelsorganisation den brasilianska föreningen för informationsteknologi och kommunikationsföretag (Brasscom), ett par år sedan: föreningen hade förutspått att deltagandet av IKT sektor i ekonomin skulle stiga till 8 procent inom samma tidsram.

Regeringens prognoser om konkurrenskraft bör också tas med en stor nypa salt, eftersom de senaste skatteåtgärder som syftar till att stötta upp landets budget har mer än fördubblats sociala avgifter som företag inom måste betala.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst