Brasilianska IT-branschen navigerar genom ekonomisk instabilitet

Den brasilianska tekniksektorn börjar se vissa tecken på förbättring under andra halvåret efter en “extremt svårt” 2015 hittills, enligt analytiker hus IDC.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vid en händelse där cheferna för de flesta viktiga teknikleverantörer i Brasilien var närvarande, landschef på IDC Brasilien Denis Arcieri sade den nuvarande situationen den brasilianska marknaden är en av “fullständig instabilitet” och att scenario har tvingat företag inom alla branscher – i synnerhet teknik – att göra “uppoffringar.

“BNP-prognosen för 2015 var 2,5 procent förra året och nu vi talar om något som -1,3 procent,” Arcieri berättade delegater, och tillade att inflations uppgång och fluktuationer i dollarn i förhållande till den lokala valutan, den verkliga, har också drabbat lokala företag hårt.

Astechnology beslutsfattare ser framåt mot budgetplaneringen för 2015 och var att fokusera sina IT-resurser för att göra den största effekten under det kommande året, har vi fått perspektiv och forskning för att hjälpa till att informera dessa beslut.

Men Arcieri sade också att det kommer att börja leta upp för den lokala teknikindustrin under andra hälften av 2015.

“Med den osäkerhet som utlöstes av 2014 års val och volatiliteten i dollarn, lokala företag börjat 2015 med extremt snäva budgetar och en konservativ hållning, till skillnad från de multinationella företagen, som nu känner krisen och bör minska investeringarna under de kommande månaderna, “IDC huvudet berättade delegaterna vid evenemanget, tillade att lokala företag börjat investera mer när den ekonomiska situationen efter valet blev tydligare.

Enligt analytikern huset finns ett tydligt samband mellan BNP-tillväxt och IT-investeringar. I Brasilien, representerar teknik ca 2,5 procent av BNP, medan procent i utvecklade länder som USA når upp till 3,5 procent. Detta har förbättrats trots den utmanande klimat.

IT-investeringarna i förhållande till BNP i Latinamerika. Credit: IDC

“Brasilien är det femte största landet i världen i förhållande till konsumtionen av och telekommunikation. År 2014, ett utmanande år, såg vi ungefär $ 160 miljarder i investeringar i sektorn, tillväxt på cirka 7 procent över länder som Japan, Tyskland, Förenade stater och den faktiska världsgenomsnittet “, säger IDC: s Arcieri.

Med fokus på andra än hårdvara teknik kommer att vara en viktig utmaning för utvecklingen av den lokala industrin framöver. Konsumtionen av tech i Brasilien är fortfarande mycket hårdvaruorienterade, enligt IDC, vilket motsvarar 58 procent av samtliga IT-investeringar (med tjänster som representerar 23 procent och programvara 19 procent). Detta kan jämföras med mogna ekonomier där hårdvara står för cirka 45-40 procent av alla IT-investeringar.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst