Brasilianska IT-marknaden växer 9,2 procent 2015

Trots de politiska och ekonomiska utmaningar Brasilien har inför under de senaste 12 månaderna organisationer fortsatte att investera i teknik som den lokala industrin såg tillväxt över globala genomsnittet 2015, enligt en rapport från analysföretaget IDC i samarbete med den brasilianska Association of Software Companies (ABES ).

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Den brasilianska IT-industrin ökade med 9,2 procent förra året – detta kan jämföras med den globala genomsnittlig tillväxt på 5,6 procent. Detta placerar Brasilien som den största IT-marknaden i Latinamerika och sjätte globalt, med totala investeringar på $ 59,9bn förra året, enligt rapporten.

Enligt rapporten var den mest uttrycksfulla tillväxten ses i programvaran segmentet upp 30,2 procent genererar $ 12,4bn, medan tjänsteföretag såg 8,2 procent tillväxt i förhållande till 2014 med totala investeringar på $ 14,3bn och lokala hårdvara marknaden såg 6,3 procent tillväxt, genererar $ 33,4bn.

“Andelen hårdvaruinvesteringar är fortfarande nära 56 procent av den totala, men andelen av mjukvara och tjänster växer för varje år och bör överstiga 50 procent av den totala, som Brasilien ökar sin mognad i dessa segment”, säger ABES president Jorge Sukarie.

Investeringarna ökar utanför Rio-São Paulo area

IT-investeringar har också blivit mindre fokuserad i regionerna nära de brasilianska städerna Rio de Janeiro och São Paulo och började öka i de norra och nordöstra delarna av landet, enligt ABES.

Båda regionerna stod för 15 procent av alla inköp av hårdvara, mjukvara och tjänster i landet 2015, enligt rapporten. Trots att detta motsvarar en tillväxt på endast en procent i förhållande till 2014, är trenden positiv, med tanke på nedgången som orsakas av lågkonjunkturen och de kontinuerliga ökningar i IT tillbringar i de regioner de senaste åren.

Mellan 2013 och 2014, till exempel, utgifter i IT-hårdvara, mjukvara och tjänster steg från 10,5 procent till 14 procent av de totala utgifterna i Brasilien, tillägger rapporten.

Individuellt, förskotts ses i de enskilda regionerna inom denna tid var också anmärkningsvärt: norra Brasilien, som inkluderar stora stater som Amazonas och Pará, såg det nästan en fördubbling från 2,2 procent till 4,24 procent, medan den nordöstra delen, där stater som Bahia ligger, hoppade från 8,3 procent till 10,72 procent.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering